Persoonlijk

Weekendje weg

geschreven door Marit februari 9, 2015 0 comments

Afgelopen weekend was ik samen met het vriendje een weekendje in Scheveningen/Den Haag. We hadden spontaan een hotelletje geboekt, omdat we eindelijk samen eens een weekend vrij waren. Kwam goed uit dat ik nog even voor vertrek hoorde dat ik ein-de-lijk na heel wat herkansingen het tentamen ontwikkelingspsychologie had gehaald. YES!!! Nu nog afstuderen, waar ik nog het meeste tegen op kijk, maar ik met alle hoop dat ik in juni toch eindelijk mijn diploma als maatschappelijk werkster in ontvangst mag nemen.

Dus, wat ik wilde zeggen: een weekendje weg. Of een dagje uit. Hoe doe je dat als fit-girl die probeert bewust te leven, gezond te eten en regelmatig probeert te sporten…
Nou. Dat doe je gewoon. Dat ontneem je jezelf (en je vriendje) niet. Dat klinkt heel gek misschien, natuurlijk ontneem je jezelf dat niet. Maar voor mij is dat niet altijd zo logisch geweest. Want een dagje niet thuis betekent: controle loslaten: niet je eigen eten eten, niet je eigen ding doen, niet de sportschool vlakbij.
Dat klopt. En ik ben blij en trots nu te typen dat ik daar nu geen moeite meer mee heb. Natuurlijk vind ik het ook heerlijk als ik tijdens zo’n weekendje even een paar kilometer over het strand zou rennen, maar als dat niet kan: so be it. Ik hou van dagjes weg in een andere stad, dus ik laat ‘die controle’ dat echt niet meer tegen houden.

Een dagje weg hoeft ook niet te betekenen dat je alle remmen los moet laten. Overal suiker in moet gooien, taart bij moet eten,  de hele dag op bed hoeft te liggen etc. MAAR het mag wel!!! En daarmee wil ik niet zeggen dat je alleen maar kunt genieten MET taart en al dat andere lekkers, maar dat je wel kunt genieten van het gevoel dat je jezelf soms best even mag laten gaan en niet hoeft na te denken ‘of dat nou wel goed zou zijn…’ voor de lijn of het lichaam. Hey, boeie! Af en toe: boeie! Genieten, maar inderdaad: met mate.

Want na zo’n weekend, vol lekkers, strandwandelingen en vooral veel liefde en plezier, ben ik weer opgeladen en ontzettend gemotiveerd om weer te knallen in de sportschool om vervolgens te genieten van een heerlijke groene smoothie. Gewoon omdat ik hier ook van hou en blij van wordt.

Balans is de sleutel. Een fijne maandag!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram