Persoonlijk

Tien dagen in quarantaine

geschreven door Marit november 9, 2020 1 Comment
Favo Friday #139

Precies 24 uur geleden kreeg ik een telefoontje van de GGD: “je bent in contact geweest met iemand die positief getest is op corona, dus je moet tien dagen in quarantaine”. Slik. Ik? Ik ben zo voorzichtig, ik weet dat mijn omgeving dat ook is en we houden onze bubbel zo klein mogelijk. Toch zit ik de komende week thuis.

Voorzichtig

De afgelopen tijd hebben we al meerdere keren afspraken afgezegd, omdat we liever het zekere voor het onzekere nemen. We zien onze ouders regelmatig en vinden het daarom extra belangrijk om voorzichtig te zijn. Helaas ben ik niet voorzichtig genoeg geweest. Deze besmetting(en) is heel stiekem onze bubbel ingeslopen, zoals het waarschijnlijk bij vele is gebeurd. Hoe goed je ook de afstand probeert te bewaren met anderen en je denkt dit te doen, het gaat ontzettend snel. Niemand wordt als schuldige aangewezen, het is wat het is en ik ben al lang blij dat de bubbel alsnog klein is en de klachten bij niemand heftig zijn.

Klachten

Door een aantal milde klachten heb ik besloten me vanmiddag toch te laten testen. Bij elk kwaaltje of pijntje vraag ik me af of ik corona heb ja of de nee, dus ik vind het fijn om enige duidelijkheid te krijgen. Bij een positieve test spreekt voor zich dat ik in quarantaine blijf, maar ook bij een negatieve test moet ik tot in ieder geval volgende week maandag binnen blijven (omdat de klachten later kunnen komen). Ondanks dat dit geen verplichting is, blijft ook Tom binnen. Better safe than sorry right!? Een paar afspraken hebben we moeten afzeggen, maar verder zijn we best gewend (geraakt) aan thuiswerken en veel thuiszitten.

Quarantaine to do’s

Ondanks dat ik niet de drang voel om alles uit deze “quarantaine tijd” te halen, er zijn wel wat dingen die ik juist nu kan doen/afmaken en waarbij ik juist nu even wil doorpakken.
Zo heb ik nu een aantal sollicitaties lopen, omdat ik weer in de zorg wil gaan werken. Vorige week heb ik al een sollicitatiegesprek gehad, maar dat gaat ‘m toch niet worden. Daarnaast heb ik me aangemeld voor extrahandenvoordezorg.nl, dus hopelijk kan ik via hun mijn handen uitsteken als deze quarantaine erop zit.

Zo lang ik me goed voel, wil ik proberen iedere dag iets aan beweging te doen. Ik heb dumbells waarmee ik krachtoefeningen doe, er mag nog steeds een luchtje worden geschept op het balkon en er zijn genoeg workouts op YouTube te vinden waardoor ik even mijn energie kwijt kan. Daarnaast heb ik voor het eerst boodschappen besteld en gaan we er een lekker en gezond feestje van maken.

Oproep

Naast bovenstaande en mijn blog ben ik al een tijdje bezig met een project(je), wat ik heel leuk vind, maar waarbij ik steeds vastloop en hierdoor mijn motivatie verlies. Ik doe dit alleen, maar ik merk dat ik hierbij hulp nodig heb. En hulp vragen is niet mijn sterkste kant. Hoe leuk het concept ook is, zo gaat het gewoon niet van de grond komen, dus ik heb de keuze gemaakt: ik heb hulp nodig en dit ga ik dan ook vragen. Aan jullie. (Vind ik dus echt een ding en mega spannend!)

Zonder al te veel te vertellen over hoe en wat het precies inhoudt, ga ik proberen een beeld te schetsen, zodat hopelijk de juiste personen zich aangesproken voelen. Het betreft namelijk een voedingsproduct. Een product wat ik heel graag wil uitbrengen in mijn eigen webshop. Klinkt misschien makkelijk, toch loop ik tegen heel wat regels en regeldingen aan. Ik merk aan mijn hele motivatie dat ik “gewoon” iemand nodig heb die hier verstand van heeft, waarmee ik kan brainstormen en die met mij knopen kan doorhakken. Daarnaast zoek ik iemand die met mij kan kijken naar een logo en de gehele look van het product.

Mocht je denken, hé! Hier herken ik me in (voedingsproduct, logo of beide!) en ik heb tijd om je te helpen (uiteraard betaal ik voor je diensten!), laat het me weten! Stuur dan een mail (info@fitwithmarit.nl) en vertel over jouw ervaring hierin en hoe je mij hierin kunt ondersteunen. Nu al leuk!

Even een update over de stand van zaken vanuit mij. Ondanks dat ik de afgelopen zeven maanden al veel meer thuiszit dan normaal, echt 100% thuiszitten en zelfs niet naar de supermarkt kunnen, heb ik tot nu toe nog nooit eerder gehad. Mocht je nog “quarantaine tips” hebben, laat vooral een berichtje achter!

Stay safe & healthy! ♥ 

1 Comment

Rosemarijn november 9, 2020 at 21:51

Wat vervelend! Corona en ongeluk zit in een klein hoekje, dat blijkt maar weer.. Heel veel succes met binnenzitten in ieder geval! Maak er het beste van :)! En eh.. chill ‘m ook inderdaad op z’n tijd, dat mag ook. Ik heb helaas van beide dingen weinig tot geen verstand, maar mega gaaf dat je met iets bezig bent! Ik hoop dat er snel iemand op je pad komt die je verder brengt. Liefs!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram