Persoonlijk

2020, what a year!

geschreven door Marit december 30, 2020 1 Comment
Favo Friday #139

Reizen, wonen en werken in Nieuw Zeeland, een lockdown in NZ, ons leven weer opbouwen in Nederland, mijn 30ste verjaardag en een lockdown in NL… what a year it has been! Laten we beginnen bij het begin…

2 januari 2020

Vlak voor de kerst kwamen Tom en ik vanuit Nieuw Zeeland als verrassing naar huis voor de kerst. Het waren twee super fijne weken. Op 2 januari vlogen we weer terug naar Nieuw Zeeland, want ons avontuur zat er nog niet op.

Omdat iedereen in Nieuw Zeeland in januari nog in de vakantiesferen zat was er weinig activiteit op woon- en werkgebied. We besloten daarom om onze Zuidereiland campertrip niet langer uit te stellen en gewoon te gaan! Drie geweldige weken volgden!

Terug op het Noordereiland, in Auckland, ging het snel. Tom kon eindelijk aan de slag als IT’er bij het bedrijf waar hij al een tijd contact mee had, ik bracht mijn CV rond en kon die dag erna gelijk aan de slag in een super leuk tentje en na een aantal bezichtigingen vonden we een perfect studiootje in een wijk tussen ons werk in. Ons werkavontuur in Auckland begon!

20 maart 2020

Niet lang daarna begon het corona virus serieuze vormen aan te nemen. In Nederland was er al van alles gaande, wat heel gek voelde, want in Nieuw Zeeland leek het nog niet te bestaan. Na een weekendje weg met de camper gingen we beide maandag weer aan het werk, waar in de middag op de radio te horen was dat twee dagen later Nieuw Zeeland in lockdown zou gaan. Tom ging (en kon) direct thuis aan het werk, mijn werk sloot voor vijf weken de deur.

Een gekke tijd brak aan. Ondanks het tijdsverschil hadden we veel contact met onze familie en vrienden in Nederland. Deden we er goed aan om weer naar Nederland te vliegen? Of juist om in Nieuw Zeeland te blijven? Het voelde alsof we in twee werelden leefden: in de ochtend veel contact en bezig met het nieuws in Nederland, in de middag sliep Nederland en waren we gefocust op het nieuws in Nieuw Zeeland.

8 juni 2020

Eind april was de (echte) lockdown voorbij en gingen we van level 4 naar level 3 wat betekende dat horeca en winkels weer open mochten met gepaste maatregelen. Zo mochten de mensen in het koffietentje waar ik werkte niet binnen komen, maar moesten ze in de deuropening blijven. Na vijf weken was ik al lang blij dat er weer gewerkt mocht worden!
Op deze manier bouwden we langzaam op naar level 2 en begin juni kwam het nieuws dat de laatste corona cliënt nu ook genezen was. Geen corona meer in Nieuw Zeeland! Niemand! Geen anderhalve meter, geen maatregelen, terug naar normaal! Ik werd zelfs geïnterviewd voor NOS.nl! We stapten direct in onze camper en vertrokken naar het Noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. FREEDOM!

De maanden juni en juli waren dus heel normaal in Nieuw Zeeland. Bizar als ik daar nu aan terug denk: leven zonder corona! Ons plan (die we al 1,5 jaar iedere maand bijstelden) was om in juni terug naar Nederland te gaan om daar ons leven weer op te bouwen. Dit werd ‘m niet door de strenge vliegmaatregelen over de hele wereld. Dat was niet erg, we zaten goed.
In Nederland werd het ook iets losser, maar er werd wel gesproken over een tweede golf die zou komen. Dit zou het vliegen weer moeilijker maken en we werden toch iets banger dat er iets in Nederland met onze familie en vrienden zou kunnen gebeuren. We begonnen naar tickets te kijken en zetten onze camper te koop. Toen we deze verkochten (best lastig als er amper toeristen zijn!) kwamen we gelukkig ook eindelijk goede tickets naar Nederland tegen. Grote kans dat ze werden geannuleerd, toch namen we het risico.

In de laatste weken genoten we nog onwijs van ons leven in Auckland. Veel van onze (Nederlandse) vrienden zouden rond dezelfde tijd vertrekken dus boekten we nog spontaan een weekend naar de sneeuw in Queenstown. Een perfecte afsluiter van ons geweldige tijd daar.

12 augustus 2020

Hoe geweldig ons avontuur van 21 maanden ook was, ik had heel veel zin om weer naar Nederland te gaan. Onze familie en vrienden zien, de Nederlandse zomer, ons leven weer opbouwen… het was schakelen om weer terug te komen (vooral door corona), maar het was heel fijn om weer dichtbij iedereen te zijn. Tom bleef werken voor Nieuw Zeeland, ik pakte weer samenwerkingen voor Fit with Marit op en uiteraard gingen we op zoek naar een plek om te wonen! Dit ging nog niet zo gemakkelijk, maar gelukkig vonden we na vijf weken het appartement waar we nu wonen! Een geheel nieuw appartement, dus er moest nog flink worden geklust, maar dit was alleen maar heel leuk.

3 november 2020

Al een tijdje leefde ik toe naar deze dag. Ik werd namelijk 30 en had besloten deze dag 30 kilometer te gaan hardlopen! Hier had ik zo’n twee maanden voor getraind en vandaag was het zover. Al vroeg stond ik op en begon ik aan mijn eigen race. Na een kilometer of 10 werd ik verrast door vriendin Kelly die uit de bosjes kwam. Niet veel later kwam ik een spandoek tegen in het dorp waar ik ben opgegroeid en vlakbij het huis waar we tot mijn 20e woonden stonden mijn ouders, Tom en Kelly. Heel bijzonder! Het was prachtig weer en Tom had allerlei spraakmemo’s van familie en vrienden verzameld die ik tijdens de laatste 10 kilometer hoorde. Het was GEWELDIG! De rest van de dag vierde ik met Tom en mijn familie. Ik had graag een groot feest willen geven, maar toch zal ik deze dag nooit meer vergeten!

15 december 2020

Na een aantal maanden van steeds strengere maatregelen was vandaag de dag dat de lockdown in Nederland echt inging. Net voor de feestdagen werden alle winkels gesloten, de sportscholen gingen dicht, mondkapje werd verplicht en per dag mogen er maar twee mensen op bezoek. Het is even slikken, maar het is heel erg nodig. Hopelijk kunnen we door middel van vaccinaties deze tijd snel achter ons laten. Ik ben erg benieuwd!

2020, de kerstdagen, oud & nieuw en ook het begin van 2021… we zullen het nooit vergeten. What a year it has been. We hebben naasten verloren, we hebben nog nooit zoveel thuis gezeten, we hebben ons verbonden gevoeld en we zullen nooit meer een knuffel voor lief nemen. Gemengde gevoelens, maar overall heerst er voor mij een vredig gevoel en heb ik zin in het nieuwe jaar!

Geniet van de oliebollen morgen en een mega fit & happy 2021 gewenst!

PS. Wat is een datum in 2020 die jij nooit zult vergeten? Vertel het in een reactie hieronder, ik ben super benieuwd!

1 Comment

Zonderzooi januari 3, 2021 at 21:40

Wat een ontzettend mooi jaaroverzicht Marit! Leuk om te lezen hoe fijn je het had in Nieuw-Zeeland en inderdaad vanaf daar ook erg lastig om te zien lijkt me, hoe het in Nederland ineens zo anders was als daar. Goed dat je nu weer terug bent en ook hier je draai weer hebt gevonden. Wie weet kom ik je ooit nog tegen op een blogger event, àls die weer komen in 2021 haha. Liefs!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs