DinerFoodHotspots

Hotspot in Groningen: Indiaas restaurant de Kleine Moghul

geschreven door Marit oktober 18, 2016 3 Comments

Curry’s, naanbrood, kokos, linzen… ja, de Kleine Moghul is echt één van mijn favoriete eetplekken in Groningen.

De nagerechten zijn de moeite waard om een plekje vrij te houden in de maag. Mango, kokos, lychees, amandelen... allerlei smaaksensatie!
De Kleine Moghul is een klein Indiaas restaurantje aan de Nieuwe Boteringestraat.
 Niet direct in het centrum, maar tussen het centrum het Noorderplantsoen in en het valt amper op als je er langs komt. Toch is het vrijwel elke avond druk, is het niet in het restaurantje zelf, dan is het wel met ophaal bestellingen.

De nagerechten zijn de moeite waard om een plekje vrij te houden in de maag. Mango, kokos, lychees, amandelen... allerlei smaaksensatie!
Het is een cosy restaurantje met een gezellige sfeer. Het is een soort wat oubollig en simpel aangekleed, maar naar mijn idee wel erg Indiaas. Niet dat ik daar ooit geweest ben, maar zo voelt het. En da’s het belangrijkst.

de Kleine Moghul Groningen
Het eten is er echt geweldig. Ik bestel het liefst de ‘Marco Polo’. Een zoete curry uit de tandoori in een milde roomsaus, met paprika, gemalen cashews en rozijnen. Met kip uiteraard. Als bij gerecht moet je zeker de sperzieboontjes met kokos nemen. En bijvoorbeeld iets van linzen en spinazie. En natuurlijk naanbrood met lekker veel knoflook.

Op de kaart staat veel. Je kunt ook voor meer spicy curry’s kiezen, wat ook heerlijk is! En ook qua voor en bijgerechten is het moeilijk keuze maken: er is zoveel lekkers! Wel leuk is dat je gewoon een leeg bord voor je krijgt en daarbij dus de gerechten (curry, brood, bijgerechten, rijst) los op tafel (zie foto). Dus als je met meerdere mensen bent kun je verschillende dingen bestellen en van alles wat op je bord leggen en uitproberen.
De nagerechten zijn de moeite waard om een plekje vrij te houden in de maag. Mango, kokos, lychees, amandelen… allerlei smaaksensaties!

Ook halen wij hier regelmatig wat af. We bestellen dan één curry, wat naar ons idee genoeg is voor twee personen. Je krijgt hier genoeg rijst bij en we bestellen er nog wat naanbrood en groenten bij.

de Kleine Moghul Groningen
De prijzen bij de Kleine Moghul zijn naar mijn idee erg goed. Voor een curry betaal je zo’n 10 euro. Prijs/kwaliteit een goede verhouding. Als je lekker wilt eten, ben je hier aan het goede adres. De bediening is vriendelijk en vertelt graag over de verschillende keuzes op het menu.

Bij de rekening krijg je nog een kruidenmix in een bakje (zie foto). Hierbij krijg je een lepeltje en het is de bedoeling dat je dus wat in je mond doet. Nou ik eet dus dat hele bakje leeg, ik vind dat zooooo lekker! Het is een mix met (wat ik onthouden heb) anijs, meloen, kaneel, kruidnagel, etc. Het zorgt voor een neutralisatie van de mondgeur en is goed voor je spijsvertering.

Vergeet overigens niet te pinnen voordat je hierheen gaat. Je betaald hier of cash of je kunt het geld direct daar overmaken. Op goed vertrouwen!

Echt een aanrader voor de curry-liefhebber. Een leuke plek en een fijne sfeer voor een prima prijs.

Laat je me weten hoe je het vond? Veel plezier en eet smakelijk!

3 Comments

Jitske juni 8, 2017 at 20:38

Leuk stukje! Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar dit restaurant.

Antwoord
riekje keizer augustus 31, 2018 at 11:56

Heerlijk eten daar inderdaad.
Nu 2x met mijn dochter daar geweest.
Echt zalig. Het water loopt me uit de mond als ik de foto’s zie op hun site

Antwoord
Marit september 3, 2018 at 10:06

Leuk om te horen, is inderdaad heerlijk! (ook om af en toe op te halen om het thuis te eten!)

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs