Persoonlijk

Niet in de (creatieve) flow

geschreven door Marit maart 24, 2023 1 Comment
Creatieve flow

Al weken log ik in op mijn blog met het doel een blogpost te gaan schrijven. Al weken klik ik dit ook weer weg, want ik weet gewoon niet waar over. Ik heb al over zoveel geschreven en de reden waarom ik ooit begonnen ben met mijn blog (uit balans), is ook al een tijdje naar de achtergrond verdwenen. Hierover schrijven vind ik nog steeds leuk, maar is ook minder accuraat. Daarnaast zit ik er de laatste tijd gewoon niet lekker in. Niet helemaal lekker in mijn vel en er zijn wat andere prioriteiten, waardoor de creativiteit in mijn bedrijf (Fit with Marit) ontbreekt.

Dit betekent dat ik minder reageer op mijn mail, minder samenwerkingen aanga en het moeilijk vind om content te bedenken/delen. Dit is iets waar ik mezelf waarschijnlijk het meeste aan stoor en last van heb. Fit with Marit is namelijk voor de helft mijn werkweek en inkomen. Hier een tijdje minder energie in stop en uit halen, voelt niet fijn. Maar ik weet ook dat het erbij hoort. Soms valt die creativiteit even weg, vooral als de focus naar andere dingen gaat.

Ook merk ik dat doordat ik niet lekker in mijn vel zit, ik soms in een vicieuze cirkel terecht kom. Ik ga bijvoorbeeld minder bewegen, want de bank lonkt meer dan buiten doet. En daar is af en toe niets mis mee, maar af en toe is een schop onder de kont ook goed en eigenlijk voel ik me altijd beter als ik een half uur buiten ga wandelen of hardlopen. Zowel fysiek als mentaal. Maar goed, als je wat minder in je vel zit, kan dat ook heel lastig zijn. Ik zal vertellen wat mij hierbij helpt.

Voor mij is het weer een belangrijke speler. Schijnt het zonnetje buiten? Dan voel ik me direct zoveel vrolijker! Dan lonkt buiten meer dan de bank. De dagen die steeds langer licht hebben, warmer en zonniger zijn, is dan ook heel fijn. Ik kom weer een beetje uit mijn winter schulpje (herkenbaar?).

Daarnaast heb ik gemerkt dat het helpt om iedere week een weekplanning te maken. Hier zet ik mijn to do’s op, maar ook mijn beweeg-momenten. Doordat ik in de zorg werk, zijn mijn dagen/weken altijd anders, dus vaste sportdagen heb ik niet. Als ik zondag mijn planning invul, dan verdeel ik de gewenste beweeg momenten over de week: (ongeveer) 2 x naar de gym, 1 x hardlopen/dansen/skeeleren en 1 of 2 x yoga. Het liefst in de ochtend, maar soms ook na werk. Hierdoor weet ik de dag ervoor precies waar ik aan toe ben, kan ik mijn kleding/spullen klaar leggen en is de stap om het ook echt te gaan doen veel makkelijker. Die douche daarna en het afvinken van dat moment is misschien wel nog het lekkerst!

Door beter in mijn ritme te zitten, merk ik dat ik lekkerder in mijn vel zit en meer energie heb. Maar mij af en toe toegeven aan de andere prioriteiten of mindere focus, is ook prima. Leuke projecten voor Fit with Marit en het huis komen wel weer, lekker even bingen op Netflix of Videoland is toch soms ook heeeeerlie!

Ik wilde toch deze blogpost schrijven, omdat ik mezelf er echt aan kan storen dat er al een tijd niks geplaatst is en ik graag uitleg wat (zo ongeveer) de reden daarvoor is. Ook denk ik dat ik gewoon heeeeel erg toe ben aan ZON, voorjaar en de winterjas in de kast! Wat jij?

<3

1 Comment

Evi maart 28, 2023 at 07:51

Heel herkenbaar hoor! Ook ik heb van die periodes dat ik veel wil bloggen maar het er maar niet van komt. Wat bij mij dan meestal wel helpt is het even loslaten. En idem dito wat dat bewegen betreft als bij jou: een weekplanning maken helpt enorm. Net als het mooie weer natuurlijk 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram