Persoonlijk

Van huis naar thuis #2: verbouwen

geschreven door Marit april 19, 2022 0 comments
Verbouw update

Sinds 1 april zijn Tom en ik eigenaren van een prachtig jaren 30 woning! Al eerder vertelde ik over de koop, de voorbereidingen en op mijn Instagram deel ik dagelijks de verbouw-updates. Het leek me leuk hier ook een blog aan te wijden (inclusief foto’s!).

1 april

De sleuteloverdracht! Na een inspectie gingen we naar de notaris waar we de sleutel van ONS HUIS kregen. Daarna zijn we direct teruggegaan naar het huis, om met onze ouders op dit moment te proosten. Zij zagen het huis voor het eerst (in het echt) en zijn gelukkig net zo enthousiast als wij dat zijn. Er moet veel gebeuren, maar er is ook veel potentie. De rest van de dag komen er al verschillende mensen kijken: familie, vrienden, maar ook de aannemer etc. We willen namelijk direct aan de slag en hebben hiervoor spullen en advies nodig.

Slopen!

In het weekend hebben we onze families en vrienden opgetrommeld, er moet namelijk gesloopt worden. Vooral op de begane grond komen er veel veranderingen. De keuken wordt eruit gehaald door mensen van marktplaats, er wordt een gedeelte uit het terras gegraven voor de uitbouw, het plafond wordt eruit gehaald en de vloer wordt eruit gehaald. Het gaat allemaal zo snel, dus we kunnen zelfs al beginnen met de andere verdiepingen (lagen behang van de muren schrapen!).

Aannemer

Na het weekend begon ook de aannemer met zijn team. Dat wij in deze tijd aan zo’n goede aannemer, die toevallig in april nog wat weken vrij had, zijn gekomen is echt een groot geluk. Dit is zo gekomen, omdat wij al een tijd terug naar de financiële adviseur waren geweest en je dan eigenlijk via via (zo gaat dat vaak in dorpen/kleine steden) terecht komt bij een aannemer, een keukenboer, een installateur, etc. Heel fijn, want alleen kunnen we dit niet en we hebben nu echt een team om ons heen gecreëerd.
Enfin, de aannemer en zijn team begonnen op 4 april en zullen er veel dagen in april zijn. Betonvloer storten, muren eruit slopen, uitbouwen, vloerverwarming aanleggen, deuren verplaatsen, leidingen aanleggen, van alles met kabels, stuken, etc.

Vakantie

Tom en ik hebben beide in april wat weken vakantie aangevraagd. De eerste week hebben we daarom veel kunnen helpen en vanaf toen wisselen we elkaar af en zijn we er in de avonden en in het weekend. De aannemer geeft Tom vaak allerlei klusjes en ik hou me vooral bezig met de catering, behang, verven, etc. Ik ben helemaal geen klusser (Tom best wel), maar ik vind het erg leuk en leer veel.

Huur opgezegd

Inmiddels hebben we ook de huur opgezegd en is er een nieuwe huurder gevonden voor ons appartement. 1 juni is de dag waarop we de sleutel gaan inleveren en echt in ons huis gaan wonen! Ik ben heel blij dat we er niet direct gaan wonen, want dat was niet te doen geweest. Op iedere plek in het huis zijn we bezig en op iedere plek ligt het vol met stof. Heel fijn om deze twee maanden te schipperen tussen een klushuis en een schoon appartement. 1 juni is het huis nog niet af (nog geen PVC, keuken en nieuwe badkamer), maar het is zeker bewoonbaar. Zin in!

Updates

Als je me op Instagram volgt, dan zie je vrijwel iedere dag updates en ik maak ook iedere week een korte complicatie van alle veranderingen. Ik krijg super veel leuke reacties en dat maakt het delen nog leuker!

Zoals je misschien al wel ziet of leest, Tom en ik genieten onwijs van dit grote project. Na al die jaren huren hebben we nu echt een huis waar alles van onszelf is. Waar wij de keuzes mogen maken. Elke dag zijn er veranderingen en is het heerlijk om daar rond te lopen. Hopelijk geniet je mee!

Mocht je vragen hebben? Stel ze vooral!

Verbouwen
De trap before.
Verbouwen
De trap nu. Er kwam een keramieken vloer tevoorschijn! Houden we!
Verbouwen
Kamertje voor het behang schrapen.
Verbouwen

Hier zaten de vloer en het plafond er nog in.

Verbouwen
Vloer eruit!
Verbouwen
Vieze, oude vloerbedekking eraf.
Verbouwen
Uitgraven voor de uitbouw.
Verbouwen
Keukenmuur eruit!
Verbouwen
Gestuukt!
Verbouwen
Privé toiletteren is er niet meer bij 😉
Verbouwen
Beton gestort en klaar voor de uitbouw!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram