Persoonlijk

Mijn hoogte- en leerpunten van 2015

geschreven door Marit december 31, 2015 3 Comments

2015! Het is de laatste dag van TWEE-DUIZEND-VIJF-TIEN! Halleluja, wat vliegt de tijd. Serieus. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik 2005 schreef op mijn proefwerk papiertje op de middelbare school. Is dat al zo lang geleden?

Stil staan werkt voor mij goed. Realiseren waar ik nu sta en waar ik nog heen wil. Maar vooral even stilstaan en net zoals vele anderen doe ik dit door middel van een blogpost. 2015, daarom mijn 15 hoog- en leerpunten van afgelopen jaar:

1. Hoogtepunt: jullie!!! Ik weet niet of je een voorstelling kunt maken wat voor een geweldig gevoel het is om te doen wat je leuk vind en hier ook nog naar wordt gekeken en vooral op wordt geantwoord. Al jullie likes, berichtjes, reacties, mailtjes, steun, wauw! Jullie zijn mijn grootste motivatie en inspiratie voor mijn sporten, receptjes en blog. Het is soms zoiets geks: social media. Maar wat kan ik er ook ontzettend van genieten, wat kan ik van jullie genieten!

2. Leerpunt: bovenstaande is tevens ook een leerpunt geweest, ik realiseer me dat ik niet zonder jullie kan. Behalve dat ik enorm veel inspiratie en motivatie door jullie krijg, heb ik jullie ook nodig! Om mee te doen aan mijn challenges, winacties, te zeggen dat ik niet de enige ben in sommige dingen.. Dit is dan ook een leerpunt, omdat ik me heb gerealiseerd dat ik ook altijd in mijn hoofd moet houden dat ik dicht bij mezelf, maar ook bij mijn volgers en lezers moet blijven wat reviews, producten, blogs etc. betreft om jullie weer te inspireren en motiveren. Dat blijft natuurlijk mijn insteek van deze blog.

3. Hoogtepunt: samenwonen in een heel fijn appartement met de liefste, leukste, knapste, grappigste, slijmslijmslijm jongen van de wereld. Hoe hij het met mij uithoudt, zal ik nooit begrijpen, maar dat we de grootste liefde en lol samen hebben is het fijnste op de wereld wat er is.

5. Leer- en hoogtepunt: ik heb ervaren dat het oké is om een work out (of 2) over te slaan. Dit kon ik 2014 nog niet zo makkelijk. Nu weet ik dat ik er niet minder sterk om wordt, maar dat mijn lichaam het soms ontzettend nodig heeft.

6. Hoogtepunt: afstuderen! Na zes jaar (inclusief twee tussenjaren) eindelijk afgestudeerd als maatschappelijk werkster aan de Hogeschool in Groningen. Wat ik precies met mijn HBO-diploma ga doe is voor mezelf ook nog de vraag.

7. Hoogtepunt: in de Women’s Health! In het oktober-november blad van 2015 stond ik met een fotoshoot + interview op 10 pagina’s in dit leuke magazine! Hoe en wat? Dat lees je hier!

6. Leerpunt: als ik ga samenwerken moet ik goede afspraken maken. Ik ben nog niet zo lang bezig met bloggen en voel me af en toe nog wel een vreemde in het “bloggerswereldje”, maar ik heb me ook gerealiseerd dat ik met mijn social media bereik heb en ook dat ik hier door anderen niet zomaar gebruikt in wil worden. Duidelijke afspraken dus.

7. Hoogtepunt: Your Miles Matter. Ik werd via de Nationale Nederlanden gevraagd om geld op te halen voor het goede doel door middel van hardlopen! Elke kilometer haalde geld op voor mijn eigen uitgekozen doel: Sportfondsen Groningen. D e laatste 10 kilometer liep ik met andere sponsoren op Spetses, Griekenland. Wat een geweldige ervaring!

8. Leerpunt: als ik ergens niet de controle over heb, hoeft het niet direct fout te gaan. Dit jaar heb ik gemerkt dat als ik de controle uit handen geef (qua eten, afspraken etc.) het niet perse fout hoeft te gaan. Ik heb graag alles in handen, zo ook wat ik eet, waar we eten etc. Als ik dat eens niet bepaal, betekent het niet dat we niet lekker eten of bij een leuk tentje terecht komen. Klinkt stom, maar zoiets moest ik ervaren, haha.

9. Hoogtepunt: Challenge Monday! Oh wat vind ik dit ge-wel-dig om te doen. Iedere week bedenk ik weer een andere uitdaging, de ene keer op een andere manier uitdagend dan de andere. Maar wat is het leuk om te zien dat sommige van jullie echt uit hun comfortzone treden en mee doen! Blijven doen!

10. Leerpunt: ieder proces is anders. Iedereen heeft andere doelen, normen en waarden. Niet iedereen heeft dezelfde als ik, dus heb ik geleerd mensen die niet dezelfde doelen hebben in hun waarde te laten. Als zij zich maar goed voelen bij wat zij doen, dan kan ik het loslaten. Klinkt misschien gek, maar ik vind “fit” zijn belangrijk, dus kan ik dit nog wel eens doordrammen bij anderen, maar zolang zij het prima vinden in mijn ogen minder fit te zijn, so be it! Als zij daar gelukkig mee zijn, dan heb ik daar ook vrede mee.

11. Hoogtepunt: nutella cheesecake met pepernoten bodem! Wat ik al eerder zei: ik heb gerealiseerd dat ik moet blijven schrijven over de dingen die bij me passen: sporten, gezond eten, balans en genieten. Deze cheesecake past daar dus heel goed bij, muahhaah. Het is dan ook een hoogtepunt om te zien dat anderen deze taart maakten en er ontzettend van genoten!

12. Leerpunt: van een taartje (of een paar ongezonde dagen) word je niet dik net zoals dat je van een salade niet direct strak wordt. Ook iets wat ik heb moeten ervaren voordat ik dat snapte. En er van kon genieten!

13. Hoogtepunt: mijn lieve familie en vrienden die me blijven steunen, ook al deel ik soms iets eerder op social media dan zij het weten. Lijkt me soms best lastig leven met een “fit blogger”, maar ze doen het mooi toch en dat vind ik erg belangrijk en motiveert mij weer. Mijn familie en vrienden zullen altijd mijn grote hoogtepunt blijven.

14. Leerpunt: veel van wat belangrijk is, doet er niet toe. Soms kan ik dingen ontzettend belangrijk vinden, en me er constant mee bezig houden, terwijl als ik even heel goed nadenk zijn er wel belangrijkere dingen. Zo kan ik me veel te veel vergelijken met anderen, bijvoorbeeld andere bloggers. “Waarom kan ik niet zo’n leuk recept bedenken?” “Hoezo sport zij vandaag wel en heb ik vandaag geen zin?” Ook dit is per persoon verschillend en heb ik ervaren dat ik lekker mijn eigen ding moet doen, in plaats van te veel naar anderen te kijken.

15. Hoogtepunt: een afspraak afgelopen maand over een komende samenwerking met een bedrijf waar ik jullie graag al van alles over wil vertellen, maar zelf ook nog half niet weet wat precies de bedoeling is. Wel dat het heel tof gaat worden en dat er snel meer bekend is!

En dat was mijn laatste blogpost van 2015. Ik hoop dat jij ook de tijd hebt genomen stil te staan bij jouw hoogte- en leerpunten van afgelopen jaar. Een jaar waar van alles is gebeurt, waar ik nu op teruggeblikt heb dus nu zal ik weer vooruitkijken. Ik kijk er naar uit om weer vol enthousiasme door te bloggen het komende jaar. Er komen allerlei leuke dingen aan, dus ik hoop dat jij met plezier mijn blog blijft volgen!

Een hele fijne jaarwisseling! 

Liefs,
Marit

3 Comments

Irma december 31, 2015 at 13:24

Dit overzicht is FIJN. Wat een mooie dingen schrijf je (en wat moest ik stiekem lachen om puntje 11 -cheesecake for life)! Ik ben heel benieuwd naar jouw blogjaar van 2016 en ga je zeker weer volgen. Fijne jaarwisseling!

Antwoord
Marit januari 3, 2016 at 20:55

Wat een lief berichtje, dankjewel!

Antwoord
Evi januari 14, 2016 at 15:41

Leerpunten 12 en 14 zijn zó herkenbaar! Toch fijn te horen dat ik niet de enige ben hihi

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram