HardlopenSportenTips

6 redenen waarom wandelen goed voor je is

geschreven door Marit april 1, 2018 0 comments

Het is vandaag 1 april! En dit betekent dat komende maand de #stapril challenge weer op mijn centraal zal staan. Morgen ga ik je van alles vertellen over de eerste challenge (challenge Monday), maar eerst vind ik het tijd om te vertellen waarom wandelen nou zo goed voor je is. Goed en gezond op fysiek en mentaal vlak. Hieronder geef ik je 6 redenen! 

 • Wandelen is goed voor je gezondheid
  Wandelen is gezond. Door te wandelen ben je in beweging, wat niet alleen goed is voor je spieren en botten, maar ook voor je hart, bloedvaten en longen. Wandelen helpt de botten en het kraakbeen sterker te worden, wat maakt dat je je soepel kan blijven bewegen en het verlaagt de kans op blessures. Ook zorgt minstens een half uur wandelen per dag ervoor dat de bloeddruk en het cloresterolgehalte in het bloed wordt verlaagd, dat de conditie van de hart en bloedvaten wordt verbeterd en dat je longen meer zuurstof op kunnen nemen (bron).
 • Wandelen is goed voor je geest
  Wandelen zorgt voor ontspanning, wat weer positieve gevolgen heeft voor je lichaam. Ook kan dit bijvoorbeeld zorgen voor een betere nachtrust (bron).
 • Wandelen zorgt voor minder stress
  Of je nu alleen loopt of samen met iemand, een wandeling betekent quality-time. Wandelen zorgt voor afleiding. Je maakt je hoofd leeg en bent daarna weer beter bestand tegen stress.
 • Wandelen maakt je effectief en productief
  Wat ik bij mezelf op merk is dat ik door wandelen mijn dag doorneem, bedenk wat ik nog moet gaan doen en hoe ik dat ga doen. Ik zet alles op een rijtje, maak lijstjes, bedenk wat ik ga eten als avondeten, welke boodschappen ik nog moet doen en bedenk tussendoor ook nog welke vriendin ik nog moet appen of welk mailtje ik niet moet vergeten te antwoorden. Een rondje wandelen in je pauze is naar mijn idee dan ook erg effectief.
 • Het zorgt voor nieuwe ideeën 
  Door de bepaalde ontspanning en de omgeving waar ik loop, krijg ik nieuwe inspiratie en ideeën. Inspiratie voor nieuwe blogs, recepten, dingen die ik met vriendinnen of familie wil gaan doen… ik maak dan ook regelmatig gebruik van de ‘notities’ app op mijn mobiel, zodat ik het later niet vergeet.
 • Het verbrand calorieën
  Niet een geheel onbelangrijke reden, want calorieën verbranden met wandelen is voor sommige een reden om te gaan wandelen of het is een leuk bijkomend voordeel. Er wordt nog wel eens gezegd dat je met wandelen meer calorieën verbrand dan hardlopen, maar dit is niet helemaal waar. Wel is het zo dat als de beweging die je doet niet heel intensief is (wandelen), je meer vet verbrand dan koolhydraten. Als de training intensiever word (bijvoorbeeld hardlopen), verbrand je meer koolhydraten en minder vet (dit komt doordat de zuurstof dan schaars is). Met een lange wandeling (twee uur) zul je (waarschijnlijk) meer calorieën verbranden dan een half uurtje hardlopen, maar feit is wel dat je met een intensievere training meer van je lichaam vraagt, dus ook meer calorieën verbrand (als je beide even lang zou doen dus)(bron).
  Zelf vind ik het altijd een goede combinatie om calorieën te verbranden, zodat ik tijdens het wandelen weer iets met calorieën (cappuccino to go of een ijsje) kan halen ;).

Als je dit zo leest, dan krijg je toch gewoon zin om te gaan wandelen? Gaan we er vooral even vanuit dat het zonnetje heel snel heel hard gaat schijnen, dat maakt het nog leuker! Ik heb in ieder geval veel zin in de #stapril challenge. Heb je nog tips nodig om aan je stappen te komen? In deze blog geef ik je tips!

Fijn Pasen! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram