Persoonlijk

Met alle liefs vanaf Baaaali

geschreven door Marit maart 10, 2016 10 Comments

Gisteren was het in Bali het Nyepi, oftewel: Silence Day. Ik ga je straks uitleggen wat dat inhield, maar het gaf me in ieder geval de tijd, ruimte en ontspanning om even lekker te gaan schrijven. Want naast sporten, eten en reizen, is bloggen toch ook echt mijn passie. Mijn blog gaat voornamelijk over sporten en eten, maar ook wil ik je laten zien hoe belangrijk het is om te genieten. Nou ik kan je vertellen, deze reis is één en al genieten. Samen met mijn vriend. En samen met heel veel eten en een beetje sporten. Ik heb veel vragen gekregen over Bali en omdat ik best wel verliefd op Bali ben geworden ga ik jullie  de komende weken zeker voorzien van wat Bali spam op mijn blog!

Nu eerst over nu. We zijn begonnen in een surfplaatsje, Canggu, in het Zuiden voor zon, zee, stand en hotspots. Vanaf daar naar het stadje Ubud met de taxi en meer cultuur gesnoven. Vervolgens hebben we de boot gepakt naar de Gili eilanden: prachtig! En nu zitten we op een ander eiland: Nuso Lembongan. Een heerlijk, rustig eiland. En net zoals op heel Bali, was het gister ook hier ‘Silence Day’.

Silence Day houdt in dat de elektriciteit overal uit gaat en niemand op straat mag. Geen vliegtuigen die deze dag vanaf Bali vertrekken of aankomen, geen licht, geen airco, geen Wi-Fi, geen restaurants die open zijn, geen scooter op de weg, niemand in de zee… Wel is er een soort van uitzondering voor de hotels: deze mogen wel open als ze willen en mogen eten bedienen. Maar de elektriciteit is wel afgesloten.

Waarom? Heel kort samengevat: de stilte is bedoeld om de kwade geesten te misleiden: als zij denken dat het eiland verlaten is, blijven zij hopelijk ook weg. De avond hiervoor was er ook een grote activiteit: iedereen gaat de straat op met veel lawaai en enge poppen van papier macht om de kwade geesten bang te maken.

Interessante gedachte toch, van die Balinezen? Ik vond het te leuk om niet te delen.
Naast dat ik een boek uit gelezen heb, we heel veel gechillt hebben bij het zwembad en al ons lekkers hebben opgegeten wat we hadden ingeslagen, nam ik ook eindelijk de tijd om een blogpost te schrijven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En zo zit ik dan, lekker bij het zwembad, zonder Wi-Fi. Een kleine update vanaf Bali.

De dagen vliegen hier helaas voorbij, zoals altijd when you’re having fun.
Twee maanden geleden besloten mijn vriend en ik dat we toe waren aan zon (wanneer niet) en ik ben een groot Azië-fan, van wat ik er tot nu toe van heb gezien (Thailand, Cambodja, Laos en Maleisië) en al jaren nieuwsgierig naar Bali… Gelukkig kon ik mijn vriend hier ook enthousiast voor maken, dus zodoende zijn we hier nu lekker aan het genieten. Drie weekjes vakantie en door Bali (en de Gili eilanden, Lombok) reizen.

Jullie proberen op de hoogte te houden via mijn Instagram & Facebook met foto’s. Met stiekem de hoop jullie te inspireren om ook heel snel een ticket te boeken naar dit paradijs. Eigenlijk is er overal Wi-Fi te vinden, maar we proberen dit te beperken, zodat het voelt alsof we echt weg zijn uit Nederland. En dat lukt, behalve het tijdsverschil, leven we echt in het hier en nu. Niet te veel plannen en doen waar we zin in hebben. Wat is dit fijn.

Bali maakt precies waar wat we hadden verwacht. Het is hier warm, de stranden zijn hier prachtig, de mensen zijn hier super aardig en welkom, het eten is echt ge-wel-dig en op sommige plekken zijn ze ontzettend sportief. Op het gebied van fit & food word je hier op Bali helemaal happyyyy. Daarom ga ik je de komende weken zeker hier nog veel over vertellen en je voorzien van wat tips voordat je gaat (of om je over te halen ook te gaan). De plekken waar wij geweest zijn, hotspots, de dingen die er te doen zijn, slaapplekken etc. Be prepared voor nog meer Bali spam! Ik hoop je hier in ieder geval enthousiast voor te maken. Reizen is echt één van de mooiste dingen die je kunt doen: ontdekken, ontmoeten, genieten…

Tot zover een soort update. Ik ga je binnenkort meer vertellen aan de hand van foto’s, maar we hebben nog (maar) een week te gaan, dus geen tijd om te verliezen!

Met alle liefs vanaf Baliiii

10 Comments

Berdien maart 10, 2016 at 11:17

Super leuk! Ik was al enthousiast, maar ben nu nog enthousiaster geworden. Half november begin ik aan mijn reis en begin op Bali twee weken. Dus ben super benieuwd naar je nieuwe blogs 🙂

Antwoord
Marit maart 16, 2016 at 02:34

Wat geweldig! Jaaaa, stay tuned!

Antwoord
Zonderzooi maart 10, 2016 at 22:51

Heel leuk om te lezen, fijn dat je je zo vermaakt! Vooral Ubud & Canggu waren echt mijn twee favoriete plekjes, maar ook Nusa Lembongan is heerlijk. Lekker rustig, weer eens wat anders dan die drukte overal. En het eten is zoooo lekker in Bali. Al die gezonde eettentjes, maar ook gewoon de lokale warungs. Hoe lang blijf je nog weg? Enjoy!

Antwoord
Marit maart 16, 2016 at 02:33

Jaaaaa, zo fijn hier! Hebben echt veel aan jouw tips! Het eten is geweldig inderdaad. Goeie combi, westers & balinees. We vliegen vanavond terug 🙁

Antwoord
Marvin maart 11, 2016 at 09:37

Klinkt super Marit! Geniet er nog maar even van 🙂

Antwoord
Gerbrich maart 11, 2016 at 15:11

Klinkt echt super gaaf Marit. Geniet met volle teugen van je tijd daar, heb je verdiend! We blijven je natuurlijk volgen vanuit het koude kikkerlandje! Liefs Gerbrich @fitnesswithasmile

Antwoord
Marit maart 16, 2016 at 02:32

Wat lief, dankje!

Antwoord
Anne maart 16, 2016 at 22:03

Het klinkt heel gaaf. Geniet nog van de laatste dagen! 🙂

Antwoord
Janna maart 17, 2016 at 17:53

Wat leuk! wat zal je genoten hebben1

Antwoord
Marit maart 17, 2016 at 18:42

Veel te!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram