FoodPersoonlijkSporten

Mijn routine tijdens een werkdag

geschreven door Marit juni 11, 2020 0 comments
Favo Friday #122

Sinds februari werk ik in een heel leuk tentje in (vind ik) de leukste wijk van Auckland. Het is een (vrijwel) veganistisch en glutenvrij café, waar mensen voornamelijk komen voor to go: koffie, smoothies, snacks, taart, salades, chiapudding, etc. Ik werk hier gemiddeld zo’n 25-30 uur per week (drie-vier dagen). Het is of een ochtenddienst (6:35-13:00) of een middagdienst (10:45-17:45). Vooral de afwisseling hierin vind ik heerlijk. De ene keer heb ik nog een hele vrije middag na het werken, de andere keer kan ik lekker sporten voordat ik ga werken. Hoe mijn routine er (ongeveer/meestal) tijdens deze twee verschillende werkdagen uitziet, ga ik je nu vertellen!

Ochtenddienst routine

6:00 uur 

De wekker! Gezicht wassen, aankleden, make-uppie op, spullen pakken en gaan! (Dit zeg ik enthousiaster dan ik op dat moment ben hoor, hehe.)

6:15 uur 

Nu het winter aan het worden is, is het om 6:15 uur nog helemaal donker, dus lampjes aan en 25 minuten (als de stoplichten meezitten) naar werk fietsen. 

6:45 uur

Voordat we open gaan, eerst nog wat dingen regelen zoals muziek, vaatwasser, het terras en het koffiezetapparaat.. Mijn twee bazen wonen boven de zaak, dus die staan op dit tijdstip meestal in de keuken om de dagelijkse scones, muffins en bruschetta te maken. Daarna vertrekken ze beide naar hun eigen werk en ben ik alleen.

7:00 uur 

Open! En tijd voor een kop koffie voor mezelf. Ondertussen maak ik een to do list van alles wat ik zie en tegenkom, zoals chia pudding maken, dingen bijvullen, aanvullen, etc. En natuurlijk ben ik tussendoor met de gasten/klanten bezig.

9:00 uur 

Meestal heb ik rond 9:00 uur grotendeels de belangrijkste to do’s af en heb ik al veel mensen van koffie en een ontbijt (meestal to go) voorzien. Tijd voor m’n eigen ontbijt! De laatste tijd vind ik het heerlijk om chia pudding en een smoothie te combineren. De smoothie is elke keer anders! Soms rood door de rode biet, soms groen door de boerenkool. Echt een heerlijk, energierijk en gezond ontbijt (recept deelde ik vorige week, aanrader!).

9:30 uur

Tijd voor m’n tweede kop koffie. Vaak een kleine latte met kokos of havermelk, zo lekker. Als het niet al te druk is, pak ik m’n mobiel er vaak even bij om m’n What’s app en Instagram te bekijken. Nederland is inmiddels gaan slapen (90% van mijn social media), dus lekker op m’n gemakje! 

10:30 uur

Je kunt je vast wel voorstellen dat er verder genoeg te doen is. Er is altijd wel iets aan- of bij te vullen. Meestal sta ik helemaal alleen (soms is er even iemand in de keuken), dus er is altijd wel iets wat bijgemaakt of bijgevuld moet worden. Als het mooi weer is buiten, dan is het ook veel drukker met koffie en snacks (halen).

13:30 uur

De tweede persoon komt rond dit tijdstip (of is al in de keuken), dus dan zit mijn dienst (er bijna) op. Zo’n 7 uur gewerkt en nog de hele middag voor me! Meestal lunch ik nog op werk (boterhammen of deze zoete aardappel salade), doe wat laptop werk (ik kan me daar beter focussen dan thuis) en/of ga boodschappen doen, naar de stad, naar de sportschool of gewoon lekker naar huis.

Middagdienst routine:

7:00 uur 

De wekker gaat op deze dagen rond 7:00 uur om in het ritme te blijven. Meestal ga ik op zo’n vrije ochtend hardlopen of naar de sportschool. Wel eerst altijd een kop koffie op de bank en even contact hebben met Nederland of lekker op Instagram scrollen (net zoals mijn routine tijdens lockdown). Ook maak ik voordat ik vertrek meestal nog een lunch om mee te nemen.

10:15 uur

Klein half uurtje fietsen naar werk. De heenweg is vooral heuvel op, de terugweg vooral heuvel af. Heerlijk!

10:45 uur

Work work work! Mensen voorzien van koffie, snacks, ontbijt, lunch, een praatje en uiteraard weer van alles aan- en bijvullen.

15:30 uur

Naar mijn idee kunnen we de boel wel om 16:00 uur sluiten, maar goed, ik ben niet de baas natuurlijk. Het laatste uur is super rustig, maar dat is juist chill, want er is genoeg om te doen tijdens het sluiten. Meestal begin ik rond dit tijdstip met de sluitlijst.

17:00 uur

De deur gaat dicht! Kassa, vegen, dweilen, koffiezetapparaat schoonmaken, etc. Hier ben ik ongeveer nog een half uur tot drie kwartier mee bezig.

17:45 uur

Tijd om naar huis te fietsen. De kortste dag van het jaar komt eraan, dus rond dit tijdstip is het ook alweer donker.

18:15 uur

Ik kook heel graag, maar op deze sluitdagen neemt Tom het vaak van mij over… super fijn! Avondeten, series, mobielen, lezen en niet al te laat naar bed.

Dat was ‘m! Zo ziet meestal mijn routine tijdens werkdagen eruit. Ik ga heeeeel goed op routine, ritme en regelmaat. De laatste weken werk ik vaak op dezelfde dagen en dat vind ik ook heerlijk!

Heb jij een “vaste” werk-routine? Vind je dat fijn? Of juist helemaal geen routine en elke dag anders/andere werktijden/etc.?

♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs