HardlopenSporten

Adidas Solar Boost hardloopschoenen

geschreven door Marit juli 7, 2018 2 Comments

Als heuse “blogger” heb ik het voordeel en de luxe dat ik af en toe sportschoenen krijg opgestuurd of bij events wordt uitgenodigd waar nieuwe modellen worden gepresenteerd. Dit doen merken natuurlijk omdat ze je willen kennismaken met hun (nieuwe) producten, in de hoop dat het merk je bevalt en je dit weer deelt met je lezers/volgers. Omdat ik veel sport, is het fijn om verschillende sportschoenen te hebben. Maar omdat ik veel sport, ben ik ook kritischer geworden waarop ik sport. Inmiddels heb ik een aantal merken/soort schoenen die me goed bevallen, maar ik realiseerde me dat ik naast mooie plaatjes van de schoenen niet vaak iets vertel over de schoenen zelf en waarom ik ze zo fijn vind. Nu de marathon van Berlijn dichterbij komt, ben ik op zoek naar de schoenen waar ik die op ga lopen en tot nu toe heb ik twee kansmakers: de Adidas Solar Boost & de Saucony White Noise. In deze blog ga ik het hebben over de Adidas Solar Boost.

Zo’n drie of vier jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de “boost” schoenen van Adidas. Sindsdien heb ik er drie paar versleten en op dit moment loop ik geregeld op de Solar Boost (zie foto hierboven). Zelf vind ik de “boost” in de schoenen echt heel fijn. Ze zorgen voor een zachte demping en een… ja, soort boost gevoel. Het zijn schoenen speciaal voor het hardlopen. Door verschillende technologieën wikkelt de schoen mooi af wat ervoor zorgt dat kracht omgezet wordt in snelheid. Ik vind de pasvorm erg fijn, ze zitten lekker en lopen naar mijn idee licht en ondersteunend.

Voor mij zijn demping en ondersteuning belangrijk in een schoen. Deze schoen bevat versterkende stiksels voor doelgerichte middenvoetondersteuning. Het zijn dus geen schoenen die extra ondersteuning bieden voor bijvoorbeeld over of onderpronatie (de manier waarop je voet naar binnen kantelt tijdens hardlopen). Heb je die wel nodig, dan raad ik aan om advies te vragen bij een hardloopspeciaalzaak (zoals Runnersworld).

Zelf gebruik ik de schoenen tijdens zowel duurlopen als intervaltraining. Je hebt verschillende “boost” schoenen van Adidas, dus er zijn ook verschillende looks. Ik vind de “ultraboost” ook erg lekker lopen (daar heb ik mijn PR op de halve marathon mee gelopen!) en die zijn er in hele toffe designs (zie foto hieronder!). Qua maat is het denk ik het beste om in de winkel zelf te passen, vaak heb ik bij deze schoenen dat ze net wat te klein vallen in mijn eigen maat, dus heb ik een half of heel maatje groter.

Ik ben natuurlijk geen professional op dit gebied, maar mocht je vragen hebben, dan kun je ze altijd stellen en wie weet kan ik je helpen!

Volgende week een review over de Saucony White Noise! 

2 Comments

Tyche juli 7, 2018 at 15:08

Echt super fijne schoenen! Heb een paar weken geleden mijn 2e paar gekocht 🙂

Antwoord
Marit juli 10, 2018 at 13:51

Jaaaa! Oeh, dat ga ik binnenkort ook doen denk ik! En me proberen in te houden om ze dan niet zelf te customizen…

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs