Persoonlijk

Verlof-blog!

geschreven door Marit september 28, 2023 0 comments
Verlof blog

Dit wordt mijn laatste blog voor mijn verlof, waahhh! Wat een gek gevoel! Op dit moment ben ik 35 weken zwanger en ik vind het wel welletjes geweest wat werk betreft. In deze blog ga ik je meer vertellen over dit derde trimester en over de laatste weken van de zwangerschap.

Derde trimester

In mijn vorige blog over mijn zwangerschap vertelde ik over het tweede trimester en hoe goed ik me voelde. Ik sportte, genoot van de schopjes in mijn buik, van mijn werk, van mijn groeiende buik, maar kon ook na een werkdag helemaal kapot op de bank liggen. En zo is het eigenlijk ook de afgelopen weken gegaan. Ik voel me nog steeds goed, probeer iedere dag te bewegen (vertel ik zo meer over), geniet ontzettend van mijn groeiende buik en de schaapjes zijn niet klein meer, maar grote bewegingen en high fives als ik contact zoek (zo gezellig). We hebben een lang voor traject gehad wat ik als heel pittig heb ervaren, maar deze zwangerschap zou ik zo over doen. Het voelt ontzettend magisch om dit mee te mogen maken.

Bewegen

Sporten noem ik het inmiddels niet meer, maar bewegen probeer ik nog iedere dag. Zo ben ik nog zo’n twee keer per week in de sportschool te vinden. Zoals ik al eerder vertelde volg ik een speciaal “zwanger fit” programma (van Sterkher, tip!). Dit betekent dat ik drie verschillende dagen (met zo’n 6 á 7 oefeningen) afwissel en elke vier weken wisselt dit dan weer af. Ik ben dan zo’n 40 minuten bezig met oefeningen die echt gericht zijn op het sterk maken/houden van het lichaam voor een fijne zwangerschap, bevalling en hopelijk draagt het bij voor het herstel erna. Niet zo zwaar mogelijk, maar focus op uitvoering en ademhaling. Ik vind dit echt een hele fijne manier van bewegen en om mijn lichaam fit te houden en voor te bereiden op wat komen gaat.

Daarnaast zwem ik iedere week minstens één keer per week, waarbij ik samen met andere zwangeren “les” krijg. Heel gezellig en het is echt heerlijk om in het water te liggen. Ik ben hierbij gekomen via de zwangerschapscursus die ik heb gevolgd: Baby & Co/Spraakwater. Ook echt een tip, mocht je uit deze omgeving komen!

Naast de sportschool en het zwemmen probeer ik zo’n twee keer per week de dag te beginnen met 10/15/20 minuten yoga/stretchen. Ik zoek dan een YouTube filmpje (yoga pregnant en aantal minuten dat ik wil) en dan volg ik die. Deze vind ik bijvoorbeeld heel fijn en meestal volg ik filmpjes van deze vrouw, omdat ze dus speciaal zijn voor tijdens de zwangerschap. Nog een tippie!

En uiteraard: wandelen! Eigenlijk niet langer dan een half uur per dag en ook zeker niet elke dag, maar toch wel meerdere keren per week. Wandelen vind ik heerlijk, dus hier geniet ik onwijs van. Echt langer dan een half uur ga ik wel voelen in mijn bekken, vandaar dat ik het daar vaak bij laat.

Bewegen probeer ik vooral in de ochtend te doen, een fijn begin van de dag en als ik het bewaar voor een later moment van de dag, dan kan het maar zo zijn dat de energie op is, haha.

Een famke!

Op Instagram heb ik het al gedeeld, maar we krijgen dus een MEISJE! Een famke in het Fries, haha. We hebben met 17 weken een geslachts-echo laten doen en ondanks dat ik altijd heb gedacht dat wij een meisje zouden krijgen, ging ik de laatste weken voor de echo twijfelen en dachten we beide dat het een jongetje zou worden. Beide zou natuurlijk helemaal geweldig zijn! Maar het bleek dus geen piemeltje te hebben en dus verwachten we een meisje begin November. We vonden dit moment heel bijzonder, omdat het het allemaal wat echter maakte. Ik zag en voelde nog vrij weinig aan de buitenkant, dus dit was een heel speciaal moment die we een paar dagen later met onze families hebben gedeeld.

Niertje

Zoals ik al eerder vertelde werd er bij de geslachtsecho helaas ook iets afwijkends gezien: een verwijd niertje. Dat betekent dat bij één van haar niertjes het vocht niet helemaal goed lijkt weg te gaan. Niet iets levensbedreigends en ook niet iets waar je tijdens de zwangerschap iets aan kunt doen. Sindsdien hebben we een aantal controles gehad in het medisch ziekenhuis, om het goed in te gaten te houden. Het niertje is helaas nog steeds verwijd en het is nog niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is. Dit betekent ook dat we nog niet helemaal weten wat er straks na de geboorte zal gaan gebeuren (daarover is nu contact tussen ziekenhuis en verloskundige). We maken ons geen grote zorgen, maar het is natuurlijk niet leuk en mijn hart breekt al bij de gedachte dat ze straks na de geboorte al snel voor controle moet bij de kinderarts. Maar goed, daar hebben we nu nog geen invloed op en dus heeft het weinig zin om daar nu grote zorgen over te maken.

Bevalling

De bevalling zou ik heel graag thuis doen, maar mocht deze om wat voor reden (bijv. bovenstaande reden) in het ziekenhuis gebeuren, dan is dit ook oké. Ik sta er voor nu nog heel open in en heb zeker een aantal wensen die ik op papier wil zetten, maar wil ook niet te veel verwachtingen hebben.
Ik ben gewoon ook heel benieuwd naar de bevalling, waar en wanneer deze gaat zijn. Ik ben twee dagen voor mijn 33e verjaardag uitgerekend, dus misschien krijg ik wel het allergrootste cadeau van de wereld, misschien is ze er dan al of misschien duurt het dan nog eventjes. We gaan het vanzelf zien!

Alles klaar?

De vraag die ik al weken krijg: “is alles klaar?” Eh, nee! Maar we zijn al een eind op weg! We hebben echt zoveel spullen gekregen of via Marktplaats/Vinted gescoord! Dit is dan ook mijn laatste tip, haha! Kijk op Marktplaats of Vinted voordat je het in de winkel gaat kopen: niet alleen een stuk goedkoper, ook duurzamer. En natuurlijk is het ook leuk om sommige dingetjes wel nieuw te kopen, maar alles nieuw aanschaffen is naar mijn idee echt niet nodig.

De babykamer is vrijwel af qua inrichting! Samen met mijn moeder heb ik twee muren behangen, de twee andere muren geverfd (zie foto’s beneden voor kleine sneakpeek). De via Marktplaats gescoorde commode en ledikant heb ik voorzien van een likje verf en nieuwe knopjes en verder hebben we nog plankjes, een stoel en andere leuke aankleding voor de babykamer. Ben echt onwijs blij met de babykamer en zal binnenkort dan ook nog wat foto’s op Instagram plaatsen.
Het is nu vooral wachten op de kinderwagen en verder nog best wat dingetjes aanschaffen, zoals lakentjes, thermometer, new born pakjes, luiers, borstvoeding en flessen spullen, etc. Iets waar we ons nog wat in moeten verdiepen en waar we hopelijk ook nog even de tijd voor hebben!

Babyshower

Vorig weekend had ik mijn babyshower, waahhh! Ik wist niet of ik een babyshower zou krijgen, maar stiekem hoopte ik dit wel. Omdat deze zwangerschap niet vanzelf is gekomen en omdat ik zo graag met mijn dierbaren dit wilde delen en vieren. Dus dat er een babyshower voor mij is georganiseerd, vind ik dan ook zo bijzonder. In de aanloop ernaar toe kreeg ik het wel een beetje door (een paar “toevalligheden” bij elkaar), maar dit heb ik niet laten merken, haha. Ze dachten allemaal dat ik niets door had en ach, wat maakt het ook uit. Ik heb echt ontzettend genoten! Het was leuk om een groot deel van mijn vriendinnen bij elkaar te hebben, samen met de twee (bijna) oma’s en (bijna) tantes.

Verlof!

En dan nu, bijna verlof! Zoals ik al eens eerder heb verteld ziet mijn werk in de zorg er sinds week 13 van de zwangerschap er heel anders uit. Je mag vanaf dan namelijk niet meer op de afdeling staan (wegens veiligheid) en dus heb ik sindsdien vervangende werkzaamheden op kantoor gedaan. Geen vroege, late en weekenddiensten meer, maar een paar dagen op kantoor dingetjes doen voor de afdeling. Een hele andere invulling dus, wat op het begin echt wel wennen was, maar naarmate de zwangerschap vond ik het steeds fijner: geen lange diensten en niet op de afdeling met een dikke buik. En het was ook heel gezellig met andere zwangeren op kantoor, haha.
Doordat je dus ziek wordt gemeld door de werkgever, is het ook de bedoeling om met 34 weken zwangerschap met verlof te gaan. Ik heb volgende week nog één training (waar ik zelf graag bij wil zijn) en daarna zal ik er vijf maanden tussenuit gaan. Pas in maart zal ik weer op de afdeling staan… best wel heel gek!

En dan hebben we nog mijn Fit with Marit werkzaamheden. Ook hier wilde ik een duidelijke grens voor mezelf stellen, dus heb ik besloten om vanaf 1 oktober mijn “Out Of Office” mail aan te zetten, vanaf dan ook geen samenwerkingen meer aan te gaan/te plaatsen én ook mijn privé berichten op Instagram uit te zetten. Wel zal ik actief blijven op Instagram, maar gewoon om af en toe lekker te scrollen en te delen wat ik wil delen. Gewoon tot hoe lang het goed voelt. Mijn mailbox zal ik tot (sowieso) in het nieuwe jaar niet openen en ook zal ik geen samenwerkingen aangaan tot het nieuwe jaar. Misschien nog wel langer. Merk dat ik heel veel zin heb om in onze bubbel te gaan kruipen en hier ook onwijs van te genieten. Geen stress om dingen buitenaf, just the three of us en alle aandacht voor onze kleine wonder.

Dus bij deze ga ik ook voor zeker een aantal maanden afscheid nemen van mijn blog! Jullie zullen me vanzelf wel weer zien verschijnen. Alvast een heel fijn & fit 2024 gewenst, dat je dromen mogen uitkomen!

Veel liefs ♥♥♥

Verlof blog

Baby shower!

Verlof blog

33 weken buik <3

Verlof blog

Sneakpeek van het behang!

Verlof blog

De Hemnes commode van IKEA opgefrist en met nieuwe knopjes (Yessentials). Zo schattig! Inmiddels hangen er ook plankjes waar allemaal leuke dingetjes op staan.

Verlof blog

En nu Out of Office! BYE!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram