HardlopenPersoonlijkSporten

Uit de spotlight en in een zwart gat?

geschreven door Marit november 12, 2017 1 Comment

Precies een week geleden stond ik aan de start van de marathon in New York. Steeds meer komt het besef wat voor geweldig avontuur het is geweest.. De (weken voor de) marathon, jarig zijn, Tom en schoonvader die als verrassing kwamen, New York, de sfeer in de groep etc. Nu alles achter de rug is en het doel behaald is, ben ik toch stiekem wel bang voor dat bekende ‘zwarte gat’…

In de spotlight
Maanden ben ik bezig geweest met de trainingen en voorbereidingen. Hiervan hield ik jullie dagelijks op de hoogte. Ook met vrienden, familie en op het werk, het ging vaak over de marathon. Eenmaal in New York was ik ook nog eens jarig en stond mijn grote liefde ook nog eens als verrassing voor mijn neus. Mijn geluk kon niet op, maar ik voelde me ook wel een beetje verwend en voor mijn gevoel stond ik ontzettend in de spotlight. Berichtjes van familie, vrienden, jullie… alles ging over mij. Super lief, maar ook wel heel overweldigend eerlijk gezegd. Daarom is het vanaf nu ook weer tijd voor anderen, voor de mensen om mij heen, voor jullie. Ik heb zin om weer met vrienden af te spreken, mijn familie te zien, dingen te organiseren. En ook is het tijd om jullie weer lastig te vallen met weetjes, recepten, challenges, tips etc. Zijn er bepaalde dingen waar je nieuwsgierig naar bent? Waar wil je meer over weten? Informatie over? Wat voor recepten wil je terugzien? Laat het me vooral weten!

Zwart gat?
Veel dingen die ik in de afgelopen weken/maanden deed, hadden te maken met de marathon. Ik liet er sommige dingen voor, ik maakte er tijd voor en het was altijd wel een onderdeel van mijn dag (en vooral dromen). Stiekem een beetje heimwee, omdat het afgelopen is en er opeens geen ‘doel’ meer is. Het liefst vlieg ik vandaag nog terug naar New York om het allemaal opnieuw te beleven, maar de komende maanden blijf ik ‘gewoon’ in het koude Nederland en staat er eigenlijk weer een nieuwe uitdaging op mij te wachten. Niet op het gebied van sporten, maar deze keer op het werk. Hier zijn (voor mij) veranderingen gaande die ook de nodige aandacht en focus nodig hebben.
Als je me al langer volgt, weet je dat ik een hekel heb aan winter en kou. De komende maanden zit er even tussenuit sneaken naar de zon er dan ook helaas niet in. Ik hou er altijd van om naar iets uit te kijken en daar naar toe te werken, maar de komende tijd is het vooral focussen op het werk en de dingen erom heen. Is ook wel eens goed en helemaal niet erg.

Ervaring rijker
Het klinkt misschien wat gek, maar ik ben wel echt een ervaring rijker na het hele avontuur. Ik heb zulke lieve mensen leren kennen, ik ben me extra bewust van mijn dierbaren en ik heb mijn lichaam ontzettend goed leren kennen. Een overwinning op mezelf, waar ik trots op ben. Hierdoor realiseer ik dat de mensen om mij heen, maar ook onbekenden in het dagelijks leven constant voor uitdagingen komen te staan. Positieve en negatieve. Maar dat je ook overwinningen op jezelf kunt hebben. Is jouw droom ooit een marathon te lopen? Of heb je een andere grote droom? Verdiep je er in en maak er werk van! Je leeft maar één keer!

Nieuwe doelen?
Sjah, en wat zijn dan mijn nieuwe doelen? Inmiddels is de spierpijn gelukkig helemaal weg. Ik voel wel dat mijn lichaam een ‘klap’ heeft gehad, maar verder voel ik me goed en heb ik zin om het sporten weer (rustig) op te pakken! De komende tijd weer wat vaker naar de sportschool voor krachttraining, maar dit wel in combinatie met hardlopen. Samen met wat hardloopvriendinnen kijk ik naar een nieuw doel, zodat ik ook in de winter blijf hardlopen.

De komende weken ga ik proberen het zwarte gat te vermijden en probeer ik mezelf te motiveren om te blijven sporten, ook in de winter. Ik zal jullie op de hoogte houden en mijn ervaringen en tips uiteraard delen.
Voor nu dus de focus op herstellen, lekker blijven sporten en op mijn werk als groepsleider. Ook staat er morgen weer een uitdaging voor jullie (en mezelf) klaar. Een terugkomende challenge, maar waar ik zelf in ieder geval weer behoefte aan heb, dus ik hoop jullie ook!

Happy happy Sunday! ♥

1 Comment

Ann november 22, 2017 at 18:01

Weer een leuk artikel ! Ook weer herkenbare dingen ! Ben benieuwd wat voor een uitdaging je staat te wachten op je werk ?! Veel succes in ieder geval!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram