Persoonlijk

Blogger struggles

geschreven door Marit september 29, 2015 13 Comments

Zoals ik vorige week hier al aangaf ben ik van plan meer tijd om in mijn blog te steken. Tijd vrij maken voor je blog? Jup! Ik heb zelfs morgen samen met Marleen van FoodILove een ‘fitte tour’ door Groningen georganiseerd, waar we bloggers voor hebben uitgenodigd. Er zit dus behalve wat bloggen, wel meer tijd in. En dat roept zo de nodige vragen en opmerkingen op vanuit mijn omgeving. Behalve dat ik vanuit mijn omgeving vaak te horen krijg ‘oh, dus jij blogt?!’ ‘mag jij dat wel eten?’ ‘heb jij vanmorgen wel gesport?’ ‘krijg je dat gratis? Dan ga ik ook een blog beginnen’ of mensen die op de één of andere manier altijd verantwoording willen afleggen wat ze wel/niet eten, heb ik ook zo mijn ‘frustraties’ via de mail met mensen die ik niet ken. Afgelopen week kwam ik deze blog tegen: herkenbaar en super goed geschreven! Het zette me aan het denken. Ondanks dat ik zo veel plezier heb in het bloggen, zit er af en toe ook een kantje ‘frustratie’ aan en deze wilde ik graag met je delen.

En begrijp me niet verkeerd, ik zit echt niet altijd met draaiende ogen achter m’n laptop, meestal met een dikke glimlach en soms zelfs met tranen in m’n ogen! Want er zitten echt heel veel leuke, lieve en mooie mailtjes tussen.
Maar deze opmerkingen en mails laten mijn ogen wel draaien:

– Mensen die je niet serieus nemen, omdat je een blog hebt ‘heb je er weer zo één’
Jup, ergens geef ik je gelijk, ik denk zelf ook wel eens zo, maar toch neem ik mijn eigen blog vrij serieus en als je me zou kennen of zou volgen jij waarschijnlijk ook wel. Het is meer dan alleen ‘bloggen’.

– Hi, zouden we je adres mogen, dan sturen we een product naar je op en of jij daar dan, gratis, een review over wilt schrijven
Ik sta echt open voor nieuwe producten etc. Vooral op het begin liet ik me alles maar aansmeren en opsturen, maar ondertussen ben ik me bewust geworden van mijn bereik en ‘voor wat hoort wat’ dus als je me alleen een biologische, plantaardige, weet ik veel wat fles water wilt opsturen waar ik me heel bijzonder door moet voelen en er ook nog 300 woorden over moet schrijven en het moet vermelden op mijn instagram en Facebook en het liefst alles 3 x dan zeg ik ‘nee, bedankt’. Er zit veel tijd in en het is voor het merk dus mega gratis reclame, dan denk ik: ‘what’s in it for me?’. Arrogant misschien, maar ik besteed er tijd aan en moet ook gewoon mijn huur kunnen betalen.

– Ik wil graag zo snel mogelijk 10 kg afvallen, kun je me helpen?
Moet ik hier nog iets over zeggen?

– Wat eet je zoal op een dag?
Begrijpelijke vraag, toch krijgt iedereen het zelfde antwoord terug: zeg ik niet! Ik blijf erbij dat dit voor iedereen anders is en dat mijn voedingspatroon niet voor jou hoeft te werken. Dat is ook juist iets wat ik met mijn blog wil overbrengen: doe wat werkt voor jou.

– Zou je me wat trainingsschema’s kunnen opsturen?
Ook dit kan ik niet zomaar doen. Ten eerste ben ik (nogmaals) geen prof en zijn er genoeg mensen die dit wel zijn en je dolgraag wil helpen. Ten tweede, ik ken jou en je lichaam en je gym en je verleden en van alles niet. Ik kan niet zomaar voor iedereen iets bedenken. Kan wel. Wil niet.
Ben je beginnend? Vraag dan gewoon wat advies in je sportschool!

– Jij krijgt zeker al je sportkleding gratis!?
Voornamelijk wel ja, mag je best weten, maar ik zie dit vooral als loon en ik maak er ook nog veel reclame voor ook!

– Mailtjes zonder hallo lees ik geen eens
Als jij geen tijd voor mij neemt, doe ik dat ook niet voor jou.

– Hey Marit! *hele levensverhaal + vragen om advies*
Mensen die hun ‘verhaal’ naar mij toe mailen. Dapper. Ik neem daar de tijd voor. Ik vertel je dan graag hoe ik met de dingen omga en geef je misschien nog wat tips erbij. En dan vervolgens: niks meer terug horen.
Weet je, kan gebeuren, maar voelt toch ergens als stank voor dank.

– Hey heb je misschien een gezond recept voor koekjes die ik kan maken?
Ik krijg zo vaak mailtjes dat ik denk: heb je überhaupt op m’n blog rond gekeken? En o ja, geen hallo Marit, dat zou ik direct al deleten, haha.

Komt misschien over als een harde blog, maar je mag best weten dat ik veel tijd steek in mijn blog, reacties en mailtjes. Als mensen tijd nemen om eerst op m’n blog te kijken en vervolgens de tijd nemen om me te mailen, dan merk ik dat echt wel en neem ik ook heel graag de tijd en energie voor jou. Dus vooral blijven mailen hoor 😉 Je weet nu wanneer ik ook tijd voor jou neem!

13 Comments

Wilmke september 29, 2015 at 19:10

Ik vind dat je gelijk hebt hoor. Niks hard aan. Heb dat met mijn eigen blog ook zo. Er moet wat tegenover staan..
X Wilmke

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:34

Precies, Wilmke! 😉

Antwoord
Celine september 29, 2015 at 19:53

Hallo Marit (hahaha),

Nee even serieus, helemaal gelijk hoor! Kan me echt voorstellen hoe ontzettend frustrerend het kan zijn als je zo je best doet en zo veel tijd dr in steekt! Groot gelijk!

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:33

Haha, HOI Celine, thanks voor je berichtje!

Antwoord
Danny september 29, 2015 at 21:24

Super knap dat je zoveel hebt bereikt en kan bereiken met je blog en niet meer dan logisch dat je er zo in staat! Heb er heel veel respect voor en ik vind dat iedereen die jou naar aanleiding van je blog benaderd dat zeker ook moet hebben!

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:33

Bedankt voor je reactie, Danny! 🙂

Antwoord
Marvin september 30, 2015 at 08:49

Je hebt groot gelijk hoor! Sommige mensen kunnen heel bot mailen, maar vaak hebben ze dat niet eens door.. Ook merken die maar verwachten dat je even gratis reclame maakt zijn erg irritant. Alsof ze de tijd en moeite die je in je blog steekt niet op waarde schatten….

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:33

Ja, precies! 🙂 Voor wat hoort wat 😉

Antwoord
Natasja - Watzijzegt september 30, 2015 at 08:53

Amen! Tof dat je mijn blog hier noemt en het is onvoorstelbaar hoe mensen soms reageren of wat ze van je denken te kunnen krijgen! Gelukkig krijg ik ook genoeg leuke reacties en heeft het me meer opgeleverd dan ik ooit had durven dromen toen ik met mijn blog begon vijf jaar geleden. Maar even je hart luchten is soms gewoon heel fijn 😉

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:32

Hi Natasja, leuk dat je reageert! Veel inspiratie door jouw blog en toen moest ik het ook even kwijt! 🙂 Jaaaa, gelukkig zijn er genoeg leuke reacties, anders was ik er al lang mee gestopt 😉 Dat weegt er echt niet tegenop hoor! Hart luchten is ontzettend fijn! Keep up the good work!

Antwoord
Anne september 30, 2015 at 17:06

Mooie post 🙂 Groot gelijk heb je!

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:30

Dankje, Anne!

Antwoord
Carolien - On a Healthy Adventure oktober 2, 2015 at 10:55

Oh die link naar die blogger clichés, komen me ook zo bekend voor. Ook bedrijven die je aanspreken die totaal geen link hebben met waar je blog voor staat, haha.
Wel spijtig dat je soms mensen hun mails beantwoordt en niets meer terughoort, dat voelt inderdaad als stank voor dank aan.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs