Persoonlijk

Laatste dag quarantaine!

geschreven door Marit november 16, 2020 2 Comments
when the other side of the world is asleep

Precies een week geleden schreef ik over de 10 dagen quarantaine die toen net begonnen was. Inmiddels zijn we aangebroken op de laatste dag! En omdat ik na de test geen klachten meer heb gekregen, ik het ook echt de laatste dag. Fijn, want ik ben er ook wel een beetje klaar mee, al viel het me ook reuze mee. Tom en ik hebben er best een leuke, gezellige en productieve week van weten te maken. Ik ga je meenemen in mijn quarantaine bezigheden!

 • Planning & ritme
  Zoals ik altijd doe, maakte ik voor iedere dag een planning. Vaak begon ik de dag met beweging (met gewichten of een filmpje van YouTube), daarna ontbijten en dan begon mijn werkdag met elke dag verschillende dingen. Ik hou van structuur en ik hou van afstrepen. Vroeg opgestaan en vroeg naar bed, het ritme hield ik erin!
 • Voor het eerst boodschappen besteld
  Ik hou van boodschappen doen! Vooral na al die buitenlandse supermarkten en onbekende producten (wat ik ook leuk vond), vind ik het heerlijk om in de Appie rond te struinen. Sinds we terugzijn heb ik een bonuskaart en die koppelde ik dus vorige week aan een nieuw Appie account en dat was dus super handig! Zo zag ik de producten die ik meestal kocht, voegde ik ze toe aan mijn winkelmand en daarna kon ik ze dus bestellen. Thuisbezorgen kon helaas niet (meer?), dus koos ik het om bij een pick-up point te halen. Niet quarantaine-proof, wel corona-proof, want ik heb slechts een paar kratten in de auto hoeven zetten. Leuk om een keer geprobeerd te hebben en zeker handig als je het druk hebt of kinderen hebt, maar vanaf morgen ga ik gewoon weer lekker, met mondkapje, naar de Appie.
 • Voor het eerst (hier) thuisbezorgd
  Tom en ik bestellen dus vrijwel nooit thuisbezorgd. Ik heb pas onlangs voor het eerst een account aangemaakt. Soms staan we op het punt om iets te bestellen, maar dan vinden we het toch leuker om er even uit te gaan of we realiseren dat we best wat restjes in de koelkast hebben die op moeten. Toen ik vorige week gebeld werd en hoorde dat ik tien dagen in quarantaine moest, vonden we (Tom ging grotendeels ook in quarantaine) dat we het maar eens moesten doen. We bestelden twee heerlijke pizza’s!
 • Series bingen
  Elke dag (behalve het weekend) werkte ik tussen 9:00 en 16:30 uur achter de laptop, dus dan heb je behoorlijk wat tijd over. Deze heb ik gevuld met series. Precies tijdens de quarantaine kwam de docuserie van “Famke Louise” uit + elke dag kwam er een een nieuwe aflevering van “Love Island USA” online. Daarnaast volg ik de docuserie “Verdoofd” waarvan vanavond de laatste aflevering komt (ned 3). Dit keek ik allemaal alleen, samen keken we nog naar de laatste aflevering van Undercover, de nieuwe aflevering van Hunted en de serie Quick Sand (Netflix). Allemaal aanraders!
 • Sucker voor aanzoek- en bevalling vlogs
  Niet dat ik hier perse ben achtergekomen tijdens de quarantaine, maar toch: ik heb weer een potje lopen janken hoor. Op YouTube keek ik namelijk naar de verlovingsvlog van Queen of Jetlags (janken) en de bevallingsvlog van Masha van Beautygloss (ook janken).
 • Nieuwe / oude hobby
  Ik heb weer een oude hobby opgepakt: armbandjes maken. Ik heb kralen en bedeltjes besteld en ben hier in mijn vrije tijd lekker mee aan de slag geweest. Heerlijk ontspannend.
 • Lezen
  Lezen doe ik iedere avond voordat ik ga slapen, maar nu deed ik het ook wat vaker overdag. Ik heb een boek dat ik ooit in Australië (10 jaar geleden) heb gekocht weer opnieuw gelezen. Ik merk echt dat mijn Engels achteruit gaat, dus iets in het Engels lezen vind ik fijn om het een beetje bij te houden.
 • Passie project
  Vorige week vertelde ik er al wat over: ik ben bezig om een voedingsproduct op de markt (naja, mijn webshop) te brengen. Dat lukt me niet alleen, daar heb ik hulp bij nodig en die krijg ik nu! Geen idee hoe lang dit proces nog gaat duren, maar er worden stappen gezet!
 • Werk
  Over werk gesproken. Ook heb ik het “blij met je life” concept vormgegeven (eerste blog staat online), ik heb een aantal samenwerkingen aan de haak geslagen én ik ben uitgenodigd voor een sollicatiegesprek.
 • Spik, span & catering
  Naast al die bovenstaande dingen, is ons appartementje ook helemaal spek en span en hing ik tussendoor de catering uit: kopjes koffie, thee, lekkere snacks…

Ik mag zeker niet klagen, it was a good week!

PS. Voor het eerst weer naar buiten is niet het geval morgen. Omdat ik een negatieve testuitslag kreeg en daarna klachtenvrij was, heb ik op rustige tijdstippen (vroeg in de ochtend of tijdens etenstijd) soms even een wandelingetje gemaakt. Dit heb ik niet gedeeld, omdat ik het verder niet wil promoten, maar ik heb van verschillende mensen (o.a. mensen in de teststraat) gehoord dat je best een luchtje mag scheppen, mits je klachtenvrij bent, op een rustige plek gaat wandelen en 2 meter afstand neemt van voorbijgangers. Denk logisch na en doe vooral waar jij je goed bij voelt natuurlijk en bij twijfel, niet doen en binnen blijven. Daar is ook genoeg te doen 😉

2 Comments

M november 19, 2020 at 21:39

Ik moet wel even een comment achterlaten. Je schrijft over quarantine terwijl je je boodschappen hebt besteld en zelf opgehaald (en naar buiten bent geweest)… Het is niet helemaal de bedoeling en helemaal niet volgens de RIVM regels. Er openbaar over vertellen lijkt mij niet heel erg netjes.
Wel natuurlijk goed dat je testuitslag negatief was en dat jullie gezond zijn. Hopelijk blijft het ook zo 🙂

Antwoord
Marit november 20, 2020 at 09:17

Hi M. Je mag altijd een comment achter laten en feedback geven. Wel wil ik er even op in gaan om de situatie (nogmaals) uit te leggen.
Boodschappen laten bezorgen was helaas niet mogelijk. Ik had geen andere mogelijkheid om boodschappen in huis te halen, dus dan ophalen was de enige optie. Het wordt ook gezegd door het RIVM dat dit mag als er geen andere optie is. Ik ben hiervoor inderdaad naar buiten geweest (van mijn voordeur naar de auto gelopen) om mijn boodschappen op te halen (die bij de Appie achter op de stoep stonden en ik dit alleen maar in de auto hoefde te zetten). Precies dezelfde handeling die ik ook heb moeten doen toen ik een test ging deon (dit was zelfs ergens binnen). Daarnaast vertel ik ook nog dat mij werd verteld dat je na een negatieve uitslag, geen klachten en met gezond verstand best even naar buiten mag voor een wandeling. Ik vind het juist belangrijk dit openbaar te delen en hier eerlijk over te zijn + af te sluiten met een disclaimer.
Hopelijk blijf jij ook gezond! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs