HET IS...Vakantie Tijd

Zuider eiland #4: Queenstown & Milford Sound

geschreven door Marit februari 10, 2020 4 Comments
19007EC7 1DDA 414D 9CDA 30B2CFAAF050

Na een week onderweg te zijn op het Zuider eiland, zijn we aangekomen in Queenstown. We genieten een dag van deze stad en daarna is het tijd voor Milford Sound. Waar we veel regen hebben, maar gelukkig net op tijd zijn voor de echte schade! Lees je gezellig mee?

Queenstown

Na een paar dagen in Wanaka reden we in een uur tijd naar Queenstown. De route hiernaar toe was super heuvelig, maar super mooi. Na de hike en daarna een een warme douche waren we behoorlijk uitgeteld, dus op naar koffie!

We wilden een kennis (via het Workaway gezin) opzoeken, aangezien hij een hotel (+ restaurant) runt in Queenstown (Sherwood). We waren erg benieuwd, hadden zin in koffie, wilden wat uurtjes op de laptop werken en dus gingen we spontaan bij hem langs. Dit vond hij erg leuk en we kregen zelfs een slaapplek in het hotel aangeboden (aangezien er veel annuleringen waren door het Coronavirus). Het aanbod hebben we afgeslagen (we love Huggle!), maar we hebben hier wel lekker een paar uurtjes gezeten met koffie en de laptop.

Hierna reden we door naar Moke Lake. Een prachtige route naar een meer, wat tussen de bergen ligt. Je betaalt hier 15 dollar per persoon voor een overnachting. Je kunt dan zelf kiezen waar je gaat staan en hebt een “drop toilet”, een toilet waarbij je niet doorspoelt, maar waar je de deksel op doet na je behoefte. Ach, je went eraan. Een doorspoeltoilet is echt een luxe tijdens het reizen in NZ, haha!

De volgende ochtend vertrekken we vroeg weer naar Queenstown. Het is zaterdag en dus is er markt, goede timing! Leuk om te wandelen, vooral omdat je ondertussen prachtig uitzicht hebt op de “remarkables”. Een bergketen waar je in de winter kunt skiën en snowboarden.
Queenstown straalt dan ook echt “wintersport” uit. Het is ook een super leuk plaatstje voor nu, in de zomer, maar je kunt je heel goed voorstellen hoe het hier in de winter uitziet.
Wij verlaten Queenstown al vrij snel, omdat we behoorlijk wat spierpijn hebben en zin hebben om door te gaan, maar er zijn hier veel leuke dingen om te doen, waaronder een aantal leuke hikes (o.a. Ben Lomond Track).

Te Anau

Van Queenstown rijden we naar Te Anau. Een kustplaatsje waar we stoppen om te gaan borrelen/avondeten met uitzicht op zee. Het is best bewolkt en fris, maar toch leuk om met chips & wijn buiten te zitten. Na het avondeten rijden we richting Milford Sound (bekendste fjord van Fjordland). Je hebt hier geen gratis plekken om te staan voor de nacht, maar weer natuurcampings, waar je zo’n 30 dollar betaald (bij entree doe je dit in een envelop) voor een plek, een drop toilet en vooral voor de locatie. Het regent gelijk al bij aankomst en dit blijft de hele nacht doorgaan.

Milford Sound

De volgende ochtend vertrekken we vroeg richting het einde van Milford Sound. Hier zit een informatie centrum waar we een overzicht krijgen van alle wandelingen die we kunnen doen. Ik heb me laten vertellen dat het zo’n 300 dagen per jaar regent in Milford Sound, maar nu blijkt het wel echt meer en harder te regenen dan “normaal”. Het is super mistig en daarom worden een aantal wandelingen afgeraden, omdat er gewoon weinig zicht is. Het rijden in Milford Sound is gelukkig wel heel mooi en indrukwekkend. Tussen de bergen waar watervallen vanaf komen.

We gaan voor de Lake Marian Track. Een wandeling langs een super wilde rivier, door het regenwoud, over boomstammen, stenen en door kleine watervallen. We hebben een regenjas + poncho aan, maar onze schoenen zijn na een minuut al doorweekt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel blij van regen word en dat ik op het begin wel even in mezelf liep te schelden, maar na een tijdje heb ik me er maar aan toe gegeven. Het lopen was vooral klimmen en klauteren (wat best leuk was) en nat waren we toch al. We deden het dan ook niet voor het uitzicht (heb meerdere malen gehoord dat dit prachtig is, voor vele wandelaars een hoogtepunt), maar voor de uitdagende track. Na twee uurtjes kwamen we weer terug bij Huggle en hebben we heerlijk een kommetje soep gegeten.

Omdat we met natte kleding (vooral schoenen) zaten, hebben we het helaas bij deze wandeling gelaten. Het regende zo ontzettend hard, dat het voor ons geen fun meer was om nog zo’n track te gaan doen. We waren voldaan en het rijden in Milford Sound opzich is al heel mooi.

Achteraf zijn we “net op tijd” vertrokken uit Milford Sound. Nog geen 24 uur later kon je het gebied niet meer uitkomen en moesten er veel mensen geëvacueerd worden. De heftige regen heeft veel schade aangebracht aan o.a. de weg die leidt naar het einde van Milford Sound. Het is nu een dikke week later en het is nog steeds afgesloten. Heftig!

Gore

Na een paar uurtjes rijden kwamen we aan in Gore. We waren klaar met de dag en parkeerden bij “Gore Town & Country Clubs”. Voor een auto betaal je hier 5 dollar, wil je (warm) douchen, dan betaal je nog eens 3 dollar per persoon extra (weer in een envelopje, dus op goed vertrouwen). Prima dus! Van alleen al naar de wc of douche lopen werd je kletsnat, maar toch was een warme douche heel fijn en gewenst. We maakten er een knusse namiddag van met “Wie is de mol?”, chips en wijn.

Vanaf Gore twijfelden we of we nog helemaal naar het zuiden zouden rijden, of toch al naar de Oostkust. De weersomstandigheden, vooral in het zuiden, waren nog steeds heftig, dus zijn we richting Oostkust gereden. Daarover in de volgende blog meer! ♥

Hieronder nog wat bijpassende foto’s van bovenstaande blog!

De voorgaande Zuider eiland blogs:
– Zuider eiland #1: Abel Tasman & Nelson
– Zuider eiland #2: Franz Josef Glacier & Lake Matheson
– Zuider eiland #3: Wanaka & Roys peak

Queenstown

Tourist mode on in Queenstown!

Queenstown

Lunchtime!

Queenstown

Op een klein half uurtje rijden van Queenstown zit deze prachtige camping aan Moke Lake.

Milford Sound

Op de camping in Milford Sound (Cascade Creek). Ons uitzicht (+ wc haha).

Milford Sound

Rijden naar het einde van Milford Sound. Prachtig die watervallen van de berg!

Milford Sound

Wandelen over stenen, boomstammen en door het water in Milford Sound (Lake Marian).

Lake Marian

Het uitzicht bij het einde van Lake Marian. Heb gehoord dat het zonder wolken geweldig is 😉

Lake Marian

Toch was de route ernaar toe ook al heel mooi.

Gore Zuider eiland

In de camper opwarmen met wijn, chips en… Wie is de mol?!

Gore Zuider eiland

Onderweg naar de douche, haha…

Gore Zuider eiland

Mmm… havermout ontbijtjes!

Gore Zuider eiland

Afsluitend nog een foto met mijn voet met allemaal zandvlieg-bulten. Ze houden van enkels, ellebogen, kou en donkere plekjes. Dat bijten is nog niet zo pijnlijk, die jeuk (dagen/weken) erna is verschrikkelijk! De zandvliegjes zijn vooral aan de Westkust te vinden. Lange kleding dragen, insectenspray op, je insmeren met kokosolie en als je toch gebeten bent, heeft de drogist fijne zalfjes!

4 Comments

Rachel Kromdijk februari 13, 2020 at 09:52

Super tof dat je ons zo meeneemt op jullie avontuur.. echt ik wil ook bijna mijn koffer/tas gaan pakken

Antwoord
Marit februari 16, 2020 at 21:07

DOEN 😉

Antwoord
Riet Molder februari 13, 2020 at 21:38

Wat een prachtige foto’s weer, echte regenwormen jullie hahaha, hier weten we niet beter vandaag al weer wind, guur en heul veel regen.
Morgen komt onze lieve Ingrid afscheid nemen van ons huis en 10 dagen vakantie vieren.
We kijken er naar uit, ze zit nu in het vliegtuig.
Veel plezier jullie daar en lieve groeten van tante Riet.

Antwoord
Marit februari 16, 2020 at 21:07

Wat een lief berichtje, dankjewel Riet. Wat fijn dat Ingrid bij jullie is. Geniet er ontzettend van. Groetjes van ons

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs