FitnessSporten

20k volgers = mijn 20 favo sportschooloefeningen!

geschreven door Marit mei 27, 2015 8 Comments

WAAHHIIEEWOOOEEH! Ik heb 20.000 volgers op instagram bereikt! 20 fucking K volgers! Dat is echt gewoon W A U W. Zo gaaf! Echt, al deed ik dit alleen voor mezelf of voor één persoon, het is echt het leukste wat ik vind om te doen, maar dat er 20.000 mensen mee kijken met mijn baksels en sportsessies vind ik echt ongelooflijk gaaf.
DUS JA.
Wat ik toen dacht is. Laat ik mijn 20 favoriete sportschooloefeningen op een rijtje zetten! Deze voer ik natuurlijk niet op één dag uit. Ik probeer vier keer per week in de sportschool te sporten, waarvan twee keer een legay, één keer schouders, borst en triceps en één keer rug, biceps en abs. Ik heb geen vast schema, maar meestal wordt het een greep uit deze oefeningen.

Ik begin natuurlijk bij mijn favoooooo numeroooo unooooo! Je raadt het al… De….

1. SQUAT! Ja, duh. De squat is niet DE oefening voor je billen (zeggen ze) maar hey, ik heb er toch weer een aardige bilpartij voor terug gekregen. Maar niet alleen door te squatten!
De squat dus.
squat squat

De front squat vind is een leuke afwisseling, ligt er iets meer nadruk op de voorkant van mijn benen.
front squat front squat

2. Low row. Maar dan met een gewicht. Deze vind ik gewoon leuk om te doen en bij deze merk ik ook echt resultaat in m’n rug.
roeien apparaat

3. Lunges, maar dan één voet op een bankje en dan zakken. In de sportschool doe ik deze met dumbells in m’n handen. Omdat je ook nog balans moet houden best zwaar. Hier pak je vooral de billen mee!
lunges

4. Clean & press. Voornamelijk voor de schouders. Dus vanuit een soort deadlift houding de stang richting borst en dan omhoog duwen. And again and again.
clean and press clean and press

5. Back flies met dumbells, hiermee train je de rug!
back flies met dumbells

6. Box jumps. Zo lekker even tussendoor of als afsluiting, lekker springen.
box jumps

7. Russian twist. Even die zijkantjes laten burnen, abs abs abs!
russian twist russian twist

8. Lat pull down, voor de rug. Hij kan ook met het pull down apparaat zoals je rechts ziet, train je de rug net iets anders.
lat pull down pull down2

9. Leg press met één been. Ooohh burn! Overal. Als je deze oefening doet, gegarandeerd spierpijn voor morgen. In je billen, ja.
leg press één been

10. Bank drukken. Deze doe ik eigenlijk helemaal niet vaak, ik weet eigenlijk niet waarom, stiekem zie ik alleen mannen die doen, maar eigenlijk vind ik ‘m vet leuk! En ook best stoer. Vanaf nu dus standaard. Voornamelijk voor de borst!
push up

11. Biceps curl. Deze vind ik leuk omdat je biceps hier direct zo lekker van gaan pompen. Dan zie je even waar je het voor doet 😉
bicep curl

12. Donkey kicks met kabel. Bij deze hoef je helemaal niet veel gewicht te gebruiken om het zwaar te maken. Alleen stabiliseren is al zwaar. Goed voor de billen! Oh ja, ik doe deze meestal staand hoor, het hoeft niet per se met bankje!
donkey kicks

13. Combi oefening: 10 x kettle bell swing, 10 x push ups, 3 rondes aan het einde van mijn schouders/borst/triceps work out. BURN!
kettle bell swing push ups

14. Pull ups. Eigenlijk haat ik deze. Maar dat komt, omdat ‘ie zo zwaar is. Hij is wel mega effectief voor voornamelijk de rug, daarom wel bij mijn favo’s. Wel met ondersteuning hoor! 😉
pull ups

15. Cable woodchopper. Aan het einde van mijn work out even de zijkantjes burnen.
cable woodchopper

16. Sumo deadlift. Dead lifts zijn natuurlijk al leuk, maar sumo al helemaal. Het is een uitdaging om je houding goed te houden. En bij sumo pak je ook nog even de binnenkantjes van de benen, heerlijk.
sumo dead lifts

17. Calf raises. Sinds kort train ik ook mijn kuiten, dit door middel van de smith machine. Stang in de nek, tenen op een step en hakken laten zakken en actief omhoog.
image

18. Bent over row. Goede oefening voor de rug.
image

19. Supersetje walking lunges & leg press. OOOHHH love it. Als ik voor een training bedenk dat ik deze ga doen dan kijk ik er zo tegen op, maar daarna voel ik me GOEHOED. Even verzuren in debenen, maar ook zwaar qua uithoudingsvermogen.
leg press walking lunges

20. BURPEEEEES!
En je weet vast wel hoe je die moet uitvoeren! Als afsluiter van je work out, heerlijk!

Dit waren mijn twintig favo oefeningen. Niet allemaal gericht op één lichaamsdeel zoals je ziet, maar been & bil oefeningen komen vaak terug, dat is ook mijn favo dag, legday!
Ik vind nog veeeeel meer oefeningen ook erg leuk, maar ik moest toch kiezen. Heb jij nog oefeningen die ik MOET proberen? Ik sta altijd open voor tips! Nieuwe oefeningen is motivatie! Dus kom maar op.

En daarbij wil ik jullie allemaal mega bedanken voor het volgen van mijn instagram/blog. Ik vind het zo zo zo leuk om te doen! Blijf vooral liken, reageren, mailen, contacten etc. etc.

LET’S KEEP MOTIVATED!
Liefs!

 

8 Comments

Laura mei 27, 2015 at 18:58

Gefeliciteerd! Mag je super trots op zijn. Wat een leuke oefeningen. Wij hebben in de sportschool geen ruimte om vrije oefeningen te doen. Erg jammer…

Antwoord
Marit mei 27, 2015 at 20:08

Dankje, Laura! Wat jammer, echt geen gaatje te vinden?

Antwoord
Lotte mei 27, 2015 at 20:16

Héél leuke post, ik vind het altijd fijn om zo’n overzichtjes te zien.

Antwoord
Charlotte mei 28, 2015 at 06:18

Wauw wat goed! Gefeliciteerd! Een mooi moment om te zeggen dat ik je Blog met veel plezier lees! Keep it up girl 😉

Antwoord
Marvin mei 28, 2015 at 17:43

20k volgers, wauw! Dat heb je goed voor elkaar 🙂 Op naar de volgende 20k!

Antwoord
Danielle mei 29, 2015 at 09:03

Super leuke oefeningen, sommigen zijn ook mijn favo! 🙂

Antwoord
Carolien - On a Healthy Adventure mei 29, 2015 at 09:51

Leuke post Marit! Veel van die oefeningen doe ik zelf ook 🙂

Antwoord
Esther juni 2, 2015 at 07:34

Gefeliciteerd met je 20K volgers!
Super fijne oefeningen.
Heb een paar weken terug een operatie gehad en moet mijn trainingen weer heel langzaam opbouwen. Als ik weer op volle kracht kan trainen ga ik zeker met jouw favo oefeningen bezig!

Liefs,
Esther

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs