Persoonlijk

Hoe is het om weer terug in NL te zijn?

geschreven door Marit maart 4, 2021 0 comments
Nederland

Geregeld krijg ik de vraag online of vanuit mijn omgeving hoe het is om weer terug te zijn in Nederland? Ik ga er in deze blog een soort van antwoord op geven!

12 augustus 2020

12 augustus vlogen we vanuit Nieuw Zeeland weer terug naar Nederland. Na 21 maanden kwamen we weer écht terug in Nederland en wilden we hier ons leven weer opbouwen. Het plan was om al iets eerder terug te komen, maar door de corona werd dit wat later. In Auckland was het “winter” (wij noemen dat herfst), in Nederland was het hartje zomer/hittegolf. Letterlijk en figuurlijk een warm welkom.

Woonplek zoeken

In november 2018 hebben we de huur van ons appartement in Groningen opgezegd, dus terug in Nederland gingen we direct weer op zoek naar een woonplek. Groningen trok ons niet meer zo, dus het werd Heerenveen, de plek waar ik opgegroeid ben. Na een aantal weken schipperen tussen onze ouders en vakantiehuisjes kregen we de sleutel van een geheel nieuw appartement, in hartje Heerenveen. Tijd om te settelen en ons leven hier echt weer op te bouwen. Zonder einddatum.

Settelen

Die basis van een eigen appartementje was precies wat ik nodig had en geeft mij (/ons) op dit moment veel rust. In die 21 maanden hebben we op veel verschillende plekken geslapen/gewoond en dat was leuk, maar ik was toe aan een vaste plek. Een plek met je eigen spulletjes, waar je je echt thuis voelt. Net zoals dat ik het heel fijn vond om weer dichtbij familie en vrienden te wonen. Corona maakt(e) het allemaal heel anders, maar des te fijner dat we nu bij hun in de buurt woonden.

Mis je het niet?

Missen is een groot woord, maar ik denk er heel vaak aan terug. Dagelijks kijk ik naar foto’s van een jaar terug, waarbij er dan weer allemaal mooie herinneringen naar boven komen. Af en toe kan ik wel dingen missen zoals de prachtige omgeving, het gevoel van vrijheid (is toch anders), het Engels praten en het ontmoeten van nieuwe mensen. Op dit moment weegt dit voor mij niet op tegen het missen van familie en vrienden , maar ik sluit zeker niet uit dat we nog eens voor langere tijd naar het buitenland gaan. Het blijft een geweldige ervaring, waardoor ik me ontzettend rijk (aan herinneringen) voel.

Nederland meer waarderen

Door de hele reis ben ik vooral Nederland nog meer gaan waarderen. Het platteland, de taal, de cultuur, het eten en vooral onze families en vrienden weer dichtbij. Australië en Nieuw Zeeland zijn Westerse landen, toch gaan er dingen anders en voel het allemaal heel anders. Heel tof, maar ook heel tof om weer terug in Nederland te zijn.

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram