Persoonlijk

When the other side of the world is asleep #5

geschreven door Marit april 23, 2020 2 Comments
NL NZ

De vijfde en laatste week van de lockdown in Nieuw Zeeland. Een week met een paar behoorlijke dompers, maar ook goed nieuws: we gaan van level 4 naar level 3! Nederland, the other side of the world, ligt te slapen, dus ik klets lekker van mij af in een nieuwe blogpost.

Thuiszitdag 31 – donderdag 23 april schreef ik vanochtend op mijn planning. 31 dagen zitten we al thuis. In ons mini studiootje in Auckland. De tijd vliegt voor mijn gevoel voorbij, maar ook weer niet. Als ik dit een paar maanden geleden zou horen “joe, komende maand moet je zoveel mogelijk thuiszitten, je mag alleen een rondje wandelen/fietsen/hardlopen in je wijk en naar de supermarkt”, dan had je nooit geloofd en had ik verwacht dit echt niet fijn te vinden. Maar het valt me ontzettend mee/is me onwijs meegevallen. Misschien omdat er geen andere keuze is, misschien omdat ik best een huismuts ben en het heerlijk vind om veel “thuis” te zijn. Om positief te blijven helpt het me om echt in het moment te leven en hier het echt het beste te van maken. Kijken naar wat wel kan, wat je wel hebt en dingen doen waar je blij van wordt en energie uithaalt.

Toch is het ook niet altijd rozengeur en maneschijn bij mij en had ik begin deze week behoorlijk wat (financiële) dompers.
Zoals vele van jullie al hadden gezien zijn sinds vorige week mijn weerstandsbanden weer te bestellen. Deze had ik al bijbesteld voor de hele crisis, maar door de crisis werd de bestelling ontzettend vertraagd, de bestelling werd duurder en er was opeens veel meer belangstelling voor de banden (wat heel leuk was, maar wat de latere levering extra frustrerend maakte). De extra kosten waren zeker even slikken, maar nog vervelender: mijn leverancier heeft bijna de helft van de bestelling aan het verkeerde bedrijf geleverd. Een bedrijf uit Oostenrijk heeft nu mijn banden en ik (of nouja, mijn schoonmoeder die de banden ontvangt en verstuurt ) die van hun. Een stressy situatie, want ik vind het vervelend mijn schoonmoeder hiermee te belasten, ik heb bestellingen open staan en er komen waarschijnlijk weer extra kosten bij. Goed, dit is even dom geklaag, maar het lucht wel op dit ook met jullie te delen. Ik ben er druk mee bezig en hopelijk komt de rest van deze bestelling + de volgende bestelling snel binnen, zodat ik ze weer met alle trots kan promoten en jullie op deze manier aan het werk zit om thuis de benen en billen te trainen!

Daarnaast ben ik de afgelopen dagen ook druk geweest met een andere, zoals mijn vader zei, “dure les”. Ik kreeg namelijk begin van de week een boete binnen van €666,- (!!!), omdat ik in een blogpost van vier jaar geleden(!) een foto heb gebruikt die niet rechtenvrij was (+ ik had geen bronvermelding gedaan). Een domme, domme fout en vooral een grote les. Heb er zeker een potje om gejankt en een nacht minder om geslapen, maar in de ochtend geaccepteerd, betaald en zeker iets uitgehaald. Ik ben nu dus al dagen bezig om door al mijn blogs (1.188) heen te gaan om te checken of ik foto’s van het internet heb “gejat” en deze te verwijderen. Nog een paar pagina’s en dan ben ik klaar! Op zich een goede timing qua tijdsbesteding (en best leuk/confronterend/grappig om door je oude blogs heen te gaan) en voor diegene van jullie die ook een blog hebben, een waarschuwing en tip om dit ook te doen!

Tot zo ver mijn frustraties uit afgelopen week, over op ander nieuws…
Afgelopen maandag gaf de NZ prime minister weer een persconferentie. Precies vier weken daarvoor was er ook een persconferentie waar werd verteld dat NZ voor vier weken in lockdown ging (vanaf donderdag 26 maart), nu zouden we horen of dit verlengd werd of niet. De lockdown (ook wel level 4 genoemd) wordt met nog vijf dagen verlengd, wat betekent dat vanaf as. dinsdag (28 april) level 3 ingaat. Dit lijkt iets meer op de Nederlandse “intelligente lockdown”, want cafe’s en restaurant mogen open voor take away en thuisbezorgd (can’t wait), online shoppen is weer toegestaan en scholen gaan open voor diegene die het nodig hebben. Vooral op economisch gebied een verandering, want verder moet je nog steeds zoveel mogelijk thuis blijven werken/studeren en in je eigen bubbel blijven.
De “go hard, go early” techniek van Nieuw Zeeland werpt z’n vruchten af, maar ze willen het rustig opbouwen, om geen jojo effect te krijgen tussen de verschillende levels.

Dus zoals het nu lijkt gaat mijn werk vanaf dinsdag weer open voor take away en thuisbezorgd! In deze week voordat level 3 ingaat is er dus voor bedrijven voorbereidingstijd (zoals inkopen doen, schoonmaken, etc.).
Ik heb aan de ene kant heel veel zin om weer aan de slag te gaan, aan de andere kant vind ik het ook wel spannend, omdat het én heel anders zal zijn (ik hou niet zo van veranderingen, haha) én omdat ik het ook wel spannend vind dat je een soort van uit je bubbel gaat en weer met andere mensen (ondanks de afstand) in contact komt. Maar stiekem kan ik niet wachten om weer heeeerlijke koffie’s te maken en taartjes (die niet door mezelf zijn gemaakt) te eten, hihi.

Afsluiten mijn punten van dankbaarheid:
  • Lockdown komt ten einde
  • Familie en vrienden die gelukkig nog steeds gezond zijn
  • Een aantal Nederlanders die we hier kennen en af en toe (met afstand) zien
  • Keiharde werkers die in deze omstandigheden aan het werk zijn
  • Jullie enthousiasme voor mijn weerstandsbanden
  • #STAPRIL die me in beweging houdt
  • De dure, maar leerzame les van afgelopen week
  • Tom aan mijn zijde

2 Comments

Marcella Molenaar mei 4, 2020 at 10:14

Ook ik heb eens zo’n boete gehad voor een foto die ik gebruikt heb. Als we de betreffende actrice nu ergens zien maken Jan en ik er altijd een grapje over 😉 Je moet toch wat. En superfijn dat je weer aan het werk kunt, al snap ik dat het ook spannend is. Benieuwd hoe het je intussen bevalt!

Antwoord
Marit mei 7, 2020 at 08:23

Hahah, leuk! En een goede les 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram