Persoonlijk

Woonkamer before, between & after

geschreven door Marit september 21, 2022 4 Comments
Woonkamer blog

Het is alweer eventjes geleden dat ik jullie mee heb genomen in ons #vanhuisnaarthuis project. Veel kun je op Instagram volgen, maar ik vind het ook leuk om er weer een blog aan te wijden. In april kregen we de sleutel, twee maanden hebben we verbouwd, toen verhuisd en nog altijd aan de klus. Af is het dus nog zeker niet, maar ver zijn we wel. Ik neem je mee in het proces van… onze woonkamer!

Verbouwen

1 april: zoals we het hebben gekocht: laminaat op de vloer, schrootjes plafond en vrijwel alles bruin.

Verbouwen

De andere kant van de muur: de keuken, ook hier weer schrootjes (de vorige bewoner was een hele goede timmerman en hield van hout ;)). Het plan: deze muur eruit halen, zodat de keuken bij de woonkamer betrokken wordt.

Verbouwen

De schouw. Hier stond nog een houtkachel voor (was niet meer in gebruik), maar die is meegenomen door de vorige bewoners. Wij gebruikten het de eerste dagen als kantine ;).

Verbouwen

Behang eraf, muren doorbroken, het (schrootjes)plafond eruit isoleren, deurposten anders en vloerverwarming.

Verbouwen

Weer beton erover heen en inmiddels ook wat meer vormen door gipsplaten. Bekijk ook vooral even de balken.

Verbouwen

Alle schroeven uit de balken, honderden gaatjes gedicht, geschuurd, grondverf erop en tussen de balken geïsoleerd.

Verbouwen

Midden juni: de PVC vloer erin! Wat een verschil in één dag! Hier lijkt de vloer wel veel donkerder dan ‘ie echt is. En hier zie je ook geen raam meer, maar een uitbouw met openslaande deuren!

Dat waren de before’s en betweens, gaan we nu over op nog meer betweens, want af is het zeker nog niet, maar ver zijn we wel. Lees ook de beschrijving voor de details en plannen.

Woonkamer

Het zitgedeelte in de woonkamer. Alles geverfd, balkenplafond af, jaloezieën voor de ramen en ingericht. Het kleed vind ik echt fantastisch staan hier (met dank aan Marijke). De bank is prima voor nu, maar we willen op een gegeven moment wel een nieuwe. Iets groter, beige-rib-achtig…


Details:
Kleur op de muur achter bank: S 4020-Y70R (gemend in Sikkens)
Bank: Karwei
Kleed: Volero (terra rood)
Kleur op de muur erker: Mushroom 287 (Vestingh)
Jaloezieën (van hout): Veneta

Woonkamer

Tv-gedeelte: dit wordt ook nog anders, we willen een grotere tv aan de muur, ander tv meubel, etc. Maar dat komt wel een keer.

Woonkamer

Eye catcher van de woonkamer (vind ik): de schouw. Een gewaagd idee (van Sietske), maar zo blij mee! En ja, dat is een echte houtkachel! Zo blij mee! Nog een paar dingetjes en dan kunnen we ‘m voor het eerst aan doen!

Details:
Kleur op beide muren: Mushroom 287 (Vestingh)
Kleur schouw: S 6502-G (laten mengen in Flexa)
Behang: Eijffinger
Houtkachel: van ‘t Stokertje (merk weet ik zo niet)

Woonkamer

Eet-gedeelte: nou, dit is echt totaal niet hoe ik het hebben wil, maar het is oké voor nu. We willen hier een “Deens ovalen” eettafel en die wordt op mijn werk gemaakt, door cliënten, echt super leuk! Daarbij willen we mooie stoelen een waarschijnlijk een bankje. Heel veel zin om hier met kerst aan te zitten!

Details:
Kleur op de muur: Mushroom 287
Lamp (moeten we nog iets lager hangen): Meerdanlicht.nl (Hauwert)

Bij het resultaat van hierboven hebben we veel advies gekregen van interieur styliste Marijke (Kaikki styling) & interieur architect Sietske (Eig’n). Dit hebben we als leidraad genomen en vooral onze eigen invulling aan gegeven. Heeeeel blij met het resultaat tot nu toe! Het voelt nog niet af, de aankleding mag nog wat gezelliger, maar dat komt met de tijd.

De volgende keer laat ik de before’s, betweens en ook wel beetje afters zien van de keuken en bijkeuken!

Nog vragen? Stel ze vooral!

♥ 

4 Comments

Kelly september 21, 2022 at 17:35

Heel tof! Leuke zo voor en nafoto’s. Alleen een vraag: wat is het verschil tussen een interieursryliste en interieurarchitect? En dacht één van beiden ook mee met een lichtplan voor de ruimte?

Antwoord
Marit september 28, 2022 at 15:20

Volgens mij is het voornamelijk verschil in opleiding, maar dat weet ik niet zeker. Beide kunnen in ieder geval helpen met een lichtplan (tenminste bij ons kon dat).

Antwoord
L. Hendriks maart 3, 2023 at 23:20

Hi, welke kleur heb je voor het plafond en de balken gebruikt?

Antwoord
Marit maart 4, 2023 at 18:28

Hi L., 9010! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram