Persoonlijk

When the other side of the world is asleep #3

geschreven door Marit april 9, 2020 0 comments
When the other side of the world is asleep

Week nummer 3 van thuiszitten is ingegaan. Gelukkig heb ik door mijn blog altijd wel iets te doen, maar in de middag slaat de verveling wel eens toe, omdat het thuisfront, the other side of the world, aan het slapen is. En daarom grijp ik deze dondermiddag weer mijn kans om lekker van me af te kletsen.

In het afgelopen weekend kreeg ik een aantal berichtjes dat er geruchten in Nieuw Zeeland zijn dat de boel hier voor een half jaar tot een jaar op slot gaat. Werd erg onrustig van zulke berichtjes, omdat we hier voor nu prima zitten, maar we wel het plan hadden om in juni terug naar Nederland te vliegen. Ik probeer zoveel mogelijk met de dag te leven, maar toch ben ik ook wel veel bezig met wat komen gaat. Vooral nu “ons plan” ook wordt aangetast.

Gelukkig hadden we nog geen tickets geboekt, zijn beide gezond, onze families en vrienden zijn gezond, hebben we beide werk en een maandje later terugkomen in Nederland zou ook helemaal niet erg zijn, maar toch… Het is gek en onwerkelijk dat deze crisis waarschijnlijk nog veel langer gaat duren dan die maand of twee. Je hebt geen controle op wat er gaat gebeuren en dat is iets waar ik elke dag weer aan moet wennen.

We zullen het gaan zien. Hier in Nieuw Zeeland zitten we precies op de helft van de “vier weken lockdown”. Inmiddels zijn er bijna duizend confirmed cases waarvan (nog maar) één iemand overleden is aan het virus. Dus het verspreidt gelukkig niet snel, waardoor de ziekenhuizen het tot nu toe goed kunnen opvangen.
Zoals ik eerder al vertelde zitten we deze weken in “level 4” en het is dus de vraag of we over twee weken terug kunnen naar “level 3”, waarbij scholen en horeca bijvoorbeeld weer opengaat (maar wel met maatregelen).

We zijn nog maar twee weken onderweg (of nouja, thuis) en ik kan me nu al niet meer voorstellen hoe ik straks weer (normaal?) naar werk toefiets en koffie’s ga maken en serveren. Of dat je afspreekt met vrienden om wijn te gaan drinken op een terras. Of überhaupt die eerste knuffel weer met een bekende… hoe denk jij daarover? Denk je dat het straks snel weer normaal zal voelen? Of dat we allerlei kleine dingen heel erg gaan waarderen?

Net zoals de vorige weken sluit ik af met een aantal punten van dankbaarheid:

  • familie en vrienden die gezond zijn
  • het koffiezetapparaat die ik gister ontving
  • de eerste cappuccino met havermelk die ik vijf minuten later maakte
  • alle supermarktmedewerkers die vandaag extra hard aan het werk zijn i.v.m. het Paas weekend wat komen gaat
  • de (food & #stapril) posts waarin ik door jullie getagd worden (daarmee wakker worden makes my day every day!)
  • een toffe samenwerking met IKEA die morgen online mag!

Maak er een mooie dag van! ! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram