Persoonlijk

“Marit, wanneer ga jij full-time bloggen?”

geschreven door Marit mei 8, 2016 7 Comments

“Marit, wanneer ga jij nou eens ‘full time bloggen’?”

Die vraag krijg ik de laatste tijd geregeld gesteld. En omdat ik met mijn blog en social media kanalen best een kijkje in ‘mijn leven’ geef, vind ik het ook goed, misschien ook wel fijn, om uit te leggen waar ik zoal mee bezig ben. Het antwoord op de vraag is heel kort: Nee. Maar waarom niet en wat ik dan wel ga doen, ga ik je vertellen.

Afgestudeerd en toen?
Vorig jaar ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werkster aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Bij mijn baantje ernaast, Wadapartja, ben ik toen blijven hangen, omdat het daar gewoon heel leuk en gezellig was (en apart ja ;)), maar ook om uit te vogelen wat ik wilde en ik had ook nog eens meer tijd voor ‘Fit with Marit’.
Terwijl ik eigenlijk gewoon alles kon doen wat ik wilde, was ik toch op zoek naar iets waarvoor ik gestudeerd had.

Full-time bloggen?
Het afgelopen jaar heb ik veel tijd geïnvesteerd in ‘Fit with Marit’ (en heel veel energie, leuke ontmoetingen, motivatie en inspiratie voor terug gekregen). Veel van mijn vrije tijd steek ik erin, maar ik neem er ook één of twee dagen per week voor vrij. Voor mij genoeg om mijn blogjes te typen, mijn social media bij te houden, naar events te gaan en al het andere bij te houden. Juist van de dagelijkse dingen, zoals werk, mijn vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon, de Running Girls Groningen, de keuken en mijn momentjes in de sportschool krijg ik de meeste inspiratie voor mijn blog. Zet mij neer voor een laptop en ik heb geen idee wat ik moet typen, maar als mijn planning vol stampt dan krijg ik ook de meeste ideeën om over te schrijven. Een goede reden voor mij dus om ‘gewoon’ te blijven werken.

Pedagogisch medewerkster
En nu ben ik al een paar weken aan de slag als pedagogisch medewerkster. Ik ga en kan je het fijne er niet van vertellen, maar ik voel me tot nu toe heel erg op mijn plek en ben heel erg blij dat dit op mijn pad is gekomen. De komende tijd zal ik hier dan ook veel van mijn tijd en energie insteken.

En wat gaat er nu met ‘Fit with Marit’ gebeuren?
Dat blijft, net zoals het de laatste twee jaar is geweest, mijn grootste passie: sporten en eten. Er zal niks gaan veranderen. Ik ga jullie blijven laten zien dat het belangrijk is om ‘fit’ te leven, zodat je alle energie hebt voor de dagelijkse dingen. Ik wil jullie blijven laten zien hoe leuk sporten kan zijn en hoe lekker eten kan zijn, ook al is het gezond. En dat ongezond ook zeker moet kunnen, vooral als het even niet anders kan of als je een drukke dag hebt gehad en gewoon moe bent. En motivatie tips, challenges en weetjes. Ik zal iets minder tijd hebben om bij alle events aanwezig te zijn, dat gaat wat moeilijker in verband met werk en het feit dat ik nog steeds in Groningen woon, maar he, zo blijft het ook allemaal een beetje speciaal!

Op dit moment ben ik onderweg naar weer een event van Maybelline! Ik ga mijn team (#teamfitwithmarit) weer zien en we gaan strijden tegen de andere teams tijdens een work out, zin in! En er komen nog meer leuke dingen aan, maar dit zul je ook binnenkort allemaal wel weer gaan zien.

ZO, dat is eruit! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het altijd wel spannend vind om dit soort dingen te plaatsen. Er zijn tegenwoordig zoveel verwachtingen en dan ga je zelf twijfelen en je vaak afvragen: “wat wil ik nou?”, maar ik ben heel erg blij met hoe alles gelopen is en tot nu toe gaat. Dus ik leef lekker met de dag en zie wel weer wat de toekomst brengt.

Een hele fijne zondag! 

 

 

7 Comments

Marvin mei 8, 2016 at 10:22

Goed dat je dit zo open deelt. Snap dat veel mensen de vraag stellen, aangezien het bijhouden van zo’n blog veel tijd kost en tegenwoordig steeds meer bloggers full-time gaan bloggen. Als jij alles goed kunt combineren met je baan, andere hobby’s en sociale leven dan zie ik ook geen reden om perse full-time blogger te worden 😉

Antwoord
Marit mei 8, 2016 at 18:12

Dank voor je reactie! Precies zo idd 🙂

Antwoord
Pip mei 8, 2016 at 16:15

Hoi marit! Even een hele andere vraag! Ik ben 16 en zit nog op school en moet dus altijd een lunch meenemen. Ik vind het moeilijk om lekker en gezond broodbeleg te vinden om mee te nemen, heb jij tips?
X pip

Antwoord
Marit mei 8, 2016 at 18:11

Hoi Pip,

Misschien iets van kipfilet? Gekookt ei? Pindakaas? Appelstroop? Denk dat dit persoonlijk is en afhangt van wat je de rest van de dag eet.
Je zou wat dingen kunnen uitproberen en met elkaar kunnen vergelijken.

Succes in ieder geval!

Antwoord
Pip mei 9, 2016 at 11:35

Bedankt Marit!

Antwoord
Elise mei 8, 2016 at 17:46

Hi Marit,

Gefeliciteerd met je nieuwe en ‘echte’ baan als pedagogisch medewerker! Gaaf dat je nu mag doen waar je voor geleerd hebt. Inmiddels volg ik je ook al weer een tijdje, en ik vind het heel leuk dat je dit met ons deelt. Ook al is onze mening eigenlijk niet belangrijk, ik vind het juist heel tof dat je ervoor kiest níet fulltime blogger te zijn, wat mij betreft sta je dan net iets meer met beide benen op de grond (hoewel met dat snelle hardlopen van jou, je twee benen natuurlijk wel heel veel van de grond áf zijn ;)) Keep up the good work and take care for yourself!

Antwoord
Marit mei 8, 2016 at 18:10

Hi Elise,

bedankt voor je lieve reactie! En dankjewel, ik ben heel erg blij! En vind dat ik ook zoiets moet delen met mijn volgers, want het is los van ‘Fit with Marit’, maar toch ook belangrijk voor me. Fijn ook dat ik het kan delen 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs