Persoonlijk

When the other side of the world is asleep #2

geschreven door Marit april 2, 2020 2 Comments
When the other side of the world is asleep

Het is donderdagmiddag 3 uur. Nederland slaapt nog en dus doet de naam van deze tweede blogpost eer aan. Vorige week vertelde ik dat Nieuw Zeeland 12 uur tijdsverschil heeft met Nederland, inmiddels zijn dat er elf. Een behoorlijk tijdsverschil, wat ervoor zorgt dat ik me tijdens deze “lockdown” weken in de middag wel eens flink verveel. Geen collega’s, Tom werkt fulltime in zijn zelfgecreëerde home office en verder mogen we niemand zien. Een goed moment om lekker tegen jullie aan “typen”.

Normaal werk ik op de donderdagmiddag als barista bij Well+Good. Een super leuk cafe met gezonde en plantaardige snacks, take away ontbijt en lunches, smoothies en koffie’s. Ik mis het werken daar. Er naar toe gaan, mijn collega’s, het contact met mensen en vaste klanten, de heerlijke smoothies die ik voor mezelf maakte en vooral… koffie. Inmiddels is dit dag 10 van isolatie en dus dag 10 dat ik aan de oploskoffie zit. Als echte koffie liefhebber is dat nog net geen ramp te noemen (ik zou niet durven in deze tijd), maar het komt dichtbij.

Maar het mooie eraan is dat ik straks een cappuccino met kokosmelk nooit meer als vanzelfsprekend ga zien. Ik ga van iedere sip genieten, iedere koffie weer. En zo zal het met alles gaan. Mensen knuffelen, een hand geven, een wijntje op een terras, picknicken, sporten in de sportschool, tegen elkaar aan lopen in de supermarkt… hoe zal het voelen als dat straks allemaal weer “mag”? Zal het snel weer normaal voelen?

Maar tot die tijd maken we er het beste van. Tot nu toe gaat het ons goed af. Het is soms best wel intens, zo 24/7 op elkaars lip in een studiootje, maar we vinden het eigenlijk best wel gezellig en hebben veel lol met elkaar. Tom werkt dus veel en ik heb eigenlijk ook altijd wel wat te doen op de laptop. Recepten uitwerken bijvoorbeeld, want bakken doe ik ook volop. En dat wordt natuurlijk ook allemaal opgegeten, vandaar dat ik iedere ochtend met een uurtje beweging begin. Niet na die oploskoffie uiteraard 😉

So far so good dus! Einde middag komt in zicht dus ik duik de keuken in voor een gezonde chocolade caramel slice en daarna gaat de wijnfles open, want het “weekend” komt in zicht!

Net zoals vorige week sluit ik af met een aantal punten van dankbaarheid:

  • familie & vrienden in Nederland die gezond zijn
  • Tom die met zoveel plezier thuis aan het werk is
  • #STAPRIL enthousiastelingen
  • weerstandsbanden die bijna weer te bestellen zijn
  • het glimlachen naar elkaar op straat
  • nieuwe recepten maken

Virtuele huggles! ♥

PS. Elke dag een nieuwe blog op fitwithmarit.nl!
Doe je bijvoorbeeld al mee met #STAPRIL?
En als je lekker aan het experimenteren bent in de keuken, vergeet dan vooral niet deze pasta carbonara te maken!
Oh en ja, dromen mag alvast toch? Lees hier mijn blog over het kopen van een camper in Nieuw Zeeland!

2 Comments

Marcella Molenaar april 15, 2020 at 15:27

Mooie foto van jou boven dit artikel! En leuk dat je met dit artikel even ‘bijkletst’ 🙂

Antwoord
Marit april 23, 2020 at 02:16

Dankjewel voor je berichtje Marcella! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs