Persoonlijk

Ik word oud

geschreven door Marit november 4, 2015 15 Comments
blog foto

En weer een jaartje ouder. 25 jaar. Wauw.
Een deel van jullie gaat me nu haten. 25 en je noemt jezelf oud? HOE DURF JE?! Ik vind het ook verschrikkelijk dat ik dit zeg. Dat ik oud word. Terwijl ik nog maar op een kwart van mijn leven zit (ja, ik ben van plan 100 te worden).  Oké, laten we zeggen: ik word ouder. Dat klinkt beter, he?

Maar toch. Ik voel me soms echt zo’n oud wijf… Lig het liefst voor 11 uur op bed. Sta zo’n acht uurtjes later op. Doe het liefst alles met structuur, regelmaat en mate.
Ik had laatst een feestje (laatst… niet vorige week, nee laatst…) en na twee drankjes voelde ik me al licht in mijn hoofd. TWEE F*CKING DRANKJES. Hoe dan? Nog niet gesproken over die dag erna… Ik word gewoon ouder. En ik ben het niet meer gewend. Dat ik opeens meer dan 1 wijntje drink en opeens niet om 11 uur in bed lig. Daar is mijn lichaam niet meer aan gewend. Da’s toch verschrikkelijk?

Tot een paar jaar geleden ging ik nog twee, drie keer per week op stap. Zonder enige moeite. Naast mijn ‘drukke’ school, schaats en werk leven was ik ook nog een paar per week actief in het nachtleven. Wijntjes, biertjes, shotjes en weer opstaan zonder moeite. Hoe dan? Waar zijn mijn jonge, wilde haren?

Ik ben benieuwd of het herkenbaar voor jou is. Of ben ik gewoon een oude beppe (oma) aan het worden? Die gewoon de energie niet WIL opbrengen. Die haar voorkeur geeft aan om voor 11 uur met het vriendje in bed te liggen in plaats van om samen in de kroeg te hangen tot het buiten licht is.

En dan nog iets… ik voel me fitter dan ooit. Hoezo gaat dan dat lichtje uit s’avonds om 11 uur? Ik denk dat ik me er gewoon aan toe geef. Ik word natuurlijk ook ouder en volwassener (uhuuuuu) dus ik kan steeds wat beter, helderder ‘vooruit’ denken. Dan denk ik: hmm, ik wil morgen gewoon fit zijn, want morgen heb ik dit en dit, en overmorgen dit en dit. Dus beter ga ik gewoon goed slapen en voel ik me fit morgen. Af en toe wat te veel vooruitdenkend…

Verder hoor je me niet klagen hoor. Ik geniet ontzettend van dit burgerlijke leventje. Ik heb wel mijn periode gehad en dat hoeft van mij echt niet weer. Mijn voorkeur gaat nu naar dinen & winen met vrienden. Lekker borrelen en kletsen. Dat gestap laat ik aan anderen over. Maar zo af en toe laat ik nog wel even mijn dans skills zien hoor 😉 Hoe zit dat bij jou? Herkenbaar?

Een jaartje ouder, een jaartje wijzer, een jaar vol met leuke dingen. Op naar nog vele mooie jaren, vol energie!

Dank voor al jullie lieve felicitaties gister, ik voelde me heeeeel erg jarig!
nutella cheesecake met pepernoten
PS. Recept van deze nutella cheesecake met pepernoten bodem delen: JA of NEE?

15 Comments

Nicky november 4, 2015 at 18:03

JA

Antwoord
Eefje november 4, 2015 at 21:08

Hoi Marit,

Ik herken me precies in jou verhaal! Toegeven maar, soms wel lastig als dat ‘drukke’ ‘wilde’ stapleven heel dichtbij is (vriendinnen die je wekelijks mee vragen, geen rem hebben en niet aan fit en gezond denken). Toch soort volwassenheid denk ik? Andere fase in je leven, samenwonen – serieuze baan e.d.
En ja, ben benieuwd naar het recept!

Groetjes,
Eefje

Antwoord
Selena november 4, 2015 at 23:16

Morgen word ik 23 en zelfs ik heb het gevoel dat ik oud word (of mag ik helemaal niet klagen?). Misschien komt het doordat ik ook al een burgerlijk leventje heb of dat ik ook langer moet herstellen van een avondje uit.. Ik heb geen idee. 23 jaar klinkt gewoon oud. 5 jaar geleden was ik nog maar 18 en nu worden mensen 1997 al 18. Serieus, waar is de tijd gebleven!?

Antwoord
Marit november 5, 2015 at 13:30

Haha ja precies. Maar het klinkt zo erg dat je gewoon moet ‘herstellen’ van een avondje uit. Ik had nooit verwacht dat ik dat op deze leeftijd al zou moeten haha. Jaaaaa I know, de tijd gaat zo snel!

Antwoord
Marvin november 5, 2015 at 10:47

Nog van harte gefeliciteerd Marit! 🙂 Ik ken je gevoel hoor, ik ben 24 maar voel me ook ouder worden…

Antwoord
Marit november 5, 2015 at 13:29

Dankje, Marvin! Haha ja… erg he 😉

Antwoord
Heleen november 5, 2015 at 11:02

Woops, ik ben pas 24 en ben net getrouwd, nu voel ik me NOG ouder, haha! Maar ik voel wel hetzelfde hoor, die wilde jaren zijn helemaal verdwenen en ik kan evenveel genieten van een avondje thuis in de zetel (met en zonder vrienden en wijn). Liefs en nog gefeliciteerd met je verjaardag!

Antwoord
Marit november 5, 2015 at 13:28

Het is ook gewoon belangrijk om te doen waar jij van geniet natuurlijk! En idd als dat lekker op de bank is, is dat ook OK! Alleen soms voelt dat zo saai haha 😉 maar dat is meer omdat je het vergelijkt met vroeger. Leuk dat je al getrouwd bent! En dankjewel voor de felicitatie!

Antwoord
Jaap november 5, 2015 at 13:37

Toen ik 24 was liep ik een halve marathon in 1 uur 41 minuten. Ik was daar erg blij mee. Ik kreeg echter last van knie en enkel en af en aan kon ik trainen. Ik voelde me oud en dacht dat ik nooit meer zou hardlopen. Na jaren kwakkelen met blessures en vervangende trainingen op inlines en stadsfiets 🙂 loop ik sinds twee jaar weer. Nu ben ik 34 en liep laatst de halve van Amsterdam in 1uur 34. Ik ben sneller dan ooit en heb mijn 24 jarige zelf even lekker zijn hemd gezet. Nu ga ik voor onder het anderhalf uur! #golden-oldie 😉

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:30

Wat goed, Jaap. Super om te lezen! Klinkt heel fit en snel!

Antwoord
Nina november 6, 2015 at 01:16

Jaaaaaa delen!

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:28

Gedaan!

Antwoord
zonderzooi november 8, 2015 at 16:01

Haha super grappig hoe erg ik me hier in herken. Voel me soms net een oma met lekker vroeg naar bed gaan en misschien echt 1x per maand op stap te gaan. Maarja, als je je er lekker bij voelt, waarom niet?

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:25

Precies, zo sta ik er nu ook in! Als ik liever mijn bed in duik dan de kroeg, why not! Maar af en toe is stappen ook wel ff lekker!

Antwoord
Marito januari 14, 2016 at 13:53

Marit ik voel me zo diep in dit verhaal jaren,uren, dagen moet ik rusten van een wilde nacht.

Xxxx Marit ?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs