Persoonlijk

Mijn routine bij een vroege dienst

geschreven door Marit februari 24, 2021 2 Comments
Favo Friday #139

Sinds december werk ik weer in de zorg. Ik ben vijf jaar geleden afgestudeerd als Maatschappelijk Werkster en heb daarna een paar jaar als groepsleider met jongeren gewerkt. Niet lang daarna gingen Tom en ik bijna twee jaar op reis, waarbij ik op verschillende plekken in de horeca heb gewerkt. Inmiddels zijn we alweer een tijdje terug in Nederland en hebben we beide onze draai/routine gevonden in Nederland, de lockdown en op onze werkdagen. Ik werk als flexmedewerker/begeleider op het snijvlak van de gehandicaptenzorg, psychiatrie en forensische zorg. Op mijn werk zijn er verschillende diensten: vroeg, tussen en laat. Ik ga je deze keer meenemen in mijn routine bij een vroege dienst.

6:30 uur

De wekker! Gezicht wassen, aankleden, make-uppie op, spullen pakken en gaan! 

6:55 uur

Ik stap in de auto, in de ochtend is het 27 minuten rijden naar werk.

7:25 uur

Aangekomen op werk, moet ik eerst naar de portier. Meestal staat hier een rij aan collega’s, omdat we maar met één persoon tegelijk naar binnen mogen. Met een pas en vingerafdruk kun je dan een pieper en sleutels pakken. Vanaf hier is het nog een aantal deuren door tot ik bij de juiste groep aangekomen ben.

7:30 uur

De ochtenddienst is begonnen. Hoe het er vanaf hier uitziet verschilt per groep, maar ook per dag. Ik ben flexer, dus ik sta op verschillende groepen. Meestal werk ik met één of twee andere collega’s op één groep. De laatste tijd sta ik vaak op dezelfde groep, dus ik neem dit als voorbeeld voor deze dag.

7:45 uur

Sommige cliënten worden gewerkt, maar de meeste zijn van zichzelf al wakker. Er wordt medicatie gegeven, koffie gezet en langzaam druppelen de meesten binnen in de woonkamer voor een bakje koffie en broodje. Ik heb altijd mijn eigen havermoutje mee, waar ik alleen op werk nog wat kokend water aan toevoeg. Er wordt ontbeten, gekletst en een krantje gelezen…

8:15 uur

Inmiddels is iedereen in de woonkamer. Er wordt een rondje gedaan waarbij iedereen zijn of haar plannen vertelt voor de ochtend. Gaat diegene werken? Therapie? Hoe laat? etc.

9:00 uur

Een aantal cliënten gaan werken (dit zit op hetzelfde terrein) of hebben andere afspraken. Meestal loopt één collega mee, de ander blijft op de groep. Er is altijd wel iets te doen: achter de computer, op de groep aanwezig zijn, belletjes plegen…

10:00 uur

Voor de cliënten die op de groep zijn (of sommige hebben pauze van werk en komen even terug op de groep) en de collega’s het om 10:00 uur koffietijd.

12:00 uur

Het is een komen en gaan van cliënten in de ochtend, maar om 12:00 uur is iedereen op de groep: lunchpauze. Als iedereen uitgegeten is wordt er weer een rondje gedaan met de planning voor de rest van de dag.

15:00 uur

De collega’s van de late dienst zijn gearriveerd, dus het is tijd voor de overdracht. Meestal vertrek ik, als flexer, dan ook, zodat we niet met te veel in een ruimte zijn. Officieel duurt de werkdag tot 15:30.

15:45 uur

Wanneer ik weer thuiskom eet ik vaak een tussendoortje en ga dan nog even naar buiten voor een wandeling van ongeveer een half uur/drie kwartier. De werkdag verwerken en nieuwe energie krijgen.

17:00 uur

Tijd om te chillen! Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat ik na een vroege dienst weinig tot geen boodschappen of dingen voor Fit with Marit meer hoef te doen. Daar heb ik op zo’n dag geen zin meer in. De werkdag met Tom bespreken, een spelletje, koken, avondeten en een serietje kijken!

Dit is zo ongeveer mijn routine op een dag met een vroege dienst. Routine hebben vind ik heerlijk, al is bij mij elke dag anders. Soms een vroege dienst, soms een late dienst, soms een thuiswerkdag (Fit with Marit) en soms een weekenddag op een maandag. Voor elke dag heb ik wel een soort routine en juist die afwisseling vind ik leuk. Leuk nu ook om terug te kijken op routines van een tijdje terug en om bepaalde gewoontes te herkennen.

Meer routine blogs lezen?
Mijn routine tijdens een werkdag in de horeca (Nieuw Zeeland)
Onze routine tijdens het reizen/kamperen (Australië)
Mijn routine tijdens de lockdown (Nieuw Zeeland)

Hopelijk vond je het leuk om te lezen! Nog vragen? Stel ze gerust!

2 Comments

Sanne februari 25, 2021 at 11:21

Leuk om een inkijkje te krijgen in je werkdag! I love routine… 😉

Antwoord
Marit maart 2, 2021 at 13:41

Leuk om te horen. Me tooooo, haha! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram