Persoonlijk

When the other side of the world is asleep #4

geschreven door Marit april 16, 2020 0 comments
when the other side of the world is asleep

De vierde (en laatste?) week van de lockdown in Nieuw Zeeland is vandaag ingegaan. We zitten dus al drie weken thuis. We werken thuis, we sporten thuis, we eten thuis, we hebben borrels thuis… drie weken klinkt best lang, maar ergens denk ik ook “waar is de tijd gebleven”?! Het is weer donderdagmiddag, the other side of the world is asleep, dus ik pak mijn kans om hier lekker van me af te kletsen 😉

Sinds precies drie weken, donderdag 26 maart, zitten we (in Nieuw Zeeland) in “level 4”. Dit betekent dat je thuis moet blijven en dat alleen de essentiële winkels open mogen zijn, zoals de supermarkt en drogist. Ook mag je essentiële dingen bestellen via het internet zoals verwarming apparatuur, wasmachines en gelukkig ook een koffiezetapparaat 😉 Je mag verder gelukkig wel wandelen, fietsen en hardlopen, maar het liefst zo dicht mogelijk bij huis. In de auto stappen mag alleen als je naar je (belangrijke) werk moet of boodschappen moet doen. Ergens heen rijden om te wandelen is niet toegestaan, dit wordt dan ook veel gecontroleerd door de politie.

Level 4 zou (minstens) vier weken gaan duren. Komende maandag zullen we horen of level 4 verlengd wordt of dat we bijvoorbeeld teruggaan naar level 3, waar de maatregelen iets losser zullen zijn.

Inmiddels zijn er rond de 1400 bevestigde gevallen met het corona virus, waarvan 9 overleden zijn. Een relatief strenge lockdown gezien het aantal gevallen, maar naar mijn idee wel super goed dat ze er zo vroeg bij zijn geweest. Nieuw Zeeland is natuurlijk een eiland en nu ze de grenzen sinds een kleine week hebben gesloten, maken ze de kans steeds kleiner dat het zich gaat verspreiden. Het aantal gevallen neemt ook elke dag af, dus dat is positief!

Ondanks dat ik met de dag leef en hier ook het beste uit probeer te halen, dwalen mijn gedachten ook vaak genoeg af naar wat er nog komen gaat en wat voor naslag dit virus zal hebben. In Nieuw Zeeland, in Nederland en in de rest van de wereld. Hoe gaan we weer terug naar “normaal”? Wordt het ooit weer normaal? Zul je door deze crisis je altijd bewust zijn van je hygiene en de afstand die je tot mensen houdt? Of zullen we dit binnen een paar weken vergeten zijn? Gaan we straks met z’n allen deze tijd inhalen wat vakantie en feestjes betreft of gaan we het online pubquizzen doorzetten en waarderen we ons eigen omgeving veel meer? Wat zou ik soms graag in de toekomst willen kijken, maar wat vind ik het ergens ook fijn dat dit niet kan. Leven met de dag. Blij zijn met wat wél kan en wat je wél hebt.

Het zou goed kunnen dat we over een week naar level 3 gaan, wat denk ik ook betekent dat mijn werk take away gaat doen, wat betekent dat ik weer aan het werk kan! Ik ben benieuwd hoe dat allemaal zal gaan. Volgende week kan ik je er hopelijk meer over vertellen. Tot die tijd blijven we lekker in ons bubbel, bakken we lekker door en hopelijk spelen we Netflix dit weekend helemaal uit, haha 😉

Voordat ik de blog afsluit, hierbij mijn wekelijkse punten van dankbaarheid:

  • Tom
  • Dat onze familie en vrienden gezond zijn
  • Ons kleine, maar fijne studio
  • Lieve buren
  • Het nieuwe seizoen van Casa de Papel
  • De oven die we net voor de lockdown ontvingen en die elke dag gebruikt wordt
  • Mijn weerstandsbanden die eindelijk weer te bestellen zijn!!!

Maak er een mooie dag van! ! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs