Persoonlijk

Ik ga weer in de zorg werken!

geschreven door Marit december 1, 2020 10 Comments
Werken in de zorg

Hiep hoi! Ik ga weer in de zorg werken! En daar kijk ik naar uit, maar ik vind het ook superrr spannend. Ik blijf dit uiteraard combineren met Fit with Marit, maar het zal (vooral voor mij) wel weer anders worden. Leuk, maar anders!

Studeren & horeca

Als je me al langere tijd volgt weet je dat ik bijna altijd iets naast Fit with Marit heb gedaan. In het laatste jaar van mijn studie (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) ben ik begonnen met mijn blog. Tot die tijd heb ik vrijwel altijd in de horeca gewerkt en ook toen de opleiding was afgerond bleef ik in de horeca werken.

Voor het eerst werken in de zorg

In 2016 ben ik gaan werken in de flexpool van een zorg organisatie. Ik werkte op een vaste locatie, maar op verschillende groepen als groepsleider van kinderen t/m 18 jaar met een licht verstandelijk beperking en gedragsproblematiek. Toen ik na 1,5 jaar een zwangerschapsverlof overnam werd het voor mij qua uren en qua inhoud te pittig en koste het me meer energie dan dat het me gaf. Ik maakte de keuze om te stoppen. Moeilijk, maar ik heb hier een onwijs mooie en leerzame tijd gehad.

Naar Ozzy!

Niet veel later maakten Tom en ik de keuze om te gaan ervaren hoe het is om voor langere tijd in het buitenland te gaan wonen werken. Nadat ik stopte met werken in de zorg had ik gelukkig mijn bedrijf, Fit with Marit, waarop ik kon terugvallen. Ik bracht een eBook uit en bereidde me voor op de reis die komen ging.

Barista in het buitenland

Van de 21 maanden die we weg zijn geweest hebben we zeven maanden in Brisbane gewoond en gewerkt en zeven maanden in Auckland. Tom in de IT, ik in de horeca. Dit leek me laagdrempeliger en een fijne manier om mensen en de cultuur te leren kennen en de Engelse taal nog beter te beheersen (with an Ozzy accent offcourse!). In beide steden heel leuk werk gevonden en met heel veel plezier heeeel veel lekkere koffie’s en leuke praatjes gemaakt. Ik mis het nog elke dag!

Terug in NL

Toen we halverwege in augustus weer terugkwamen in Nederland was het eerst tijd om te wennen en weer op zoek te gaan naar een plek om te wonen. Tom is blijven werken voor Nieuw Zeeland en ik had gespaard om een paar maanden vooruit te kunnen en rustig op zoek te gaan naar werk. Ik pakte weer wat samenwerkingen op en gelukkig vonden we na een niet al te lange tijd (vijf weken) een heerlijk (huur) appartement!

Klussen & werk zoeken

We moesten nog behoorlijk wat klussen en inrichten, wat leuk was, maar waar veel tijd in ging zitten. Sinds oktober zijn we helemaal gesetteld en ik geniet nog iedere dag van ons plekje hier. Dichtbij familie en vrienden, in het geweldige Nederland. Toen de rust weer wat weder gekeerd was, voelde ik aan alles dat het voor mij tijd was om weer te gaan solliciteren in de zorg. De afgelopen tijd heb ik genoten van het (“full time”) bloggen en ben ik iedere dag bezig geweest met een voedingsproduct die ik hopelijk snel kan uitbrengen, toch kan ik niet wachten om weer in de zorg aan de slag te gaan. Niet de hele dag thuis achter de laptop, maar met mensen werken, collega’s hebben en hopelijk veel leren.

Weer aan de slag!

Na verschillende sollicitatiegesprekken had ik een paar weken een sollicitatiegesprek wat gelijk goed voelde en wat ook gelijk overliep in een arbeidsvoorwaardengesprek. Vanaf deze maand/week ga ik dus weer als flexer aan de slag bij een zorginstelling hier een half uurtje vandaan. Een nieuwe doelgroep (licht verstandelijk beperkte volwassenen met onbegrepen risicovol gedrag), onregelmatige werktijden en weer werken in het weekend. Ik vind het super spannend, maar ik heb er ook veel zin in en ben heel benieuwd wat ik er van ga vinden.

Voor jullie zal er weinig veranderen, denk ik. Omdat ik met mensen ga werken, zal ik niet veel delen over de inhoud, maar het lijkt me leuk om te laten zien hoe ik mijn fitte levensstijl ga combineren met onregelmatige werktijden/werken in de zorg.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze vooral! ♥

10 Comments

Diana december 1, 2020 at 20:07

Super leuk! En ik denk dat we collega’s worden als ik het zo lees 😉 veel plezier!

Antwoord
Marit december 17, 2020 at 14:02

Leuk! Bedankt, Diana! 🙂

Antwoord
Comment december 1, 2020 at 21:28

Cool! En een dienst werken op zo’n groep voelt al als een workout haha! Zou zelf niet met dat moeilijk voorspelbaar gedrag kunnen werken, het moet je echt liggen. Succes

Antwoord
Marit december 17, 2020 at 14:02

Dankjewel! 🙂

Antwoord
Tania Zijlstra december 2, 2020 at 03:36

Niet herleidbare ervaringen lees ik graag. Om zo via jouw te leren wat je meemaakt lijkt me heel interessant en wie weet doet goed voorbeeld volgen en enthousias je meer mensen voor deze doelgroep of de zorg. 😀

Antwoord
Marit december 17, 2020 at 14:03

Ik zal weinig ervaringen gaan delen, omdat dit privé is, maar ik zal binnenkort wat meer delen over de onregelmatige diensten, etc.! 🙂

Antwoord
Karen december 3, 2020 at 08:42

Super leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe baan, leuk om te lezen. Ik volgde je al lang op insta, maar heb deze verwijderd. Hopelijk ga je het naar je zin krijgen

Antwoord
Marit december 17, 2020 at 14:04

Dankjewel, Karen! 🙂

Antwoord
Monica december 4, 2020 at 12:00

Leuk dat je werk hebt gevonden in de zorg! Veel succes en denk goed om jezelf 🙂

Antwoord
Marit december 17, 2020 at 14:04

Wat lief, dankjewel Monica! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram