SportenTips

8 tips om (meer) stappen te zetten

geschreven door Marit april 21, 2021 1 Comment
#STAPRIL Fit with Marit

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar met een baan op kantoor waarbij je zo 8 uur achter de computer zit, kan het best lastig om aan je beweging te komen. Het is deze maand #STAPRIL, waarbij ik je uitdaag iedere dag je eigen stappendoel te halen. Op sommige dagen haal ik mijn stappendoel met gemak, maar vaak op werkdagen gaat dit was lastiger. In deze blog geef ik je 8 tips om gemakkelijker aan je stappendoel te komen (ook zonder stappenteller)!

 • Laat de auto zo veel mogelijk staan
  Ja, je kunt even snel de auto pakken om naar de supermarkt te gaan of je kind bij school op te halen, maar dit kan ook wandelend! Het is soms even wennen, maar er zijn zoveel dingen waarbij je in plaats van de auto de benenwagen kunt gebruiken. Niet alleen fijn voor het milieu, ook heel fijn voor jouw lichaam en geest!
 • Verder parkeren of een halte eerder uitstappen
  Niet overal kun je heen met de benenwagen natuurlijk. Ook naar mijn werk móét ik met de auto. Wat kan helpen is om je auto wat verder te parkeren of als je met het ov reist, om dan een halte eerder uit te stappen. Best lekker om je werkdag te beginnen of te weinigen met een (klein) wandelingetje.
 • Lunchpauze
  We werken meer thuis dan ooit en volgens mij zijn er veel mensen die in de lunchpauze gewoon doorwerken. Broodje erin en door! Toch zou ik je willen adviseren in je lunchpauze even naar buiten te gaan, al is het 10 minuten. Niet alleen fijn voor je stappen, vooral heel fijn voor je concentratie.
 • Sporten
  Sporten is altijd een goede manier om stappen te zetten. Met een half uurtje sporten in de ochtend ben ik alleen zeker nog niet bij mijn stappendoel. Daarom plan ik behalve mijn workout in de ochtend ook (meestal) nog een wandeling aan het einde van de dag.
 • Omlopen
  Merk ik na een dagje binnen zitten dat ik nog niet veel stappen heb gemaakt en ik behoefte heb aan frisse lucht? Ik maak gewoon een ommetje naar de supermarkt of ga naar een supermarkt die verderop zit. En als ik nog even op mijn trein moet wachten, dan loop ik gewoon nog een blokje om.
 • Lopen met anderen
  Vooral in deze tijd is het fijn om anderen te blijven zien en dat kan perfect tijdens een wandelingetje. Plan, spreek af en wandel gezellig samen!
 • Het huishouden
  Jahaaa, tijdens het huishouden maak je zeker veel stappen! Win-win!
 • Social media en wandelen tegelijk
  De hele dag druk bezig geweest en zin om even je social media te checken? Wandel door je woonkamer/huis terwijl je dit doet!

Deze tips zijn natuurlijk niet alleen toepasbaar als je je stappen “telt”, maar ook als je over het algemeen wat meer (tussendoor) wilt bewegen.
Soms moet je je er even toe zetten of ergens een gewoonte van maken, maar uiteindelijk zul je merken dat een wandeling(etje) voor, tussendoor of na je werk zo fijn is! Het geeft je tijd om dingen te verwerken en het geeft nieuwe energie ((lees hier waarom wandelen goed voor je is)!

Hopelijk heb je wat aan de tips. Nog aanvullende tips (“neem een huisdier!”), laat het in een reactie hieronder weten!

1 Comment

Ellen april 21, 2021 at 13:14

Ik heb nog een tip, doe mee met een challenge van bv fitbit. Voor mij werkt het echt motiverend om de andere deelnemers in te halen. Nu met Apple Watch heb ik geen challenges helaas. Daarnaast gebruik ik een app waarmee je punten spaart naarmate je meer stappen loopt, en dan spaar je voor cadeaubonnen. Ideaal vind ik!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram