Persoonlijk

Update! (veel te lang geleden)

geschreven door Marit juni 25, 2022 0 comments
Klus update

Oh my god! Het is veeeeel te lang geleden dat ik een blog heb geschreven! In de 8 jaar dat ik blog heb ik nog nooit zo lang niets van me laten horen hier… schandalig! Hierbij een kleine “update”.

Zoals je vast wel weet hebben wij 1 april een huis gekocht en zijn we sindsdien aan het verbouwen. Van tevoren had ik eigenlijk geen idee wat dat allemaal zou inhouden. Ik had er wel wat gedachten bij, maar hoe het echt zou zijn, geen idee. En nog steeds heb ik soms geen idee wat we allemaal aan het doen zijn. Wel weet ik dat ik enorm veel heb geleerd de afgelopen maanden, dat ik het niet snel over zou doen en dat het huis echt onwijssss mooi aan het worden is.

De eerste weken van april hadden we beide (klus)vakantie, maar daarna zijn we beide weer aan het werk gegaan. Ik wat minder dan normaal, omdat ik in de begin maanden van 2022 best wat overuren heb gedraaid (in de zorg). Tom had geluk met veel feestdagen in april, mei en juni. Wat dat betreft een goede timing om te gaan verbouwen: feestdagen en het is niet zo koud, waardoor je veel buiten kunt zitten.

Inmiddels wonen we er (op de eerste verdieping, die is vrijwel af), is de pvc vloer er afgelopen weken in gelegd en komt volgende week de keuken! Hoewel we “al” drie maanden bezig zijn, kan ik soms de vorderingen niet bijhouden. Dat we volgende week een KOOK EILAND hebben kan ik gewoon niet bevatten! Een grote droom die uitkomt!

Vorige weekend hadden we “deadline weekend”, wat inhield dat het balkenplafond af moest voor maandag. Maandag gingen ze namelijk de vloer egaliseren (voor de pvc) en dan (en daarna) wil je niet nog met ladders een plafond moeten schuren/verven. Dat plafond was een beste klus, we zijn er in totaal zo’n vier weken mee bezig geweest: gaatjes vullen, schuren, gaatjes vullen, schuren, grondverf, isoleren, lakken, platen ertussen, die weer schuren, primeren en dan alles lakken/verven. Veel werk, maar het is het allemaal zo waard geweest!

Na deadline weekend moest ik afgelopen week ook echt even bijkomen. Afgelopen week ben ik naar de sauna geweest, heb ik buiten de deur geluncht, gesport, van de zon genoten, van werk thuisgekomen zonder in de avond nog bezig te gaan, vriend(inn)en gezien en op de bank gehangen. HEERLIJK! Soms heb je ook even zo’n week nodig, zodat je weer met nieuwe motivatie, energie en inspiratie aan de slag kan gaan.

Ik vind het klussen heel leuk, maar ik kan ook niet wachten om weer in een wat normaler ritme te komen. Regelmatig(er) sporten, gezond(er) eten en wat minder kamperen in eigen huis.

Dat was even een korte update. Vooral over de verbouwing, want dat is het grootste ding gaande in mijn leven. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere (persoonlijke) dingen gaande, maar dat vertel ik misschien nog wel eens een andere keer. Social media staat momenteel op een lager pitje dan normaal. Ik maak vrijwel geen tijd vrij voor mijn blog en voor Instagram ook veel minder. Dat komt (vast) wel weer.

Hopelijk gaat het (ook) goed met jullie!

Vragen en/of mailen mag natuurlijk altijd!

Klus update
Hier zie je de balken toen we het plafond eronder weg hadden gehaald.
Klus update
En zo ziet het er nu uit! Hard work pays off!
Klus update
De vloer (en balken en uitbouw en bijna keuken!)
Klus update
Slaapkamer before: geel tapijt, behang, latjes en platen.
Klus update
Slaapkamer nu (vanuit andere hoek): gestuukt, geverfd en laminaat gelegd.

Laat een comment achter

Mijn andere blogs