Persoonlijk

Not so Fit with Marit update #2: meet Harry!

geschreven door Marit februari 9, 2016 17 Comments

Allereerst: BEDANKT! Jeetje, wat ben ik overdonderd door jullie lieve reacties, mailtjes, aapjes en belletjes. Doet me echt heel goed!

En als tweede: meet my friend: Harry. Harry zorgt er tijdens mijn wandelingetjes voor dat ik ook wat aan mijn armspieren doe, want of ik ooit nog de sportschool in ga?

Gisteren vertelde de arts dat de bacterie in mijn elleboog behoorlijk ernstig was. Een vleesetende bacterie genaamd ‘streptococcus pyogenes’. Het is de meest agressieve bacterie voor de mens. Klinkt best heftig he? Het is dan ook maar goed dat ze dit hebben weggehaald, anders had ik over een tijdje mijn arm wel kunnen amputeren (dus thanks scherpe arts/running girl!). Vrijdag tijdens de operatie hebben ze een diepe snee gemaakt en de bacterie eruit gehaald, later kwamen ze er achter was voor bacterie het was. Gelukkig komt dit heel weinig voor in NL. Omdat het een heftige bacterie is geweest, is het belangrijk dat ik in ieder geval vijf dagen aan het antibiotica infuus ben aangesloten, vandaar dat er nog wat nachtjes aan vast zijn geplakt.

En dat allemaal door dat apparaat in de sportschool. Of ik wel naar de sportschool blijf gaan hierna? Natuurlijk, you know me. Ik kan zelfs niet wachten! Maar toch valt het me mee hoe erg ik het vind om niet te sporten of mijn eigen keuken tot beschikking te hebben. Mis het meer echt om ‘thuis’ te zijn en het alleen wakker worden en gaan slapen vind ik niet leuk. Gelukkig is mijn vriend hier veel en zorgt super goed voor me. Vind het ook frustrerend dat ik niet gewoon kan werken, vooral omdat ik weet wat voor klap geld dit me gaat kosten, daar ga je toch over nadenken als je hier een beetje nutteloos ligt te liggen. Ben nog wat koortsig en moet zeggen dat dit niet de meest inspiratievolle voor ‘Fit with Marit’ is haha, dus nee… gewoon even helemaal ‘op vakantie’ in het ziekenhuis. Netflix, uitzending gemist, tijdschriften en gelukkig veel bezoek! Die allemaal denken dat ik hier niet goed te eten krijg, dus de chocoladerepen zijn niet aan te slepen, haha.

Klinkt misschien wat happy happy, maar soms zit ik ook lekker een potje te janken hoor, omdat ik me zo verveel of alleen voel, maar pfoe… ik realiseer me ook hoe verschrikkelijk het is om hier te liggen voor een ernstige, uitzichtloze ziekte. Niet dat het ziekenhuis zo verschrikkelijk is, iedereen is heel lief, maar toch… Besef me wel hoe eenzaam dat kan zijn en vooral als je je daarbij ook nog eens heel erg ziek voelt, bah.
En natuurlijk ben ik ook gewoon blij dat ik in goede handen ben. Mijn wond hersteld goed en ik heb gelukkig niet veel pijn. Nog één of twee nachtjes en dan weer lekker naar huis!

Tot zover mijn tweede update, ik hoop dat bij de volgende update kan zeggen dat ik thuis ben! Nogmaals bedankt voor al jullie lieve berichtjes!

Liefs

17 Comments

Manon februari 9, 2016 at 13:20

Hee Marit, normaal laat ik niet vaak reacties achter maar hiervoor maak ik een uitzondering. Heel veel beterschap!! Echt heel vervelend die bacterie, ik hoop in elk geval dat je snel opknapt :). In het UMCG zijn ze inderdaad altijd heel lief, dus dat komt vast goed! Liefs!

Antwoord
Marit februari 9, 2016 at 16:06

Ik voel me vereerd 😉 Dankjewel voor je reactie! Ik lig in Martini haha, dus geen UMCG! Maar ook hier zijn ze lief. Liefs!

Antwoord
Daisy februari 9, 2016 at 14:02

Jeetje!! Ik vroeg me nav je snap al af waarom je in het ziekenhuis ligt. Nou daarom dus. heel veel sterkte! Snel beter worden! Enne, als je straks weer beter bent en wil je eigen keuken tot je beschikking hebt, wil je voor I Love health dan een keer je eetdagboek bijhouden? Meest populaire rubriek op de site. En daar hoor jij echt bij! Laat maar weten. STerkte! xx Daisy

Antwoord
Celine februari 9, 2016 at 14:08

Ooo jeetje. Ik kijk en wacht steeds op je snaps om te zien hoe het gaat flink heftig zo, maar wel even goede verplichte rust en als je weer kan weer die hard knallen! Voor nu heel veel sterkte en beterschap!

Antwoord
Marit februari 9, 2016 at 16:07

Ah lief Celine! Bedankt 🙂

Antwoord
Zonderzooi februari 9, 2016 at 14:10

Lieve Marit, heeeeeeel veel beterschap! Ik leef met je mee. Hopelijk ben je snel weer de oude. Ik ben toevallig gisteren ook net ziek geworden en lig nu ook al de hele dag doelloos in mijn bed. Zo saai! Hopen dat je snel van Harry af bent en weer kan knallen in de gym. X

Antwoord
Marit februari 9, 2016 at 16:08

Saai he?! Wel goede manier om even lekker alles in te halen wat uitzendingen gemist, maar daar komt ook een einde aan haha. Bedankt voor je lieve berichtje en jij ook beterschap!

Antwoord
Nienke februari 9, 2016 at 19:28

Hee Marit,

Wat vervelend allemaal! Wel leuk dat we mee mogen genieten van je avontuur in het ziekenhuis.
Balen van je conditie (zag je fiets filmpje op snap) dat die zo verminderd is..
Ik wens je heel veel beterschap toe! En dat je maar snel weer mag gaan sporten.. want door jou sportfoto’s/filmpjes krijg ik ook weer meer motivatie!

Liefs Nienke

Antwoord
Marit februari 10, 2016 at 07:18

Hi Nienke,
Ja, ik vind het wat dubbel, maar ik vind het ook wel fijn om iedereen op deze manier wat op de hoogte te kunnen houden 🙂 Dankjewel voor je lieve berichtje! Doe maar een extra setje voor mij de volgende keer in de sportschool!

Antwoord
Carlijn februari 9, 2016 at 22:04

Jeetje, wat heftig en schrikken zeg! Fijn dat je om je heen goede steun kan vinden! Om de verveling tegen te gaan Orphan Black is een fantastische serie! Beterschap en snel beter worden!

Antwoord
Marit februari 10, 2016 at 07:17

Super leuke tip, hele serie al uitgekeken zelfs, echt toffe serie!!! Ik zit nu in New Girl haha, kan wel wat humor gebruiken hier. Bedankt voor je berichtje!

Antwoord
Nora februari 10, 2016 at 01:25

Och! Wat heftig! Hoop dat je snel weer lekker thuis bent! Heel pittig dat je zo lekker eerlijk je verhaal opschrijft! Ik vraag me echt af hoe die bacterie in je elleboog kwam: doordat er ook een wondje was? Meis, doe maar rustig aan (euhhh kan niet anders) en laat je lekker verwennen!?

Antwoord
Marit februari 10, 2016 at 07:17

Nouja, dat zullen we nooit echt zeker weten denk ik, want het zou er ook later in zijn gekomen. Het wondje het ik opgelopen op dat apparaat, gelijk pleister opgedaan en wat er daarna nog in is gekomen, will never know haha. Bedankt in ieder geval! 🙂

Antwoord
Danique februari 10, 2016 at 06:02

Jeeee wat heftig zeg! Heel veel beterschap nog en dat je snel weer helemaal de oude bent!

Antwoord
Marit februari 10, 2016 at 07:15

Dankjewel Danique! 🙂

Antwoord
Marvin februari 10, 2016 at 13:44

Zo, dat is wel even schrikken zo’n erge bacteriële infectie. Gelukkig wordt er goed voor je gezorgd 🙂 Hoop dat je je snel weer beter voelt!

Antwoord
Marit februari 10, 2016 at 14:40

Dankjewel Marvin! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs