HET IS...PersoonlijkVakantie Tijd

Afstand van het “bloggerswereldje”

geschreven door Marit april 14, 2019 14 Comments

Het begon allemaal in mei 2014, alweer vijf jaar geleden. Ik startte mijn blog “Fit with Marit” en vanaf dat moment deel ik dagelijks mijn leven op het gebied van eten, sporten en balans. Vanaf dat moment begon dus mijn “bloggersleven”.

Bloggersleven

De eerste twee-drie jaar waren vooral investeren. Niet dat het zo voelde, want het was echt mijn hobby om te delen/schrijven over eten en sporten. Ik had totaal geen intentie om er uiteindelijk mijn werk van te maken. Ondertussen studeerde ik af aan het HBO en begon ik te werken in de zorg. Ik deelde dagelijks blogs op mijn website en plaatste bijna iedere dag wel iets op Instagram. Iets waar ik tot de dag van vandaag erg veel plezier in heb.

Op een gegeven moment gaan merken/bedrijven je zien. Ze vinden je interessant, omdat je “veel volgers” hebt. Bij mij is het vrij duidelijk dat het vooral over voeding en sport gaat, waardoor merken in dit gebied contact met mij begonnen op te nemen. Of ik producten wilde uitproberen, of ik naar een bepaald event kwam, of ik in bepaalde kleding wilde lopen… langzaamaan rolde ik in dit wereldje. Het interessante bloggerswereldje.

Voor wat hoort wat

Eerst vind je allemaal super leuk en voel je je vereerd als er dingen naar je toe worden gestuurd, maar op een gegeven moment ga je er toch ook over nadenken. Merken sturen het natuurlijk niet zonder reden. Ze willen dat jij er reclame voor gaat maken. Omdat je veel volgers hebt. Volgers die veelal geinteresseerd zijn in (nieuw) ontwikkelingen op het gebied van voeding en sport. Leuk meegenomen dat ik daardoor dingen opgestuurd krijg, maar ik ben natuurlijk geen wandelend reclameblok. Je wordt kieskeuriger (wil achter het merk staan) in de merken waar je mee samenwerkt en ook ga (/durf) je er op een gegeven moment geld voor vragen (lees mijn blog: “hoe ik geld verdien met mijn blog”). Want je maakt niet alleen reclame voor een bepaald merk, het kost je ook tijd om er een eerlijk en leuke post van te maken. En daarnaast heeft het me jaren (zowel geld als tijd) gekost om mijn social media te laten groeien tot waar het nu is. Voor wat hoort wat dus šŸ˜‰

Maar goed, het is best wel wat hoor dat “bloggerswereldje”… de nieuwste sportkleding van grote merken thuis toegestuurd krijgen, ingeschreven staan bij bekende mediabureau’s, gevraagd worden voor toffe events, gratis eten bij leuke tentjes, geld ontvangen om eten te testen en af en toe zelfs tripjes naar het buitenland. Ik mocht de vetste dingen ondernemen, puur om bepaalde merken onder de aandacht van mijn volgers te brengen. Leuk voor hun, maar ook leuk voor mij.

Ik zeg niet dat het niet hard werken is, bloggen en alles wat erbij komt kijken, maar ik had zeker niets te klagen en voelde me heel bevoorrecht. Toen ik me na twee jaar in de zorg niet meer happy voelde en op zoek wilde naar iets anders, was het een fijne gedachte dat ik terug kon vallen op mijn eigen onderneming.

En dan ga je naar de andere kant van de wereld

Op een gegeven moment werden de plannen om naar AustraliĆ« te gaan steeds echter. En daardoor ging ik ook nadenken over mijn blog. Want ja, bloggen vanaf de andere kant van de wereld zou heel anders worden. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik afscheid zou nemen van het “bloggerswereldje”. Samenwerkingen, gratis spullen en tripjes naar het buitenland kon ik wel vergeten. Ik kan natuurlijk geen Nederlandse producten gaan promoten vanaf de andere kant van de wereld. En dus maakte ik, eigenlijk heel bewust, de keuze om afstand te doen van dit leventje.

Hoe ga je dat doen met bloggen?

Weten jullie nog dat ik deze blog plaatste om te vertellen dat Tom en ik naar Australiƫ gingen? Ik vertelde dat ik geen idee had hoe ik mijn blog zou gaan vormgeven. Ik had (eh.. heb!) namelijk ook geen idee voor hoe lang we weg zouden gaan. Ik deelde op mijn blog en social media mijn dagelijkse leven op het gebied van voeding en sport. Reizen (en later wonen!) in Australiƫ is dan heel iets anders.
Ik had dus geen idee hoe ik het zou gaan vormgeven, omdat ik geen idee had hoe dit ontvangen zou worden, maar ook omdat ik stiekem zelf wel lekker vond om gewoon even afstand te doen van het bloggerswereldje.

Nu, na bijna vijf maanden van huis te zijn, kan ik zeggen dat ik het juist super leuk vind om ons avontuur in AustraliĆ« te delen via mijn blog en Instagram. Ik hou van schrijven, foto’s maken en delen. Dat kan ik vanaf hier nog steeds blijven doen. Al is het voor mijn familie en vrienden, al is het voor mijn eigen herinnering.

The girl next door

Ik had eigenlijk van tevoren verwacht mijn blog meer los te laten en dat langzaamaan de connectie met jullie, mijn lezers, zou verwateren. Ik ging toch iets heel anders doen dan voorheen, wat het wellicht wat minder interessant/een ver van je bed show maakt. Toch is juist het tegenovergestelde het geval. Ik heb onwijs veel plezier in het delen van onze avonturen en heb het gevoel dat de connectie met jullie meer dan ooit is. Misschien juist wel omdat ik “uit het bloggerswereldje” ben en nu “gewoon” iemand ben die haar leven ergens probeert op te bouwen, full time in de horeca werkt om rond te komen, een sportschool zoekt, zelf haar eigen sportkleding uitzoekt en koopt, dingen spannend vindt en zich constant moet bewijzen in een nieuwe stad.

Inspireren op een ander gebied

Deze blog schrijf ik naar aanleiding van veel vragen. Het bloggerswereldje klinkt voor sommige als een droom en voor mij was dat het zeker ook. Je kunt het indelen zoals je zelf wilt, maar zelf merkte ik dat ik van full-time bloggen niet gelukkig werd. Ik vind het fijn om collega’s te hebben, om iemand te hebben die me zegt wat ik moet doen, hoe laat ik ergens moet zijn, etc. Het voelde soms alsof ik niet Ć©cht deelnam aan de maatschappij, zo vanachter mijn schermpje.

Ik weet niet of ik echt bewust afstand heb gedaan van mijn werk als blogger (het is nu weer meer hobby geworden) en het leventje daar omheen, maar ik weet wel dat het in ieder geval niet iets is waarvoor ik thuis wilde blijven en ik heb er zeker niet door laten tegenhouden om een enkeltje naar Australiƫ te boeken.

Nu, inmiddels vijf maanden later, ben ik zo blij dat we alle verwachtingen en zekerheid hebben losgelaten om dit avontuur aan te gaan. Nog steeds probeer ik te inspireren op het gebied van voeding, sport en balans, maar ergens hoop ik ook dat ik nu inspireer om (voor een tijdje) alles achter te laten en de wereld te gaan ontdekken.

ā™„

14 Comments

Inge april 14, 2019 at 12:06

Ik schrok van je titel, maar ben blij dat je niet gaat stoppen. Vind het zo leuk om je te volgen! Vooral door blijben gaan!!
Liefs

Antwoord
Marit april 18, 2019 at 03:12

Dat was niet de bedoeling, sorry haha!
Bedankt voor je lieve berichtje! šŸ™‚

Antwoord
Miny april 14, 2019 at 13:54

Juist het feit dat jij niet een fulltime blogger bent, vind ik fijn. Ik geniet van je blogs en instaposts. Ik waardeer je echtheid en eerlijkheid.

Antwoord
Marit april 18, 2019 at 03:11

Wat een mega lief berichtje dit, dankjewel Miny! šŸ™‚

Antwoord
Rosemarijn april 14, 2019 at 20:14

Poeh, ik scrollde meteen naar beneden want ik was na je titel ook bang dat je zou stoppen! Ik vind het juist heeel leuk hoe je blog met jou mee groeit. Je hebt me altijd al geĆÆnspireerd, over losser omgaan met eten, sporten, daadwerkelijk krachttraining te doen en nu ook om te reizen. Doe wat goed voelt qua blog! Geniet vooral in Australie en wanneer je tijd hebt om te updaten: graag hihi!

Antwoord
Marit april 18, 2019 at 03:11

Oeps, sorry haha! Dat was niet de bedoeling van de titel.
Bedankt voor je lieve berichtje, waardeer ik heel erg!

Antwoord
Lisa april 17, 2019 at 08:11

Super leuk om te lezen! En je inspireerd mij zeker om een tijdje de wereld te gaan ontdekkenšŸ€šŸ¤© een hele random vraag hoor, maar ben mega in de onderzoeksfase: hoeveel liter is jullie backpack? Wil ongeveer een jaar naar ozzy!

Antwoord
Marit april 18, 2019 at 03:10

Wat leuk om te horen Lisa, bedankt!
Wat leuuuuuk, GAAN GAAN GAAN! Ik heb zelf een grote tas op wieltjes (ook een aanrader). Tom’s backpack is denk rond de 60L!

Antwoord
Marcella Molenaar april 17, 2019 at 15:22

Mooi dat het zo goed voor jou uitpakt! Mij heb je er juist als nieuwe lezer bij omdat ik geen fitgirl ben, maar wel van reizen hou šŸ˜‰ Ooit ga ik ook naar AustraliĆ«, maar dan om een aantal weken rond te reizen.

Antwoord
Marit april 18, 2019 at 03:09

Wat leuk om te horen dit! Ik kan alleen maar zeggen: DOEN!
Dankjewel voor je berichtje, Marcella.

Antwoord
Nina & Maris april 24, 2019 at 15:07

YOU GO GIRLLL!

Wij staan helemaal achter je en je hebt grooooot gelijk dat je een enkeltje Aussie hebt geboekt! Genieten van het leven & go with the flow! Wij genieten van je blogs, verhalen en foto’s! Wij zijn nu ook weer even ‘thuis’ en gaan over 4 weken weer de hele zomer in Albufeira werken, hutsssss proost op het werken in het buitenland!

XOXO!

Antwoord
Marit april 30, 2019 at 11:04

Cool meiden! Enjoy!!!

Antwoord
Fleur juni 14, 2019 at 10:55

Ooit ben ik je gaan volgen vanwege het sporten, maar ik denkt dat die fitgirl hype nu wel een beetje voorbij is en inmiddels volg ik je vooral vanwege wie je bent en omdat je persoonlijkheid me aanspreekt. Het maakt daarvoor niet uit of je wel of niet sport, wat je eet en of je in NL of Australie woont. Juist dit nieuwe avontuur is super leuk om te volgen en inspireert inderdaad om de wereld te ontdekken!

Antwoord
Marit juni 16, 2019 at 03:21

Wauw Fleur, ik ga er van blozen. Wat een mega lieve reactie is dit. Doet me heel erg goed, BEDANKT!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs