Persoonlijk

40.000 volgers & de totstandkoming van ‘Fit with Marit’

geschreven door Marit januari 7, 2016 1 Comment

Gisteren toen ik op Instagram keek versprong het aantal volgers van 39,9 naar 40 k!!! 40.000 volgers… Jeetje zeg, wat ontzettend bijzonder. Ieder berichtje, iedere reactie, ieder mailtje, iedere like en iedere volger, ik geniet, ben trots en voel me vereerd! Natuurlijk is het ook maar een getal en is het aantal volgers niet het belangrijkst voor mij. Met mijn social media + deze blog wil ik mensen inspireren en motiveren. Maar dat dit er 40.000 zouden worden, had ik nooit gedacht en daar sta ik graag even bij stil. En dat doe ik door middel van te kijken waar ik en ‘Fit with Marit’ vandaan komen.

De reden waarom ik begonnen met dit alles is je misschien niet onbekend, misschien ook wel. Ik ben hier zo’n twintig maanden geleden mee begonnen, omdat ik sinds dat ik fitness (bijna 2,5 jaar) ik veel interesse voor dit + voeding heb gekregen. Mijn passie hiervoor is gekomen, omdat ik merkte wat fitness, voeding en een gezonde balans hiertussen mentaal en fysiek doet. Tot twee jaar geleden was mijn relatie met eten en sporten namelijk niet zo gezond. Ik liep veel hard en at te weinig om mijn lichaam goed te voeden. Mensen in mijn omgeving maakten zich zorgen, maar ik zag het zelf niet. Ik at toch? En ik had nog steeds die dikke schaatsbenen hoor… Steeds meer mensen spraken hun zorgen uit en gelukkig heeft dat de knop doen omgaan. Ik zag mezelf nog steeds ‘dik’ in de spiegel, maar wist dat het mentaal niet klopte. Ik ging afspraken uit de weg zodat ik mijn eigen ding kon doen: mijn eigen eten kon eten, ik wilde overal de controle op. Zo lang ik maar kon sporten en mijn eigen ding kon doen qua eten. Ik realiseerde me dat ik zo niet langer door wilde gaan: ik ontnam mijn eigen plezier door constant de controle te willen. Ik ondernam stappen, ik meldde me aan bij de sportschool voor krachttraining en verdiepte me in voeding. Zo kwam ik erachter hoe belangrijk voeding voor je is, vooral als je veel sport. Mentaal was het een strijd, ik wilde weer gezond worden en me fit voelen, dus wilde ik aankomen, maar iedere kilo voelde stiekem soms als falen. Alsof ik de controle niet had, maar toen ik dit kon omzetten naar dat ik juist de controle wel had, doordat ik deed wat goed was voor mijn lichaam en wat ik deed (qua sporten en eten) werkte. Ik merkte het aan mijn energie, ik merkte het aan mijn lichaam: de oude Marit kwam weer terug! Ik voel(de) me fitter dan ooit!

Dat gevoel wilde ik graag delen met mijn omgeving, maar zij vonden fitness en voeding niet zo boeiend. Ik kon er niet over uitgepraat raken, dus zodoende begon ik met Instagram. En omdat ik merkte dat ik bij alleen foto’s niet mijn verhaal kwijt kon, begon ik ook met bloggen. Ik wilde van deze energie mijn kracht maken en anderen inspireren.

Op internet kom je veel tegen over overgewicht, over anorexia, maar niet vaak over de middenwegen… er zijn veel mensen die problemen hebben op sport en eetgebied en door er over te schrijven wilde ik het bespreekbaar, maar ook herkenbaar maken. Je hoeft niet perse te dik of te dun te zijn om een ongezonde relatie op dit gebied te hebben. Daarom deelde ik mijn verhaal en liet ik zien hoe ik van ongezond, mager en energieloos naar gezond, fit, happy en energievol ging. Na een tijdje koos ik ervoor om niet langer meer anoniem te zijn op social media, koos ik voor een naam met mijn naam erin + fit + iets wat lekker in de mond klonk en zo was ‘Fit with Marit’ geboren.

Ik heb voor het woord ‘fit’ gekozen omdat dit naar mijn idee een goede beschrijving is van wat ik wil uitstralen. Ik wil laten overbrengen hoe fijn het is om je goed in je lichaam te voelen. Om een balans te creëren tussen sporten, eten en genieten. Ik ben van mening dat om het leuk te houden + om het vol te houden, dat je dit het beste kunt doen door jezelf niet te veel te ontzeggen. Ik vind dat je lekker moet kunnen genieten van chocolade, ijs, taart etc. Maar dat als je veel experimenteert met gezond eten, je hier ook ontzettend van kan gaan genieten. Zo maak ik mijn groene smoothies en havermoutontbijtjes zo lekker dat ik er iedere dag weer naar uit kijk Net zoals dat ik dat kan doen naar mijn work outs. Heus niet altijd, maar dan zorg ik er wel voor dat ik mezelf weer op een andere manier uitdaag waardoor ik weer plezier heb in het sporten. Fit betekent dus voor mij een balans creëren tussen sporten, gezond eten, lekker ongezond eten en genieten.

Zo, nou dat was ‘m. De totstandkoming van ‘Fit with Marit’. Een stukje persoonlijk verleden, maar soms is dat  ook nodig om weer naar het nu en de toekomst te kijken.
Lieve 40.000 volgers, ik blijf lekker doorgaan met mijn (persoonlijke) verhaaltjes, work outs, receptjes, challenges, tips en weetjes in de hoop dat ik jullie blijf motiveren en inspireren! Blijven jullie dan ook doorgaan met likes, berichtjes, mailtjes en al jullie eigen foto’s waar ik weer gemotiveerd en geïnspireerd van raak?

DIKKE KUS!

1 Comment

Hunter september 30, 2016 at 20:57

Die 40 K volgers heb je zeker verdiend! Je bent echt een inspiratie bron! En stiekem hoop ik ook de 40 k volgers te halen, maar dat terzijde ; )

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs