EventsSporten

Asics World Ekiden 2020 & Novablast schoenen

geschreven door Marit november 5, 2020 0 comments
ASICS Ekiden Novablast

Moeite om zonder hardloopdoel gemotiveerd te blijven? Mis jij het ook zo om mee te doen aan een hardloopevent? Helaas zal het waarschijnlijk ook nog wel even duren voordat we met z’n allen voor de startlijn staan, maar om hardlopers in deze periode te blijven motiveren, heeft ASICS de ASICS World Ekiden 2020 het leven ingeroepen! In deze blog ga ik je er alles over vertellen, over hoe ik mee ga doen en hoe JIJ ook kunt mee doen!

ASICS World Ekiden 2020

De ASICS World Ekiden is een virtuele marathon, waarbij teams van maximaal zes deelnemers van over de hele wereld samen kunnen lopen. Doordat de marathon is opgesplitst in zes etappes van verschillende afstanden, is het een perfecte uitdaging voor hardlopers van alle niveaus en ervaringen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Stel een team van maximaal zes deelnemers samen.Je doet ieder mee voor één van deze afstanden: 5, 5, 5, 10, 10 en 7.195 km, samen een marathonafstand. Je kunt het dus (zoals ik doe) ook verdelen over bijvoorbeeld drie deelnemers. De gekozen afstand(en) kun je lopen op een dag tussen 11 en 22 november (dit mag je zelf kiezen).
Registreren kan via deze link. Hiervoor moet je ook de “Runkeeper” app downloaden, daar ga je namelijk de kilometers op bijhouden en zo wordt het vanzelf met de andere deelnemers (als alles gelopen is) een uitgelopen marathon mét tijd.

Team JaMaSu

Ook ik ga (een deel van) deze marathon lopen. Mijn teamgenoten zijn Japke & Suzanne en samen zijn we team “JaMaSu Dutchies”. Klinkt Japans toch? Geheel in stijl van het event! Wij hebben de zes afstanden verdeeld over ons drieën: alle drie een 5 km, Japke & Suzanne nog een 10 km en ik 7.195 km. We hoeven dit niet perse in een bepaalde volgorde te lopen, maar hebben wel besloten dit op dezelfde dag (11 november) te doen. Ik ben heel benieuwd op wat voor tijd we met z’n drieën uitkomen, de resultaten worden namelijk gedeeld op een wereldwijd scorebord! Al gaat het uiteraard niet alleen om de resultaten, het is vooral heel leuk, gezellig en fijn om weer een doel te hebben.

Novablast hardloopschoenen

In september heeft ASICS tevens de Novablast hardloopschoen in twee nieuwe kleuren gelanceerd: de perfecte ‘teamgenoot’ om de Ekiden op te lopen. De FLYTEFOAM™ Blast-technologie zorgt voor een trampoline-effect waardoor je dat extra zetje krijgt tijdens het rennen. Daarnaast is de zool van de schoen hoger van de grond dan bij de meeste hardloopmodellen, wat bevorderlijk is voor het comfort over lange afstanden. Nooit meer te warme voeten door het bovenwerk van mesh, wat de luchtcirculatie in de schoen uitstekend maakt en je voeten koel houdt.
Inmiddels heb ik al een paar keer op de schoenen gelopen (zie foto hieronder!) en zal hier zeker ook mijn gedeelte van de marathon oplopen, want wat lopen ze HEERLIJK!

Ik zou het SUPER leuk vinden als je ook mee gaat doen met het event! Zoek een paar enthousiaste teamgenoten, bedenk een leuke naam, registreer en kies een datum waarop jullie gaan lopen!

Laat me vooral weten wanneer je dit gaat doen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Novablast ASICS

– Dit is een samenwerking. Lees hier mijn disclaimer. –

Laat een comment achter

Mijn andere blogs