Hotspots

Hotspot in Friesland: STEK Leeuwarden

geschreven door Marit juni 8, 2023 0 comments
Ontressen / ontspannen

Een prachtig stekje aan het water in Leeuwarden: STEK. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, avondeten, een taartje, borrel of gewoon wat drinken. Er is een uitgebreide menukaart, je kunt er vega(n) en glutenvrij eten en het zit op een hele mooie plek aan het water, vlakbij het centrum. Ja, dit is zeker een hotspot in Friesland die ik graag onder de aandacht breng in! De hotspot-blogs are back! Maar nu niet (meer) in Groningen, maar in Friesland 😉

Fijn stekje

Op nog geen 10 minuten lopen van het centrum zit hotspot STEK. Als je over de brug loopt heb je er volop zicht op, Stek is namelijk gevestigd in een oude brugwachtershuisje. Buiten heb je een ruim terras met veel tafeltjes. In het voorjaar/zomer is het hier heerlijk vertoeven. De brug gaat om de haverklap open en er varen veel bootjes voorbij. Ook binnen is het heerlijk zitten. De inrichting is heel licht, vrolijk en gezellig. In de (open) keuken en bediening werken vooral jong volwassenen, die het naar mijn idee allemaal goed in de smiezen hebben.

Menukaart

Stek is elke dag open. Maandag en dinsdag van 11:00-18:00 uur, woensdag van 9:00-18:00 uur en donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 9:00-22:00 uur. Je kunt er ontbijten, lunchen en avondeten en er staan voldoende lekkere drankjes (ook alcoholische), taartjes en toetjes op de menukaart.
De ontbijtkaart is uitgebreid. Keuze uit brood met roerei, croissants, yoghurt, pannenkoeken en een acaï bowl. Als lunch kun je kiezen uit verschillende soorten belegde broodjes, wraps, salades, soep, specials en on the sides. De kaart voor het avondeten verschilt niet heel veel van de lunch kaart, maar is wel iets uitgebreider en bevat bijvoorbeeld voorgerechten.
Op de menukaart wordt aangegeven of iets vegan, vegetarisch of glutenvrij is en er zijn veel opties om het bijvoorbeeld vegetarisch of glutenvrij te maken.

Als ik in Leeuwarden ben, breng ik altijd een bezoekje aan Stek. Het eten heeft me nog nooit teleurgesteld en ik zit er heerlijk. Het is vrijwel altijd druk, maar juist voor die sfeer en roering kom ik hier graag. Ben je in (het leuke) Leeuwarden, dan raad ik je zeker aan om een bezoekje te brengen aan Stek en te genieten van de sfeer en het lekkers wat ze te bieden hebben.

♥♥♥

STEK leeuwarden

Een zonnige aankomst bij Stek.

STEK leeuwarden

Uitzicht op het water en op de boten die langs varen.

STEK leeuwarden

De gezellige inrichting.

STEK STEK leeuwardenleeuwarden

Watertanden!

STEK leeuwarden

Een jaar geleden tijdens een shoot met fotograaf Jildou Struiving, bij Stek, met pannenkoekjes.

STEK leeuwarden

De acaï bowl.

STEK leeuwarden

De poké bowl met falafel… yum!

STEK leeuwarden

Kleine impressie van de menukaart.


Laat een comment achter

Mijn andere blogs