Persoonlijk

Mag het een maatje meer zijn?

geschreven door Marit juli 13, 2021 0 comments
BF Lifestyle Marit 2

Afgelopen weekend deelde ik op Instagram een story dat de zoveelste broek die ik na onze reis/de lockdown uit mijn kast haal die niet meer past. Jammer voor de broek, maar ik sport er niet meer om en eet er geen ijsje minder om. Ik kreeg hier ontzettend veel reacties op en vond het wel een mooie reden voor een blog hierover.

Aangekomen?

Op een weegschaal heb ik al vijf jaar niet meer gestaan, maar het zou goed kunnen dat ik de afgelopen tijd wat ben aangekomen. De afgelopen jaren zijn mijn broeken altijd mijn meetlat geweest: zo lang ik mijn broeken paste vond ik het prima. Echter, veel van mijn broeken die ik vorig jaar en voor de reis kocht pas ik niet meer. En hoewel ik van een obsessieve, ongezonde relatie met betrekking tot mijn lichaam kom en altijd veel met mijn lichaam bezig ben, kan ik me er niet druk om maken.

Lichaamsveranderingen

Een lichaam veranderd door de jaren heen. We kunnen wel altijd streven naar ons lichaam toen we (bijv.) twintig waren, maar we worden ouder, ons lichaam veranderd. Zo ook mijn lichaam. Ik eet anders, ik beweeg anders, ik heb een ander lichaam dan vorig jaar, dat jaar daarvoor en die jaren daarvoor. Hoe ouder ik word, hoe meer ik mijn lichaam accepteer. En ik heb ook geaccepteerd dat broeken van een paar jaar geleden niet meer passen. Ik accepteer dit, omdat ik me (nog steeds) super fit voel. Ik heb voor mezelf een fijne balans tussen bewegen en gezond eten gecreëerd. Dit voel ik van binnen en dat zorgt ervoor dat ik dit ook van buiten zo ervaar.

(On)tevreden

Me druk maken dat ik niet meer hetzelfde maatje heb als drie jaar geleden, doe ik niet. Zoals ik al zei voel ik me nog steeds fit, ik ben blij als ik in de spiegel kijk en vind mezelf ook mooi met een maatje meer. Als ik er niet oké mee was, dan zou ik hier ook iets aan doen. Dat betekent niet direct aankomen of afvallen, maar kan ook betekenen dat je een andere invulling geeft aan gezond eten of je dagelijkse beweging. Want ontevredenheid hoeft niet altijd te komen uit hoe je eruit ziet, maar vooral om hoe je je leven (en bijv. eten en bewegen) invult.
Dat wil ik dan ook meegeven: verwacht niet van jezelf altijd het zelfde maatje/lichaam te hebben door de jaren heen, maar ben je ontevreden of voel je je niet fijn in je lichaam, doe hier dan iets aan. Maak een plan voor jezelf en zorg ervoor dat dit haalbaar en leuk is! Als je er niet aan wilt werken: verspil dan geen kostbare energie aan je rot voelen, maar accepteer en kijk naar wat je wél mag, hebt en kunt!

Fit with Marit

Laat een comment achter

Mijn andere blogs