Hotspots

Hotspot in Heerenveen: Paultje (café cuisine)

geschreven door Marit augustus 21, 2022 0 comments
Hotspot Heerenveen: Paultje

Sinds een jaar is er een nieuwe hotspot in Heerenveen: Paultje! Paultje is midden in het centrum van Heerenveen gelegen en je kunt het kennen van het oude “Paul Kruger/Lachende Koe”. Tijdens de corona tijd hebben de nieuwe eigenaren dit grote pand omgetoverd tot een prachtige “café cuisine”. De locatie is prachtig en de charme van de buitenkant matcht nu met de binnenkant. Naar mijn idee is Paultje underrated en daarom breng ik deze leuke plek graag onder de aandacht op mijn blog.

Nieuw in town

Zelf ben ik vroeger wel eens bij de Lachende Koe geweest, wat ik niet heel denderend vond. Daarom was ik wat sceptisch over dit nieuwe Paultje. Tom kwam op een avond super verrast en positief thuis: Paultje was geweldig. Zodoende zitten we er nu regelmatig met familie en vrienden. Het terras heeft een heerlijke avondzon, maar eigenlijk vind ik binnen nog veel mooier.

Het pand wat nu Paultje heet stamt al uit voor 1900, flink oud dus! Het had ook een flinke make-over nodig, maar wat ik zo tof vind is dat ze de oude elementen en karakter-eigenschappen behouden hebben. Ze hebben alles super mooi opgeknapt, kijk maar naar de foto’s.

Hotspot Heerenveen: Paultje
Menukaart

Paultje is van woensdag t/m zondag open en je kunt hier lunchen, dineren en borrelen. Op de menukaart vind je wereldse gerechten, maar ook streetfood in de vorm van een shared dinner.
Bij de lunch kun je denken aan een 12 uurtje, broodje hamburger, lobster roll, eggs benedict soep en/of salade. Voor het diner heb je voorgerechten als breekbrood, (vegan) tartaar, gravad lax, etc. Hoofdgerechten zijn sate, gado gado, vlees, vis, risotto, vega(n) en alles geserveerd met een portie friet.

Streetfood

Maar dan heb je het streetfood en daar ben ik fan van! Pappadums, chicken wings, gyoso, taco’s, nacho’s, etc. Zo leuk om een hele tafel vol te bestellen en met anderen te delen en te genieten. Wat mij betreft is dit dus een aanrader om te doen, ook als je met z’n tweeën bent. Oh ja, hou een plekje over voor dessert! Ze hebben onder andere brownie, taart en affogatto.

Hotspot Heerenveen: Paultje

Paultje leent zich trouwens ook als geschikte locatie om een feest te organiseren, te vergaderen, high tea’s, e.d. Niet alleen op de begane grond is flink wat ruimte, ook boven is nog een flinke ruimte en genoeg zit (of sta) gelegenheid.

Tot zo ver mijn enthousiasme voor Paultje. Hopelijk heb ik jouw enthousiasme ook gewekt en stap je eens naar binnen voor een heerlijke shared dinner.

De komende tijd ga ik meer leuke hotspots in Friesland bezoeken en delen met jullie. Heb je tips? Laat het vooral weten.

Hotspot Heerenveen: Paultje
Hotspot Heerenveen: Paultje

Laat een comment achter

Mijn andere blogs