Persoonlijk

Balans tussen werken in de zorg en social media

geschreven door Marit maart 24, 2021 0 comments
Werken in de zorg

Sinds een aantal maanden werk ik weer in de zorg. Ik doe dit parttime, zodat ik dit goed kan combineren met social media, wat ook mijn werk is. Het zijn voor mij twee verschillende werelden waar ik altijd op zoek ben naar een juiste balans.

Parttime social worker & social influencer

Op dit moment werk ik zo’n vier á vijf dagen per week, de helft in de zorg, de helft voor Fit with Marit. Ik vind mijn Fit with Marit werk heel leuk, maar ik heb ook echt behoefte aan “echt” contact met mensen en wil graag iets betekenen voor anderen. Dat doe ik nu (hopelijk) zowel online als offline. Voor mij een perfecte combinatie, al voelt het soms wel gek, omdat het twee totaal verschillende werelden zijn.

Online & offline

Er zijn een aantal collega’s die mij volgen op social media, maar dit vind ik alleen maar heel leuk. Ik hou rekening met de content die ik plaats. Zo plaats ik aan de ene kant geen content over cliënten, werklocatie of dergelijke. Aan de andere kant let ik ook op dat ik geen te persoonlijke en/of blote dingen deel, omdat ik wel werk met een bepaalde doelgroep. Naar mijn idee zijn er geen cliënten die mij (kunnen) volgen (meesten vinden “fit” ook totaal niet interessant, haha), maar ik ben hier zeker voorzichtig mee. Ik ben online makkelijk te vinden, wat ik altijd in mijn achterhoofd houd met posts.

Privé

Ik heb al mijn hele leven gehad dat ik het leuk vind om dingen met mensen te delen. Toch deel ik online zeker niet alles. Natuurlijk zijn er bepaalde (persoonlijke) onderwerpen die ik aansnijd, maar ik let altijd op wat ik deel en laat sommige dingen achterwege. Niet alleen omdat ik in de zorg werk, ook omdat sommige dingen gewoon privé zijn. Zo zie je mijn vriend, (schoon)ouders en vrienden nauwelijks voorbij komen. Ik kies ervoor om online zichtbaar te zijn, niet zij. Offline ben ik best een open boek, dus soms vind ik het wel lastig (en jammer) om bepaalde dingen niet te delen.

Rol

Ik ben hierdoor ook van mening dat ik op beide werkplekken zeker een bepaalde rol aanneem. Op social media ben ik “Fit with Marit”, op werk “begeleider Marit”. Op beide plekken ben ik niet 100% Marit, omdat ik bij beide plekken dingen privé moet/wil houden. Bij beide werkplekken zijn de verwachtingen anders en daar pas ik me (graag) aan aan. Dat betekent niet dat ik niet oprecht ben, want ik denk dat ik beide niet zou volhouden als ik een rol moest spelen. Een bepaalde rol aannemen vind ik dan ook iets heel anders, dan een bepaalde rol spelen (en ik ben heel benieuwd of dit voor jou herkenbaar is?).

Focus op één plek

Wanneer ik een werkdag in de zorg heb (deze duren altijd 8 uur), ben ik vrijwel niet actief op social media. Dat is uit social media oogpunt wellicht niet het juiste, maar ik vind beide werelden moeilijk te combineren op één dag. Werken in de zorg vergt energie en bij thuiskomst na zo’n dag heb ik weinig zin om nog met social media bezig te zijn. Wanneer ik een werkdag in de zorg heb ben ik niet bezig met Fit with Marit en wanneer ik bezig ben met Fit with Marit ben ik bezig met het werken in de zorg. Klinkt makkelijker gezegd, dan gedaan, haha. Toch is dit een bewuste keuze wat me heel veel rust en focus geeft.

Ik vind de afwisseling tussen beide werkplekken heel erg leuk en hoop dit ook nog lang te blijven combineren. Ik ben benieuwd of jij je werk combineert met ander werk en hoe je dit doet qua verdeling? Neem je ook een bepaalde rol aan op je werk?

♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram