Persoonlijk

Fit with Marit update en doelen

geschreven door Marit augustus 16, 2016 15 Comments

Zo’n blog-vakantie laat me natuurlijk ook altijd even nadenken. Waar ben ik mee bezig? Wat wil ik hiermee bereiken? Wat zijn mijn doelen? Met mijn hele leven natuurlijk, maar ook met mijn blog + andere kanalen. Nu moet ik je zeggen dat ik op dit moment vooral aan het genieten ben van wat ik nu heb, wat ik allemaal doe en mag doen. Op dit moment heb ik geen grote doelen of veranderingen die komen gaan. Ik vind het voor nu wel prima zo. Mijn blog is mijn grote hobby, mijn grote passie, ik hou ervan om te delen en ik vind het ontzettend tof dat dit zo goed ontvangen wordt. Nog elke dag krijg ik leuke reacties, mailtjes en berichtjes wat me ontzettend gemotiveerd houdt. Voor nu heb ik dan ook geen grote doelen, behalve op deze manier zo doorgaan: met heel veel plezier.
Het is voor mij soms nog steeds wel lastig wat ik deel en wat ik niet deel. Een blog is best wel persoonlijk, ik merk dat ik dat ook fijn vind: dingen met jullie delen, maar wel tot op zekere hoogte. Zo kun je vooral dingen over sporten, eten, genieten en de balans hiertussen terugvinden op mijn blog. Ik heb het voor mijn eigen duidelijkheid allemaal even opgeschreven en dacht dat het misschien leuk was om met jullie te delen.

Blog
Op mijn blog heb ik terugkomende items: Challenge Monday, Weetje Woensdag, Favo Friday. Daarnaast probeer ik iedere week een recept te delen en iets te delen wat op dat moment speelt of wat ik graag wil delen. In mijn blog steek ik steeds meer tijd. Ik heb meer bezoekers en niet alleen ik word kritischer op mezelf, maar ook anderen worden kritischer op mijn blogs. Mensen gaan meer (professionaliteit) verwachten, logisch. Daarom investeer ik de laatste tijd meer in materialen, foto’s, teksten, informatie etc. Mijn blogs optimaliseren. Liever zou ik dit nog meer en beter doen, maar ik denk soms ook wel: het is goed zo. Op deze manier heb ik er plezier in en dat wil ik overbrengen.

Instagram
Mijn grootste kanaal en hetgeen waarmee ik uiteindelijk begonnen ben. Instagram vind ik nog steeds de meeste leuke app, maar ik vind het wel jammer dat deze steeds meer functies krijgt. Laten we het lekker bij het oude houden en het laten draaien om een mooie foto met een klein stukje tekst erbij. De app kan nu steeds meer en ik hou me liever bij het oude. Maar goed, dat ben ik. Ik kan niet zo goed met veranderingen omgaan 😉 Op Instagram verwijs ik vaak door naar mijn nieuwe blogs, maar probeer ik ook net een beetje extra te delen op het gebied van leefstijl, sporten, eten, balans en genieten.

Facebook
Hier steek ik het minste tijd in, wat misschien best wel zonde is. Ik gebruik dit kanaal vooral om de link naar een nieuwe blog te delen. Zelf heb ik het idee dat mijn volgers vooral Instagram en Snapchat gebruiken, dus ben ik hier actiever op. Mochten jullie tips hebben hoe ik me beter op Facebook kan profileren, let me know!

Snapchat
Deze app vind ik geweldig. Ik weet niet, het geeft me de mogelijkheid om ook mijn minder perfecte kant (want ik ben verre van perfect gelukkig) te laten zien. Want ja, eerlijk is eerlijk, op mijn blog en Instagram laat ik toch altijd wel de mooiste foto (van de gemaakte 50) zien. Snapchat denk ik eigenlijk niet over na en maak ik kiekjes die delen van mijn dag laten zien. Oh en de filters die vind ik al helemaal geweldig. Ik zit veel in de trein, maar met deze app vermaak ik me prima! Je kunt me volgen via de gebruikersnaam: fitmetmarit.

YouTube
Sinds kort ben ik dus ook actief op YouTube. Of nouja, actief kun je het nog niet noemen. Ik heb nog geen vaste uploadingstijden of vast terugkomende items. Voor nu hoeft dat van mij ook nog niet. Ik heb al verschillende filmpjes gemaakt, maar de helft nog niet geplaatst, omdat ik eigenlijk vooral dingen voor jullie wil maken en het niet constant over mezelf wil hebben. Hier moet ik dan ook nog even wat over brainstormen en kijken wat ik precies wil uitstralen en over wil brengen. Een filmpje editten kost veel tijd, maar is wel echt heel leuk om te doen, maar dan wil ik me wel ‘goed’ voelen over een filmpje. Hebben jullie nog dingen die jullie willen terugzien op mijn YouTube kanaal? Laat het me vooral weten!

Samenwerkingen
Niet alleen het leuke contact met jullie doet me goed, ook dat andere bedrijven en merken me steeds meer zoeken en vinden vind ik erg leuk. Ze kunnen mij ‘gebruiken’ om hun merk of product te promoten of onder de aandacht te brengen, kort gezegd. Dus om contact te hebben met bedrijven/merken en te kijken wat we dan voor elkaar kunnen betekenen, vind ik heel erg interessant en leerzaam. Ik wil graag zo dichtbij mogelijk blijven bij hetgeen wat ik met mijn blog wil uitstralen en wat ik bij jullie wil overbrengen. Dus ik probeer samenwerkingen te hebben wat bij me past, maar waar jullie ook echt iets aan hebben. Informatie, of natuurlijk een leuke winactie!
Op dit moment heb ik een hele leuke samenwerking met 3FM. Ik mag namelijk Domien Verschuuren coachen naar zijn halve marathon in Disneyland Parijs op 25 september. Ik kan het je wel helemaal gaan uitleggen, maar in het eerste filmpje die vorige week online is gekomen, kun je het allemaal terugzien. En daarnaast nog veel meer leuke samenwerkingen, maar daarvoor moet je gewoon mijn site in de gaten houden 😉

Persoonlijke doelen
Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met de halve marathon die ik eind september in Disneyland Parijs ga lopen. Ik dacht: dat doe ik wel even, maar de loopjes gaan niet zo lekker als ik had gewild. Ik moet ten eerste echt kijken wat voor eten nou werkt voor een run (vooral omdat de halve marathon om half 7 sochtends is) en daarnaast echt nog een paar lange afstanden lopen, want die gaan niet zo gemakkelijk meer.
Momenteel werk ik fulltime naast mijn blog, wat net zoals mijn blog(werk) veel energie kost, maar me nog meer energie oplevert. Hier probeer ik zo goed en gezond mogelijk bij te eten, wat soms wel ven lastig is, want ik maak er niet echt tijd voor, maar waarvan ik weet dat het juist heel erg belangrijk is voor mijn energie en gemoedstoestand. De sportschool staat nu op een wat lager pitje, gezien het gebrek aan tijd. Zeg ik dit nou? Ja, dit zeg ik, haha. Eerst die halve marathon, proberen een balans te krijgen tussen fulltime werken, mijn blog, vrienden en familie. Daarna komen de sportschoolsessie vast wel weer wat meer!

Tot zover een update. Geen gekke veranderingen, plezier blijven houden en jullie hopelijk blijven inspireren en motiveren! Mocht je nog vragen hebben, altijd welkom! Wie weet kan ik er binnenkort een leuk filmpje over opnemen!

Fijne dinsdag!

15 Comments

Carlijn augustus 16, 2016 at 12:15

Nog steeds bezoek ik je blog met veel plezier! Leer er van en kijk ook kritisch naar mijzelf hierdoor, ben ik nog steeds wel realistisch. Ik vind het super zoals je het doet en filmpjes wordt ik ook erg vrolijk van! Misschien leuk om iets op te nemen over welke boodschappen je altijd in huis haalt, kan ik vast weer eens wat van leren!

Antwoord
Marit augustus 16, 2016 at 12:18

Wat een leuk idee, die ga ik onthouden! Bedankt voor je lieve berichtje.

Antwoord
Mechteld augustus 16, 2016 at 12:20

Hoi Marit, ik werk net als jou fulltime in de zorg met vroege, late en slaapdiensten. Ik vind het daarom heel lastig om een vast dag/nacht ritme aan te houden, m’n sociale leven genoeg aandacht geven en dan ook nog af en toe te sporten en gezond te eten.. Ik mag niet mee eten op m’n werk dus moet altijd ook nog koken. Ook ben ik nu aan het trainen voor een hardloopwedstrijd en merk dat het me niet lukt om
Elke week een goede balans te vinden. Dit blijft toch altijd een dingetje en soms
Is de motivatie om bijvoorbeeld voor een late dienst te gaan sporten erg ver te zoeken. Heb jij hier ook wel eens last van en hoe ga je daar mee om.
Ik vind het top wat je doet en het inspireert en motiveert me. Ga zo door!

Liefs, Mechteld

Antwoord
Marit augustus 18, 2016 at 09:36

Hoi Mechteld,
Bedankt voor je berichtje. Wat lastig dat je zelf ook nog eens moet koken elke keer! Daar gaat veel tijd inzitten. Ik heb inderdaad ook onregelmatige diensten, maar ik ben eigenlijk altijd wel een vroege vogel in de ochtend dus ik probeer altijd zo veel mogelijk uit de ochtend te halen. Dus de ochtenden dat ik niet hoef te werken sport ik na een avonddienst ga ik zo snel mogelijk naar bed. Als ik een avond geen dienst heb, zorg ik dat ik er dan weer wat eerder in lig. Maar de ochtenden pak ik sowieso! Dus op deze manier heb ik er toch nog een beetje ritme en structuur in.
Hoop dat je er wat aan hebt. Succes in ieder geval!

Antwoord
Mechteld augustus 22, 2016 at 12:30

Dank je voor je reactie! Eigenlijk weet ik wel dat het zo werkt (vroeg opstaan voor een avond dienst) maar ik ben niet zo’n ochtend mens dus het lukt niet altijd. Hihi, maar de aanhouder wint. Dus ik blijf het proberen.

Antwoord
Aneta | Love4seasons.nl augustus 16, 2016 at 13:46

Hoi Marit,
De balans zoeken tussen de dingen die je het liefst doet is lastig. Eigenlijk zou je alles tegelijk willen doen haha. Wat ik wil zeggen, je doet het super goed en die balans komt wel. Succes met het trainen voor de Marathon!!!

Liefs Aneta

Antwoord
Marit augustus 18, 2016 at 09:34

Wat een lief berichtje Aneta, dankjewel!

Antwoord
Margje augustus 17, 2016 at 13:15

Hey Marit,

Naast een leuke schrijfstijl ben je vooral heel authentiek, houd dat vast 🙂 daar draait het naar mijn idee om. Wat betreft Social media.. Ik ben zelf gaan bloggen over mijn revalidatieproces na een sportongeluk (metmargje.wordpress.com). Mijn site is verre weg van professioneel. Omdat ik zoveel positieve reacties ontvang ga ik binnenkort heel mijn site verbouwen. Wat mij daarbij heeft geholpen, ook m.b.t. Social media zijn webinars. Via shawacademy kun je webinars volgen waaronder “Social media en marketing”. Erg handig om jouw blogs nog meer onder de aandacht te brengen. Hierbij krijg je tools voor t gebruik van alle Social media kanalen en ook hoe je deze in kunt zetten. Dit zijn 10 online lessen in de avond. Ik heb deze zelf ook gevolgd naast werk! Een korte tijdsinvestering waar je veel profijt van kunt hebben ?. Knap hoe jij naast werken, blogt, motiveert en energie weet over te brengen! Liefs Margje

Antwoord
Marit augustus 18, 2016 at 09:34

Bedankt voor je tip! Tof dat je gaat verbouwen en gaat investeren. Ik ga gelijk even een kijkje nemen 🙂

Antwoord
Sandra augustus 17, 2016 at 13:49

Je doet het nog steeds erg leuk! De filmpjes op YouTube zijn inspirerend.
Ik zou het leuk vinden om filmpjes te zien van nog meer thuis work outs. Zonder attributen of juist met. Als moeder niet altijd genoeg tijd om vaak naar de sportschool te gaan. Dat vorige filmpje van je vond ik dan ook erg leuk.
En misschien iets om je houding te verbeteren? Heb hier snel last van.
Over hardlopen is ook leuk:)
Ga zo door!

Antwoord
Marit augustus 18, 2016 at 09:33

Wat lief, dankje Sandra. Ik ga kijken wat ik met je ideeën ga doen. Je noemt wat dingen die niet heel vaak voor komen op mijn blog, bijvoorbeeld een thuis work out. En houding vind ik ook lastig, gezien ik zelf geen professional ben. Maar wel bedankt voor je tips!

Antwoord
Miek augustus 17, 2016 at 22:20

Hoi Marit, ik volg je met veel plezier!
Vooral zo door gaan, want juist omdat je doet wat jij wilt en belangrijk vindt ben je zo inspirerend!

Antwoord
Marit augustus 18, 2016 at 09:32

Ah wat lief, dankjewel Miek!

Antwoord
Maartje augustus 18, 2016 at 09:32

Je kan bij Facebook berichten plannen! Dus je kan bijvoorbeeld op zondag de hele week al vol plannen en dan heb je d’r geen moeite aan, de rest van de week 🙂

Antwoord
Marit augustus 18, 2016 at 09:39

Jaaaaa, daar heb je helemaal gelijk in! Maar op het begin van de week heb ik nog geen idee wat ik zoal ga plaatsen. En ik ben sowieso slecht in tijden vaststellen, heb liever de controle, haha. Erg he! Maar bedankt voor de tip!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram