HET IS...Vakantie Tijd

Zuider eiland #6: Christchurch, Kaikoura & Blenheim

geschreven door Marit februari 17, 2020 0 comments
Winery Blenheim

We zijn aangekomen bij de laatste Zuider eiland blog! In de afgelopen weken heb ik jullie meegenomen in de plekken die we in 2,5 week op het Zuidereiland hebben bezocht. De laatste dagen spendeerden we in Christchurch, Hanmer Springs, Kaikoura & Blenheim. Ik vertel je er alles over in deze blog!

Christchurch

Na de heerlijke koffie’s bij Lake Tekapo is het tijd om onze trip voort te zetten. We gaan weer richting de (Oost) kust, maar niet voordat we ergens hebben gedoucht, want dat is hard nodig. We zien dat er in het plaatsje Geraldine een zwembad zit waar warme douches zijn. We voelen ons weer herboren! Op naar Christchurch.

Christchurch is de grootste stad van het Zuider eiland. In 2011 is hier een heftige aardbeving geweest en de stad (vooral het centrum) is hier zwaar door getroffen. Er is dus veel opnieuw in opbouw.
Na een nachtje aan de kust gespendeerd te hebben, hebben we de auto geparkeerd en zijn we de stad gaan verkennen. We kwamen al snel terecht bij het “nieuwe gedeelte”, wat er super hip en mooi uitzag.

Koffie drinken en lunchen deden we bij “C1 espresso(thanks voor de tip, Anne!). Een leuk café waar je niet alleen originele koffie’s op de kaart hebt (zie foto hieronder), maar ze hebben ook grote buizen hangen door de hele zaak en daardoor wordt de friet (of fish & chips) bij jouw tafel geleverd. Super grappig! Zeker een aanrader om een kopje koffie te drinken (en/of friet te bestellen).

We vonden het een leuk centrum om doorheen te lopen. Mocht je nog meer trek hebben gekregen na C1, ga dan zeker ook even naar “Little High Eatery”, waar je in een hal allerlei verschillende tentjes hebt waar je kunt eten.

Hanmer Springs

Vanaf Christchurch maken we een omweg naar Hanmer Springs. Een super gezellig, sfeervol plekje waar je allerlei activiteiten kunt doen (zoals naar de spa gaan, bungee jumpen, etc.). De omgeving is erg mooi en we besluiten een korte hike te maken naar een uitzichtpunt. Leuk om te hebben gezien, maar aangezien we nog maar een paar dagen hebben voordat onze ferry weer teruggaat, houden we het hier bij.

Kaikoura

We hadden veel gehoord over Kaikoura. De plek waar je met dolfijnen kunt zwemmen. Zeker leuk om te doen, maar het regende niet alleen super hard toen we hier aankwamen, we zijn ook een beetje verwend het afgelopen half jaar en hebben al veel dolfijnen gezien aan de Westkust van Australië.

Desalniettemin raad ik je zeker aan om één van de tours te doen hier. Je kunt niet alleen dolfijnen spotten, maar ook walvissen en zeehonden. Het is niet goedkoop, maar als ik alle verhalen moet geloven zeker de moeite (en het geld) waard.

De route langs de Oostkust naar Kaikoura toe is sowieso erg mooi (onderweg kun je nog ergens stoppen om zeehonden te spotten!). We hebben helaas slecht weer, maar de volgende ochtend worden we wakker met zon. We rijden naar kustplaatsje Ward voor een ontbijt met uitzicht. Een prachtig stukje kust.

Blenheim

Blenheim (omgeving Marlborough), de plek die ook wel bekend staat om de wijn. Daar wilden wij wel wat van proeven natuurlijk! Je hebt ook hier weer hele leuke tours die je kunt doen (bijvoorbeeld een fiets huren en bij verschillende winery’s langs), maar je kunt ook een paar uitzoeken en ernaar toe rijden (Tom moest daarna sowieso weer rijden, dus kon niet heel veel drinken).

Eerst hebben we wijntjes geproefd bij “Cloudy Bay”, wat echt een aanrader is. Een mega grote tuin waar je heerlijk kunt zitten aan tafels, picknicktafels, op zitzakken of op het gras. Na verschillende wijntjes (oké, een paar sipjes, ik wat meer dan Tom, haha) reden we naar “Giesen Wines”, waar we genoten van nog een proeverij en een geweldige kaasplank. Een heerlijke, luxe middag voor deze kampeerders.

Picton

Einde middag reden we naar onze laatste slaapplek op het Zuider eiland. Tenminste, dat dachten we. Toen we tijdens het avondeten onze ticket checkten, bleek dat we een dag te vroeg waren! Oeps! We hadden dus opeens een dag over en dat was helemaal niet verkeerd. We stonden op een mooi plekje (Whatamango Bay) en de zon scheen volop. We hebben de volgende dag dan ook lekker rustig aangedaan, zijn nog even naar Picton gereden voor een gymsessie (want douche), een wasserette en een heerlijk ijsje aan de mooie boulevard. Daarna weer terug naar Whatamango Bay voor wel echt het laatste nachtje op het Zuidereiland.

Vroeg in de ochtend pakten we de ferry weer terug naar het Noordereiland. Het Zuider eiland avontuur is afgelopen! Wat hebben we ontzettend genoten, want wat is het een geweldig eiland met adembenemende omgeving.

Hopelijk hebben jullie meegenoten, nagenoten of er veel voorpret uitgehaald. Wij raden het mega mega mega aan. Campertje kopen of huren en gaan! Wat een prachtig (Zuider)eiland! ♥ 

De voorgaande Zuider eiland blogs:
– Zuider eiland #1: Abel Tasman & Nelson
– Zuider eiland #2: Franz Josef Glacier & Lake Matheson
– Zuider eiland #3: Wanaka & Roys peak
– Zuider eiland #4: Queenstown & Milford Sound
– Zuider eiland #5: Lake Pukaki, Mount Cook & Lake Tekapo

Geraldine

Baantjes trekken en douchen in Geraldine!

Christchurch

Bij het tentje “C1 espresso” in Christchurch ging ik voor de “Fat Black” een koffie gemixt met kokosnootolie, boter, vanille en kaneel. Heel verrassend, uniek en lekker!

Bijvullen

Hoppa! Het vieze water eruit, nieuw water erin (er zitten 2 x 25L jerrycans onder de wasbak).

Zeehondjes bij Kaikoura

Zeehondjes bij Kaikoura. Zo leuk om ze bezig te zien en met elkaar te zien spelen.

Wijnen

Wijnen wijnen wijnen!!! En een goddelijke kaasplank.

Whatamango Bay

Heerlijk plekje bij Whatamango Bay.

Whatamango Bay

Vanaf Blenheim de kust langs naar Picton leidde ons nog langs dit prachtige strand.

Picton

Gymmen & douchen in Picton!

Picton

Nog een heerlijk ijsje om het mee af te sluiten… YUM!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs