Persoonlijk

Girl Bosses Heerenveen

geschreven door Marit maart 16, 2022 0 comments
blog foto

Afgelopen zomer (zomer ’21) kwam ik op het idee om een clubje op te richten. Ik miste namelijk een plek waar ik, als vrouwelijke ondernemer, met andere vrouwelijke ondernemers kon connecten, brainstormen, (net)werken en het “gewoon gezellig” mee kon hebben. Ik startte de groep “Girl Bosses Heerenveen” op Facebook en nu, een half jaar later, zijn we met zo’n 100 girl bosses uit (de omgeving van) Heerenveen! Ik ben super trots op deze girl bosses en daarom leek het me leuk er een blogpost aan te wijden.

Toen ik nog in Groningen woonde richtte daar iemand “Girl Bosses Groningen” op. Hier kwam ik erachter hoe fijn het is om met een groep vrouwelijke ondernemers bijeen te komen. Vooral op dat moment had ik weinig mensen in mijn omgeving die ook ondernemer waren. Als eigen ondernemer kun je tegen bepaalde dingen aanlopen, maar ook is het vaak het geval dat je in je eentje werkt. Dat laatste kan soms heel fijn zijn, maar het is ook heel leuk om een clubje “gelijkgestemden” om je heen te verzamelen, waarmee je kunt verbinden, kletsen, brainstormen en netwerken.

Inmiddels zijn er zo’n 100 “girl bosses Heerenveen” leden, waarvan er denk ik zo’n 25 écht betrokken zijn. Zij komen naar de (meeste) bijeenkomsten, zij zijn actief op social media en in de What’s app groep. Wat we doen loopt super uiteen: interieur stylist, fotograaf, diëtist, orthomoleculair therapeut, yoga docent, kindercoach, business coach, edelsmid, event organisator, social media manager, personal trainer, kok, belasting adviseur en heel veel andere creatievelingen.
Heel veel verschillende dingen, dus zowel op persoonlijk, als zakelijk gebied kunnen we ontzettend veel van elkaar leren, elkaar inspireren en met elkaar netwerken. Er zijn al veel mooie initiatieven ontstaan tussen girl bosses. Super tof!

Sinds de zomer proberen we iedere maand een keer bijeen te komen. Meestal vertelt dan een girl boss iets over haar expertise. Hier kun je heel veel van leren, maar er heerst vooral een hele prettige, gezellige en veilige sfeer. We verbinden met elkaar en luisteren naar elkaars struggles, maar delen ook onze ideeën met elkaar.

Ons volgende doel is een werkplek met z’n allen. Een plek waar we op bepaalde dag(del)en kunnen samenkomen en waar je voor jezelf of met elkaar kunt werken. Dit is tot nu toe een grote droom, maar als echte manifesteerders weet ik dat dit ook zeker ooit gaat gebeuren.

Het mag duidelijk zijn: ik ben super trots! Ik ben heel blij dat ik hiermee ben begonnen en dat het al zoveel mooie dingen heeft gebracht.
Mocht je een vrouwelijke ondernemer uit (de omgeving) Heerenveen zijn en graag eens bij één van de bijeenkomsten aanwezig te zijn, meld je dan zeker aan (op IG). Volgen = voorstellen!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs