Persoonlijk

Keuken before, between & after

geschreven door Marit september 28, 2022 4 Comments
Keuken verbouwing

Vorige week liet ik je before, between & after foto’s zien van de woonkamer, deze keer is de keuken aan de beurt. Mijn allergrootste droom: een kookeiland in de woonkamer. Een droom die we hebben gerealiseerd! Als ik nu de before foto’s zie, kan ik het me gewoon niet meer voorstellen, wat is er veel veranderd! Begin april kregen we de sleutel, de keuken ging er gelijk uit en eind juni werd de nieuwe keuken geïnstalleerd. Ik neem je mee in het proces van… onze (bij)keuken!

Keuken before

Hier zie je de garage al behoorlijk toegetakeld. Links (waar het licht vandaan komt) is de deur naar de garage (als je achterom komt), dan heb je in het midden de deur naar de keuken en rechts zit het toilet. Een toilet in de (koude) garage dus. Het toilet konden we eigenlijk niet verplaatsen, dus hebben we bedacht dat we er een bijkeuken ín de garage van gingen makken.

Keuken before

Slopennnnnnn! Open toilet.

Keuken before

Misschien lastig om beeld te krijgen, maar dit is een foto gemaakt vanuit de “keuken” (dus andere kant als eerste foto). Zoals je ziet is de deur van/naar de keuken eruit, zijn er muurtjes geplaatst en zit de deur van het toilet anders.

Keuken before

Dit was de keuken op 1 april. Die dag nog werd ‘ie door mensen via Marktplaats er uitgehaald, die dag erna werd de vloer eruit gesloopt. Niet meer voor te stellen, haha!

Keuken before

Rechts heb je dan dus de keuken en dan links een muur met keukenwand. Toen we dit huis bezichtigden wisten we: deze moet eruit! Kan dat niet, dan doen we geen bod. Maar dit kon en so we did!

Keuken before

Derde week april: muur eruit! Dit was zo’n hoogtepunt, omdat we zo benieuwd waren hoe dat eruit zou gaan zien. Zoveel ruimte erbij en nog belangrijker: een open keuken! Hier was er dus nog geen uitbouw.

En dan nu het resultaat…

Keuken verbouwing

De keuken!!! Zoals ik al zei was mijn allergrootste wens voor het nieuwe huis: een kookeiland! En kijk nou, we got it! Samen met een lokale ondernemer (TvdM Handelsonderneming) hebben wij advies gekregen en de keuken samengesteld. Hoewel ik graag een groene keuken had gehad, was Tom meer van de veilige keuze: wit. En als je me volgt op Instagram weet je dat er veel verschillende kleuren wit zijn ;), dit was dan ook geen gemakkelijke klus. Uiteindelijk ben ik ook super blij met deze veilige keus, omdat het gemakkelijk te combineren is. Daarnaast kan dit gedeelte best donker zijn in onze woonkamer, dus dat was met een donkere kleur helemaal donker geweest. Het blad is van keramiek (betonlook) en ik ben ZO blij dat we voor een keukenbar zijn gegaan! Hier maken we enorm veel gebruik van. Die barkrukken hebben we geleend van mijn ouders en we kunnen maar geen geschikte/passende vinden, mocht je een tip hebben, let me know!

Details:
Keuken: TvdM Handelsonderneming
Kleur links: Mushroom 287 (Vestingh)
Kleur boven keuken: S 4020-Y70R (gemend in Sikkens)
Lampjes: Lightexpert.nl
Jaloezieën: Veneta

Keuken verbouwing

Links zit de koelkast, die wilde ik zo groot mogelijk, want ik hou van grote, volle koelkasten (en dus minder vaak boodschappen hoeven doen). Ook een klein vriesvakje, maar ook nog een vriezer in de garage. Daarnaast de combi oven met opbergkastjes en uiteraard een quooker, waar we onwijs blij mee zijn. Koken doen we op inductie, met een ingebouwde afzuiger, wat echt top werkt!

Keuken verbouwing

Onze coffee corner! Plankjes heeft Tom bij Praxis gekocht en zelf op maat gemaakt. We hebben zowel een De’Longhi koffiemachine en een N’espresso koffiemachine (want ik drink ook graag decaf koffie). I love it!

Keuken verbouwing

En dan nu de bijkeuken. Rechts, in het gat, komt over ongeveer een maand een deur (met glas), dus dan is de woonkamer wat meer afgesloten van de bijkeuken. In de bijkeuken wilde ik dus heel graag leuke tegeltjes, dat was een behoorlijke zoektocht, maar het is gelukt!

Details:
Spiegel: Ikea
Kastje: Home24.nl
Tegels: Hofstede Tegelhuys Aldeboarn

Keuken verbouwing

Het toilet! Dus op dezelfde plek, maar de deur op een andere plek. Onder de tegels zit vloerverwarming, dus dit is nu helemaal een gezellige, warme plek.

Details:
Deuren: glasinlooddeuren.nl
Kleur toilet: zelf gemengd: Sombrero Tan & Mushroom 287

Keuken verbouwing

Afsluitend een selfieeeeee! Hier zullen nog vele (outfit) foto’s volgen…

Dat was het! Onze keuken, mijn droom en nu mijn trots! Heb je nog vragen? Stel ze vooral! Het liefst in een reactie, zodat anderen ook mee kunnen lezen.

4 Comments

david september 28, 2022 at 15:00

Erg leuk huis en geweldig sfeervol geworden! Top!
Wellicht zijn de barkrukken van Tooa TA iets. Veel kleuren, stevig en zitten lekker.

Antwoord
Marit september 28, 2022 at 15:26

Dankje! Ik ga eens kijken.

Antwoord
david september 28, 2022 at 16:07

TOOU TA bedoel ik!

Antwoord
Sanne september 28, 2022 at 22:48

Mooi geworden zeg!
Wij hebben ook bijna 2 jaar gezicht naar krukken. Loods 5 heeft groot assortiment en Eijerkamp ook. Bij de eerste kreeg ik van een verkoopster de tip om niet te zoeken op barkrukken maar op counter krukken, dan klopt de zithoogte beter. Toen vond ik idd meer opties. Wij zijn uiteindelijk gegaan voor de barkruk Low Woody KiK, via bol gekocht. Ga je geen uren op zitten maar ontbijten of borrelen kan prima dus wij zijn er heel blij mee!
Succes met jullie zoektocht!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram