Persoonlijk

9-17 baan? Mij niet bellen!

geschreven door Marit september 15, 2022 1 Comment
Marit Gym

Sinds zo’n 17 jaar bevind ik mij in het “werkende leven”. Totdat ik mijn diploma (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) haalde, werkte ik vrijwel altijd in de horeca. Daarna in de jeugdzorg, maar ook weer in de horeca tijdens onze periode aan de andere kant van de wereld. Nog nooit een doordeweekse 9-17 baan gehad dus, mij hoef je daar ook niet voor te bellen! Op dit moment combineer ik drie “baantjes”, waarvan de meeste uren in de zorg, wat maakt dat ik onregelmatig werk. Ik ga je wat meer vertellen over mijn werkzaamheden op dit moment!

Onregelmatig werken

Ik hou van onregelmatig werken! De ene dag sta ik om 7:30 op de werkvloer, de andere dag begin ik pas om 15:00 uur en werk ik tot 23:00 uur. Om het weekend werk ik, dus dan heb ik vaak op een maandag en/of dinsdag vrij/”weekend”. Geen dag of week is hetzelfde en dat vind ik heerlijk.
De werkdagen in de zorg sta ik echt ver van tevoren ingepland, de rest plan ik hier om heen: Fit with Marit, klus-dingen, sociale dingen, sporten, etc.

Meer vastigheid

Zoals ik al zei, geen week is bij mij hetzelfde. Maar ik ga de komende tijd wel iets meer vastigheid hebben, namelijk: iedere donderdagavond schaatsen en iedere vrijdagochtend werken in de sportschool. Dat zijn voor mij sinds lange tijd twee “vastigheden”, die iedere week op hetzelfde moment zullen plaatsvinden. Ben heel benieuwd hoe ik gat ga vinden!

Werken in de sportschool

Jaaaa, ik ben dus vanaf nu werkzaam in de fitness van Sportstad! Iedere vrijdagochtend, achter de receptie, in de sportschool waar ik zelf ook altijd sport. Ik ben hier zo bijgekomen, omdat ik begin zomer heb gesolliciteerd op een sport functie bij de (zorg)organisatie waarbij ik al werkzaam ben. Helaas ben ik het niet geworden, wat ik heel erg jammer vond, omdat het me heel erg leuk had geleken: sporten met cliënten. Maar ik snap ook heel goed de keuze, dat was o.a. dat ik niet voldoende en juiste ervaring/papieren had. Daardoor ga je toch weer wat om je heen kijken, zit ik nu goed, wat wil ik nu? En toen sprak ik een bekende in de sportschool die vertelde dat ze daar een dagdeel per week werkte. Dat sprak mij heel erg aan, ik heb toen gesolliciteerd en mag dus aan de slag! Zo kan ik toch iets met sport doen, leer ik weer nieuwe mensen kennen en heb ik er gewoon een leuk bijbaantje bij!

Werken in de zorg

Nadat wij terug kwamen van onze work-holiday trip (twee jaar geleden) ben ik weer gaan werken in de zorg. Ik krijg hier vaak vragen over, omdat “zorg” natuurlijk erg breed is. Waar ik precies werk is niet belangrijk, maar ik vind het wel leuk om er iets meer over te vertellen. Ik werk bij een instelling die een combinatie is van gehandicaptenzorg, GGZ en forensische zorg. Ik werk als begeleider met cliënten die licht verstandelijk beperkt zijn en veelal met psychische kwetsbaarheden en een TBS-status te maken hebben. Als begeleider “begeleidt” je de cliënten en zorg je voor de sfeer op de groep, dat cliënten hun programma volgen (behandelingen, werk, sport, etc.) en voor observatie/rapportage. Het is een grote organisatie, waarbij ik werk op één locatie. Hier zit ik in de flexpool, wat betekent dat ik op allerlei groepen met de bijbehorende problematiek kom (denk aan verslaving, agressie, psychoses, grens overschrijdend gedrag, etc.). Veelal wel op dezelfde groepen, waar ik het erg naar mijn zin heb. Vanuit de flexpool is het een ideale situatie om bij een afdeling/vast team te solliciteren, maar tot nu toe heb ik deze behoefte nog niet gehad en vind ik het begeleiden op verschillende groepen erg leuk. Dit doe ik gemiddeld 20 uur (2 á 3 diensten) per week.

Fit with Marit werkzaamheden

Daarbij heb ik uiteraard ook nog mijn eigen bedrijf, Fit with Marit. Inmiddels al weer zo’n 8 jaar! Werkzaamheden zijn mails beantwoorden, samenwerkingen (content maken voor bedrijven/merken/producten), eigen content maken, blogs schrijven, administratie, naar events toe en berichtjes beantwoorden. Hier trek ik gemiddeld zo’n 1 á 2 dagen per week voor uit, maar komt veelal tussendoor en moet ik ook niet te veel plannen (inspiratie komt juist door bezig te zijn). Fit with Marit groeit met mijzelf mee en wordt steeds persoonlijker. Dat betekent ook dat als ik wat minder in mijn vel zit of bezig ben met een ander project (bijv. verbouwen), ik ook wat stiller ben op social media. Maar dat is het leuke, ik heb het idee dat mijn volgers mee gaan/groeien en respect hebben voor dit soort periodes. Nu alles weer wat stabieler is en we een geweldige keuken hebben, heb ik ook weer meer energie voor content creaties.

Girl Bosses Heerenveen

Nog een soort van vastigheid is vanaf nu de woensdag, want dan is het Girl Bosses Kantoor geopend en werk ik samen met andere Girl Bosses aan ons eigen bedrijf (dus bovenstaande werkzaamheden). Een jaar geleden ben ik Girl Bosses Heerenveen gestart en sindsdien is er een vast clubbie ontstaan, waarbij we graag met elkaar samenwerken. We zijn dan een soort collega’s. Sparren, kletsen, lachen, huilen en elkaar ondersteunen… super waardevol en gezellig.

Het is best wel grappig, ik ben best wel iemand van de controle, heb graag alles gepland. Toch ga ik heel goed op een agenda die er elke week anders uitziet. Ik moet dus nu niet denken aan een doordeweeks 9-17 baan, maar ik kan ook goed begrijpen dat ik daar ooit (bijv. met een gezin) wel behoefte aan heb. Voor nu zit ik heel goed en ga ik goed op de combinatie die ik voor mezelf heb gecreëerd.

Is dit herkenbaar voor jou? Of ga jij juist heel lekker op een doordeweekse 9-17 baan?

♥ 

1 Comment

Nicky oktober 27, 2022 at 17:46

Leuk om te lezen dit!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs