FitnessSporten

Abs worden gemaakt in de keuken

geschreven door Marit augustus 1, 2014 9 Comments

Het is goed om je buikspieren te trainen, onder andere voor je core, wat belangrijk is voor je hele lichaam. Zo’n twee keer per week is voldoende, je buikspieren train je ook tijdens andere oefeningen (squats, pull ups, etc) Maar abs laten zich eigenlijk pas zien als je er goed bij eet.
Juist tijdens je rustdagen en de momenten buiten de gym om heb je invloed op je buikspieren, en dat is, jawel… in de keuken. Je buikspieren gebruik je veel, dus iedereen beschikt wel over wat buikspiertjes, maar deze kunnen verstopt zijn onder een laagje vet. Wil je ze zichtbaar laten worden dan zul je je vet percentage naar beneden moeten brengen, wat dus vooral in de keuken gebeurt.

Let dus op je inname als je je vet% naar beneden wil, hou je cardio bij en doe ongeveer 2 keer per week naast je normale workouts wat buikspieroefeningen.

Dit is mijn vaste rondje (deze doe ik vaak na mijn workout in de sportschool, voor mijn cooling down)
– crunches (bovenste buikspieren)
– heel touch (bovenste en zijkant buikspieren)
– russian twist (alle buikspieren)
– crisscross (binnenste buikspieren)
– leg raises (onderste buikspieren)

Doen jullie aan buikspieroefeningen? Of hebben jullie, net zoals ik, (af en toe) ook geen zin en energie meer om na de workout je buikspieren te trainen?

9 Comments

kim augustus 1, 2014 at 19:24

Hii marit, nice artikel!! Maarrr… wat is jouw keukengeheim;) eet je meer of minder dan je onderhoud en wat is je macro verdeling??

Antwoord
Marit augustus 1, 2014 at 21:06

Hey Kim! Ik heb niet een speciaal voedingsschema, ik zorg gewoon dat ik voldoende eet, dat is meer dan m’n onderhoud, want anders val ik snel af.. Ik eet sowieso veel eiwitten en hou gewoon van gezond, maar eet ook vaak genoeg niet zo gezond, vind dat dat moet kunnen en het werkt me niet tegen!

Antwoord
Sem september 3, 2014 at 19:46

Hi marit,

Ik vroeg me af hoe jij aan veel eiwitten op een dag komt? Ik moet zelf ook veel eten om niet af te vallen . Welke producten eet jij bijvoorbeeld veel op een dag? Ik probeer veel eiwitten te eten maar krijg daardoor ook gelijk veel vet binnen.

Antwoord
Milou april 26, 2015 at 23:03

Hey marit! Ik raak erg gemotiveerd door je en om eerlijk te zijn vooral door je strakke buik, haha! Zelf ben ik nu sinds 2 weken minder koolhydraten gaan eten en meer eiwitten en heb mijn sporten (fitness en hardlopen) verhoogd tot 4x in de week. Nu heb ik echter t idee dat ik niet echt veel resultaat boek, met name mijn buik verandert 0. Heb jij misschien wat tips of doe ik iets verkeerds of moet ik gewoon wat meer geduld hebben? (Hoop het laatste) alvast heel erg bedankt mocht je reageren! Xx Milou

Antwoord
Marit mei 6, 2015 at 11:22

Geduld hebben is natuurlijk altijd belangrijk 😉 Daarnaast moet je ook zeker niet te weinig koolhydraten eten! Als je graag wilt dat je buikspieren meer zichtbaar worden is het belangrijk je vet% omlaag te brengen.

Antwoord
Cynthia augustus 10, 2015 at 18:51

Hoiii,

Hoeveel herhalingen en setjes doe je de oefeningen?

Liefs

Antwoord
Marit augustus 10, 2015 at 20:50

Vaak zo’n 20 herhalingen, 3 rondes!

Antwoord
Ellen september 23, 2015 at 13:17

Is het een probleem om meer dan 2 stuks fruit per dag te eten?

Antwoord
Marit september 23, 2015 at 19:53

Ehm, dat hangt er totaal vanaf wat jij onder een probleem verstaat en wat je er nog meer bij eet.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs