Sporten

10 x mijn ergernissen in de sportschool

geschreven door Marit september 22, 2016 4 Comments

De sportschool zorgt bij mij voor inspanning, ontspanning, uitdaging, plezier en zweten. Maar er komen ook regelmatig wat ergernissen bij kijken. Hieronder mijn 10 grootste ergernissen in de sportschool:

1. De kreunerds
Sporten kan zwaar zijn, soms ga je helemaal tot het gaatje, maar sommige geluiden… moet dat?

2. De appers
Ik kan er zelf ook wat van, maar ik zorg wel dat ik niet langer rust dan de bedoeling is en dat ik hierdoor geen apparaten bezet hou. Sommigen zijn meer bezig met mobiel, dan het sporten zelf…

3. De betweters
‘Je kunt de oefening beter zo en zo uitvoeren’, ‘weet je wat je ook kunt doen?’ ‘als ik jou was zou ik….’ ARGH! Je bent mij niet dus laat me mijn ding doen. Ik sta echt wel open voor feedback, maar het altijd beter weten…?

4. De staarders
Opeens moeten ze perse buikspieren achter het squatrek doen, waar jij bezig bent. Het is natuurlijk al bezienswaardig, een meisje in het krachthonk, maar om dan ongegeneerd te gaan staren?

5. De onderbrekers
Lig je half dood te gaan met een stang boven je borst, wordt er gevraagd of je nog lang bezig bent. Eh, nu wel ja.

6. De kletsers
Er is niks ergers dan mensen die komen om te kletsen. En dan naast jouw crosstrainer komen staan (dus niet ook wat gaan doen), terwijl je nog niet van plan was te stoppen. Ik ben er dus wél om te sporten, dus out of my wayyyyy.

7. De catwalklopers
Het is 8 uur in de ochtend en er loopt iemand met een net te kort broekje aan, croptop, knalroze lippen, blust, haar los… eh… kom je sporten of heb ik iets gemist?

8. De slingeraars
Een dumbell pakken, 1 set gebruiken, niet terug leggen, zwaardere dumbells pakken, 1 set gebruiken, niet terugleggen, matje pakken, niet terugleggen. Ruim gewoon op als je er klaar mee bent. Anders willen het ook gebruiken en het ligt in de weg.

9. De legdayskippers
Die driehoeken die in de sportschool rondlopen, sorry, maar dat ziet er toch niet uit? Wij, vrouwen, doen ons best om een bilpartij te creëren, maar wij houden ook van een paar goed gespierde billen bij mannen hoor!

10. De bezethouders
Een handdoek op een apparaat leggen, terwijl je er pas 10 minuten later gebruik van gaat maken. Argh.

En, herkenbare dingen? Ben jij ergens schuldig aan of erger jij je soms ook mateloos?!

4 Comments

Rianne september 22, 2016 at 12:14

Haha zo herkenbaar! Heb vandaag 2 oefeningen over moeten slaan omdat een gast het apparaat bezet hield voor 40 minuten. Hij was te druk met kletsen met z’n ‘sportmaatje’ ;-).

Antwoord
Piroska september 22, 2016 at 20:48

Ja die kreunerds. Zo irritant. Ligt het aan mij of zie ik alleen maar mannen dit doen…
En dan dat staren. OMG. Nog nooit een meisje een squat zien doen denk ik.

Antwoord
Marvin september 23, 2016 at 08:26

Haha ik herken (en erger me aan) allemaal wel. Zelf app ik ook wel tijdens mijn rust, maar ik rust niet langer dan nodig en houd dus niet onnodig lang bankjes of gewichten bezet.

Antwoord
Lisette mei 29, 2018 at 18:29

Heel leuk artikel en zeker herkenbaar! Alhoewel ik me vast ook wel eens schuldig heb gemaakt aan het een of ander?.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram