Persoonlijk

Terug van weggeweest!

geschreven door Marit juni 18, 2024 6 Comments

OMG. Negen maanden geleden(!) heb ik mijn ‘verlof blog‘ geschreven en sindsdien heb ik hier geen letter meer getypt. Heb ik niet naar mijn blog omgekeken. En eigenlijk dacht ik dit ook niet te gaan doen. Maar opeens voel ik de behoefte! De behoefte om een blog te schrijven, om dingen van mij af te typen, om te delen. Daar waar het allemaal mee begon precies tien jaar(!) geleden. Geen idee hoe ik het invulling ga geven, of dit regelmatig gaat zijn, maar hey, we moeten ergens beginnen, toch?

2 november 2023

November 2023, de meest bijzondere maand in ons leven tot nu toe. 1 november was de uitgerekende datum en precies op 1 november, om 3 uur in de nacht, begonnen de weeën. 30 uur later, in de ochtend van 2 november, werd ons meisje Loua geboren middels een (verlossende) keizersnede. Een geweldig moment met heel veel herinneringen (maar ook één grote waas). Op 3 november werd ik 33 en werden we dus voor het eerst wakker als gezin van 3. <3 Dit werd achteraf niet zo’n hele leuke dag, omdat we werden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis wegens omstandigheden. Ik twijfel of ik meer wil uitweiden over de pittige bevalling en kraamweek. Twijfel of ik het te privé vind of juist wil delen in het kader van delen = helen. Is hier überhaupt behoefte aan? Zo ja, wil je me dit laten weten?

Gezin van 3

Geweldige maanden volgden. Ons Loutje groeide goed. Tijdens de kraamweek heb ik vrijwel alleen maar gekolfd, vanaf dat we thuis waren gaf ik volledige borstvoeding en ik geef nu nog steeds borstvoeding. Dit gaat mij/ons heel natuurlijk af en voelt tot nu goed om te doen. Ik merk wel dat ik wat meer behoefte krijg aan vrijheid hierin, dus sinds een aantal weken geven we één keer per dag een fles kunstvoeding (geitenmelk). Dit bevalt erg goed!
De eerste kerst samen volgde, net zoals oud & nieuw, Pasen, etc. We namen alle tijd om elkaar te leren kennen en hebben ons volledig overgegeven aan dit ‘nieuwe leven’. Het is echt geweldig om Tom als papa te zien en we zijn echt een team samen. De nachten zijn tot nu toe niet denderend, maar ook niet vreselijk. Zolang we dit een beetje met elkaar afwisselen (in hoeverre dat kan met borstvoeding), blijven we allebei gezellig, haha.

Werk

Zoals ik in mijn vorige blogpost al vertelde ging in maart, na 5 maanden verlof, weer aan de slag op mijn werk. Ik werk in de forensische zorg, waar ik werk met licht verstandelijk beperkte (lvb) cliënten die veelal te maken hebben met TBS of een RM (rechterlijke machtiging). Ik werk hier nu 3,5 jaar en heb een tijdlang in de flexpool gezeten, wat betekende dat ik op verschillende afdelingen stond. Sinds een jaar werk ik nu op een vaste afdeling met een vast team. Gezien ik tijdens de zwangerschap niet op de afdeling werkte (dat leg ik hier uit), zit ik nu sinds afgelopen maart écht bij het team. Dit bevalt echt super goed, ik vind het heel erg leuk. Ten opzichte van de flexpool ga ik nu meer de diepte in met zowel de cliënten, als met het team. Ik ben meer verantwoordelijk en het voelt allemaal wat ‘vaster’. Ik werk de ene week drie diensten, de andere week twee (8 uur per dienst). Wat in de zorg ook kan betekenen dat je de ene week vier diensten werkt, de andere week één dienst. Om het weekend moet je werken en dit is het enige wat ik minder vind. Ik vind af en toe weekends werken niet erg, maar nu met een baby vind ik om het weekend veel van huis zijn moeilijk(er). Maar het hoort erbij en tot nu toe gaat dat goed.

Naast het werken in de zorg ben ik natuurlijk ook nog ‘influencerrrrr’. Ja, laten we het beestje bij de naam noemen. Dat betekent dat een deel van mijn inkomen uit samenwerkingen komt. Dit houdt de laatste jaren vooral in dat je een bepaald product o.i.d. promoot door middel van een reel en stories. Bedrijven vragen mij en/of andere influencers, omdat wij (o.a.) volgers hebben, wat hun doelgroep is.
Gezien mijn werk in de zorg ben ik hier niet afhankelijk van en dus kan ik kieskeurig met mijn samenwerkingen zijn, wat ik heel fijn vind. Ik heb dan ook zeker weer wat samenwerkingen op de planning staan, maar allemaal heel leuk en passend! En zoals ik al zei is de zorg ‘onregelmatig werken’, dus soms ben ik zelf ‘vrij’ als zij naar de opvang gaat. Echter wil ik deze momenten gebruiken als ‘fit with Marit’ werkdagen, waarbij ik me bezig houdt met content maken (bijv. posts schrijven of recepten maken), bezig met samenwerkingen en hopelijk dus ook weer vaker blogposts schrijven.

Nou. Dat was even de aftrap. Na 9 maanden weer een blogpost met allerlei updates. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. En mocht je input hebben, laat het vooral weten! Wil je bepaalde dingen weten? Zal ik weer vaker recepten delen hier? Baby recepten? En wat vinden jullie van ‘mijn week in foto’s’ blogposts?

♥♥♥

6 Comments

Denise juni 18, 2024 at 15:57

Leuk dat je weer een blog deelt! Mocht je je er goed bij voelen en het helend voor je zijn, ben ik geïnteresseerd in het lezen van je bevalling en kraamweek. Ik denk dat het waardevol kan zijn om deze kant ook te lezen. Verder vind ik het ook leuk om je week in foto’s te zien en de andere content 🙂

Antwoord
Patty juni 18, 2024 at 16:37

Ik vind mijn week in foto’s ook altijd leuk en recepten.

Antwoord
Tessa juni 18, 2024 at 17:34

Hi Marit,

Wat leuk dat je weer iets deelt 🙂
Ik vind je week in foto’s altijd leuk, en ben ook geinteresseerd in lezen over de bevalling en kraamweek – maar alleen als dat goed voelt natuurlijk!

Antwoord
Josefien juni 18, 2024 at 17:36

Ik sluit me helemaal aan bij de reacties hierboven! Ik ben ook geinteresseerd in lezen over bevalling en kraamweek, als dat voor jou oké voelt en misschien zelfs helpt om te delen. En week in foto’s is altijd leuk om te zien 🙂

Antwoord
Marloes juni 18, 2024 at 18:35

Leuk om weer van je te lezen! Vind juist de combi van alle onderwerpen leuk!

Antwoord
Lizzy juli 7, 2024 at 20:05

Leuk weer een blogpost! Ik vind recepten en je week in foto’s ook leuk😊. Daarnaast vind ik tips voor leuke hotspots of interieur inspiratie óók altijd leuk om te lezen. Groetjes🤗

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs