FitnessSportenTips

Basic-Fit Obstacle run

geschreven door Marit mei 18, 2017 3 Comments
blog foto

Over een maand is het al zover: de Basic-Fit obstacle run! Al eerder vertelde ik over de sport events waaraan ik de komende tijd mee ga doen en dit is er één van! Samen met een paar vriendinnen heb ik me opgegeven voor de 13 kilometer. Best een pittige afstand met allerlei obstakels, maar wel een uitdaging! Je kunt ook kiezen voor een 7 of 19 kilometer kiezen. Deze obstacle run, georganiseerd door Basic-Fit (mijn sportschool), is op zaterdag 17 juni en vindt plaats in Heerhugowaard, op het strand en in het park.

Wat is een obstacle run eigenlijk?
De naam zegt het al… het is een run waar je onderweg allemaal obstakels tegenkomt. De run is vaak in de natuur, waar ze dus allerlei hindernissen hebben neergezet. Denk aan water waar je door heen moet, houten muren waar je over heen moet, prikkeldraad waar je onderdoor moet… Klinkt leuk toch? Hmm, ik snap dat niet iedereen hier warm van wordt, maar ik heb het al eens gedaan en het is wel echt HEEL TOF! Het is heel tof omdat plezier en samenwerking naar mijn idee voorop staan. Het wordt nat, het wordt koud en het wordt vooral heel erg vies, maar als je je daar op instelt is het vooral HEEL LEUK!

Hoe bereid ik me voor?
Een obstacle run is een combinatie van kracht en conditie en heeft veel te maken met uithoudingsvermogen. Mijn hardloop en krachttrainingen komen dus goed van pas, vind ik zelf. Aangezien ik nog wat hardloop-events in de planning heb, lijkt het me een goed idee om me op mijn conditie te blijven richten. Ik ga me wat meer focussen op intervaltraining, omdat je bij zo’n obstacle run niet constant dezelfde snelheid rent of klimt. Zo kan ik mijn conditie nog wat opschroeven! Dat klimmen en klauteren is misschien ook nog een goed idee om te oefenen, maar ik ga wel gewoon wat met gewichtjes slingeren in de sportschool.

Doe je ook mee?
Zelf ben ik al jaren lid bij de Basic-Fit en zag dit voorbij komen op de schermen in de sportschool. Een paar vriendinnen zijn ook lid, dus extra leuk! Als je Basic-Fit lid bent, krijg je 50% korting op je kaartje! Maarrrrr ik heb ook geregeld dat als je niet lid bent, je ook 50% korting krijgt! Via deze link kun je kaartjes bestellen en als je de kortingscode ‘fitwithmarit’ gebruikt, krijg je dus 50% korting. Ik zou het super leuk vinden om jou daar te zien (zwoegen)!

Laat je me weten of je meedoet? Dan zie ik je daar!

3 Comments

Amber mei 20, 2017 at 10:10

Wat fijn dat je deze kortingscode geregeld hebt! Ik zat al te twijfelen om mee te doen en nu heb ik me net ingeschreven voor de 13km (want als je zo goedkoop een obstacle run kan starten is het zonde om het niet te doen). Misschien dat ik je nog tegenkom!

Nog een vraagje, hoe ga jij het trainen aanpakken? En ga je daar tips over delen op je blog? Ik ben zelf namelijk wel benieuwd, want vorige week heb ik met vrienden een survival run over de campus gelopen (van ongeveer 7 km) zonder ook maar iets ervoor getraind te hebben en dat ging best wel goed 🙂

Antwoord
Marit mei 20, 2017 at 12:23

Wat super leuk dat je mee gaat, mocht je me zien, spreek me zeker aan! In de blog waarop je hebt gereageerd heb ik gezegd hoe ik me er op voorbereid. Ben al in redelijk conditie, ga me nu wat focussen op interval training, in combinatie met krachttraining. Op de website van Basic-Fit zelf staan ook wat trainingsschema’s zag ik! Misschien daar even kijken. Succes in ieder geval!

Antwoord
Maarten van 't Hof mei 24, 2017 at 10:07

Super dat je korting hebt weten te regelen bij deelname aan de obstacle run. Alhoewel ik (plus wat vrienden) ook wel mee zouden doen zonder de korting.
We hebben onlangs meegedaan met Mudmasters en dat beviel zo goed dat we dit graag nog een keer wilden doen. Zeer uitdagend om elke keer te zien of je grenzen kan verleggen. Plus het voelt super goed zodra je zo’n run afgerond hebt. Wetende dat je dan buiten het sporten om ook geen lift nodig hebt en een sprintje trekken om de trein te halen ook geen probleem vormt. Ik zie zelf zo’n run ook als een soort meetlat qua conditie van je lichaam. Ook hier doen we de 13km. Hopen op een mooie zonnige (maar niet te warme) dag. Iedereen hier ook alvast veel plezier en succes gewenst.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs