Hotspots

Hotspot in Friesland: de Slotplaats in Bakkeveen

geschreven door Marit juli 20, 2023 0 comments
De Slotplaats Bakkeveen

Wat een leuk plekje in Friesland: de Slotplaats. Een eeuwenoud landgoed met een interessante historie in de bosrijke omgeving van Bakkeveen. Je kunt hier lunchen, picknicken, borrelen, high tea-en, gewoon een kopje koffie drinken en dineren. In deze blogpost vertel ik je er meer over!

Tussen Heerenveen en Groningen

Het is al lang geleden dat ik bij de Slotplaats ben geweest. De reden van bezoek deze keer was omdat Tom, Tom’s broertje en zijn vriendin elkaar in het midden van Heerenveen en Groningen gingen treffen op de fiets. Dus beide fietsten zo’n 30 kilometer en daar stonden mijn schoonmoeder en ik op ze te wachten. Samen hadden we al een wandeling met de hond gemaakt, want het is daar echt een prachtige, bosrijke omgeving. Genoeg wandelingen te vinden!

Menukaart

Voldaan ploften we voor een lunch op het terras van de Slotplaats. De menukaart is niet te groot en heeft van alles wat. Wat mij gelijk trok was de huisgemaakte kombucha. Ik ben gek op kombucha en vind het al helemaal lekker als dit zelfgemaakt is! Daarnaast maken ze ook zelf appelsap. Als lunch kun je dingen verwachten als soep, vietnamese loempia’s, flatbread, brioche’s en broodjes. Met zowel vis, vlees als vega verkrijgbaar. Zelf ging ik voor een broodje pulled oesterzwam met koolsalade en frietjes (heel lekker!). Tom’s broertje en vriendin gingen voor een lunch proeverij met soep, loempia, ei en een broodje en dat zag er ook errrrg lekker uit!

Het broodje vulde aardig, wat ik jammer vond, want de taartjes zagen er ook zo lekker uit, haha! Wat me nog eens heel leuk lijkt is om te gaan picknicken: je krijgt dan een mand met allerlei lekkers erin en kunt in de groene omgeving picknicken. Ook kom ik graag eens terug voor een diner, waarbij je een verrassingsmenu hebt en zelf kunt kiezen hoeveel gangen je wilt hebben. Bij de Slotplaats wort gewerkt met verse kruiden (uit eigen tuin!), lokale producten van bio boeren en met mooie eerlijke producten.

Op zoek naar een leuke weekend-invulling? Ga lekker bewegen in de groene omgeving van Bakkeveen en plof daarna voldaan neer op het terras voor een kopje koffie, gebakje, high-tea, lunch of wat je maar wilt!

♥♥♥

De Slotplaats Bakkeveen

De Slotplaats in Bakkeveen.

De Slotplaats Bakkeveen

Het terras aan de zijkant.

De Slotplaats Bakkeveen

En aan de achterkant ook nog een (groot!) terras.

De Slotplaats Bakkeveen

De lunchkaart.

De Slotplaats Bakkeveen

Homemade kombucha, yummm!

De Slotplaats Bakkeveen

Pulled oesterzwam, ook heel lekker!

De Slotplaats Bakkeveen

Lunch proeverij (vega).

De Slotplaats Bakkeveen

De prachtige achtertuin.

De Slotplaats Bakkeveen

De Slotplaats Bakkeveen

Binnen.

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram