Hotspots

Hotspot in Friesland: Picknickers Terherne

geschreven door Marit juni 26, 2023 0 comments

Één van mijn favoriete hotspots voor in de zomer: Picknickers! Picknickers is een restaurant gelegen in het mooie Terherne, aan het Sneekermeer. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner, borrel, taartjes en heerlijke drankjes. Ik ga je er meer over vertellen in deze blogpost!

Hotspot

De plek waar Picknickers gevestigd is ken ik al heel lang. We kwamen er namelijk langs als we hadden gezwommen in Joure en aten er met kinderfeestjes op de terugweg regelmatig een patatje. Ook met mijn opa meerden we hier regelmatig aan voor een ijsje. Leuke herinneringen dus, ik denk dat ik daarom zo’n fijn plekje vind. Sinds een aantal jaar heet het dus Picknickers en is het omgetoverd tot een restaurant. Zoals je op de foto’s kunt zien, zit het aan het water en gaat het vooral om “buiten”. Er is namelijk een groot terras met veel tafeltjes en lounge banken. Ook kun je binnen zitten en er staat buiten een soort kas, waar ook tafeltjes staan. Nu kan ik even niet vinden of Picknickers in de winter gesloten is, maar het is wel vooral een plek voor in de zomer. Het is namelijk gelegen aan het Sneekermeer en je kunt er aanmeren met je bootje. Ga je dus een dagje varen in het mooie Friesland, breng dan zeker een bezoekje aan dit leuke plekje.

Menukaart

Zelf vind ik de menukaart echt fantastisch! Uitgebreid, verassend en voor Frieze begrippen HIP! 😉 Je kunt er dus ontbijten, taartjes eten, lunchen, borrel en avondeten. Om 10:00 uur gaat Picknickers open en je kunt dan ontbijten met bijvoorbeeld croissants, een smoothie, yoghurt bowl of warme wafel. Als lunch heb je hier van alles: soep, salade broodjes, tosti, burgers, etc. Op de dinerkaart vind je dingen als vegan tikka masala, dorade, Babette, pasta en burgers. Ook is er genoeg te borrelen (cocktails!), delen, voorafjes en achterafjes (heerlijke desserts!).

Woon of ben je wel eens in Friesland? Dan vind ik dat je deze plek niet over kunt slaan! Het is hier heerlijk zitten, eten en er hangt een fijne, relaxte sfeer. Vooral op een zomerse avond een aanrader.

♥♥♥

Picknickers als je aan komt rijden, rechts is dan het water. (Ben dus vergeten een foto van het uitzicht te maken, stommmm.)

Het terras.

Deel van de menukaart.

Ons voorafje: samosa’s en bitterballen.

De bar!

Binnen is rustig als het buiten mooi weer is 😉

Tom en ik deelden samen de kikkererwten burger met friet en geroosterde groenten, omdat we niet veel trek meer hadden, maar dit was meer dan zat (en heel lekker)!

Uniek toetje: zelf je marshmallows roosteren. Heerlijk met Tony en bastagne koekjes!

Minuutje omhoog lopen vanaf Picknickers en je hebt een prachtig uitzicht over het Sneekermeer (met zonsondergang!)… en even mijn 20 weken buik showen 😉

Laat een comment achter

Mijn andere blogs