FoodHET IS...HotspotsVakantie Tijd

Dag 1: Bon bini Aruba!

geschreven door Marit oktober 12, 2018 6 Comments

Of ik mee ging naar Aruba, om het eiland te ontdekken en de “local food month” in de spotlight te zetten. Het was erg last minute, maar hier cancelde ik met liefde al m’n afspraken voor. Naast New York en Mexico, ben ik nog niet eerder aan deze kant van de wereld geweest. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit eiland! Ik voel me super vereerd dat ik voor deze (food)trip gevraagd ben en om het voor mezelf ook allemaal een plekje te kunnen geven, lijkt het me leuk om jullie mee te nemen in mijn Aruba avonturen. Een soort dagboekje. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Woensdagochtend vertrok ik vroeg vanuit Groningen. Ik vind het heerlijk om op Schiphol te zijn. Die sfeer en vooral al die mensen… Hello Goodbye behoort dan ook tot één van m’n favoriete jank-programma’s.
Vliegen daarentegen vind ik verschrikkelijk. Dat vind ik pas sinds een jaar of twee. Heb het nooit leuk gevonden, want ik zit gewoon nooit lekker en verveel me veel te snel, maar de laatste jaren vind ik het dus ook erg spannend. Maar goed, ik heb het er voor over, elke keer weer.

Samen met drie andere bloggers vloog ik naar Aruba. Nigel (@chefmetlef) uit Nederland, Nina (@nourish_atelier) uit Zweden en Martina (@martiipal) uit Italië. Een rechtstreekse vlucht van 10 uur. Vooral veel filmpjes gekeken en lekker (ja, ik vind vliegtuigvoedsel lekker) gegeten.

16:30 Arubaanse tijd komen we aan. Het is dan 22:30 in Nederland, dus ik begin (eindelijk) net wat moe te worden. We worden opgewacht door Amayra. Amayra werkt (al 25 jaar!) bij het toerisme bureau van Aruba en ontvangt regelmatig een groep journalisten, bloggers en/of influencers om ze vervolgens het eiland te laten zien. Zo ook bij ons.

We rijden naar ons hotel, waar we even de tijd krijgen om te settelen. Een prachtig hotel, niet ver van het strand. Omdat we een paar dagen blijven, vind ik het altijd heerlijk om van een kamer ook echt m’n plekje te maken. Tassen uitpakken, netjes neerleggen. Belangrijk om je thuis te voelen 😉 al mis ik Tom altijd een beetje extra op zulke momenten.

In de avond dineren we bij Screaming Eagle. Een restaurant van een Nederlandse chef. We laten ons verrassen en onder het genot van een wijntje leren we elkaar beter kennen. Het eten smaakt verrukkelijk! Rond 21:00 uur houden we het niet meer vol om de ogen open te houden, dus terug naar het hotel en gelijk naar bed.

Palmbomen en een zonnetje en je hebt me.

Om 3:00 uur word ik wakker. Klaar wakker. Het is 9:00 uur in Nederland. Ik probeer door te slapen, maar geen kans van slagen. Dan maar Utopia terugkijken 😉 Buiten begint het wat lichter te worden en ik besluit erop uit te gaan. De hardloopschoenen zijn uiteraard mee, dus ik ren en wandel zo’n 8 kilometer. Zo’n fijne manier om de omgeving te leren kennen. En wat is het hier mooi! De zon komt op, palmbomen overal, cactussen overal en het strand ligt er prachtig bij. 

Na een klein uurtje kom ik bezweet terug. Het is hier zo’n andere warmte dan in Nederland of bijvoorbeeld Azië. Lekker, maar sweaty! 

Hollandse pannenkoeken met stroop, altijd goed.

Gezamenlijk vertrekken we voor een pannenkoeken ontbijt. Bij een Nederlands tentje, genaamd Linda’s pannenkoeken. Een heerlijke pannenkoek met vers fruit en uiteraard… stroop! Ik was al 6 uur wakker dus zin in eten en koffie!

Na het ontbijt gaan we naar een bierbrouwerij om te zien hoe het bier op Aruba wordt gemaakt. Het bier hier blijkt extra lekker te smaken, omdat het Arubaanse (kraan)water tot de top 3 van de wereld behoort. Interessant om te zien en inderdaad, een heerlijk biertje!

Onze eigen, lokale lunch maken.

In de middag worden we ontvangen in een typisch Arubaanse keuken. We gaan aan de slag met local food! Onder het genot van een wijntje leren we over de ingrediënten en gerechten. We maken funchi, ceviche, gebakken banaan, creollo saus, lion fish, king fish en quesillo… een feestje om te maken en een feestje om op te eten. 

Ondanks de bakken koffie hakt de jetlag er redelijk in en wordt de culinaire tour in de avond iets ingekort, zodat we niet al te laat naar bed gaan. Al dat heerlijke eten zal ook wel een beetje te maken hebben met het energie level 😉  ik geniet volop!

Tot morgen,

6 Comments

Johan oktober 13, 2018 at 07:24

Welkom op mijne eiland groetjes van mij Johan ??

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:57

Dankjewel Johan, wat een geweldig eiland is het!

Antwoord
Brenda oktober 13, 2018 at 09:47

Leuk om het te volgen. Succes aan de hele groep op Aruba.

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:57

Bedankt Brenda! 🙂

Antwoord
Riny oktober 13, 2018 at 21:40

Bij Linda’s is de sate ook super lekker!

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:57

Oeh, nu ben ik erg benieuwd! De pannenkoeken waren er in ieder geval erg lekker inderdaad! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram