HET IS...Vakantie Tijd

Zuider eiland #2: Franz Josef Glacier & Lake Matheson

geschreven door Marit februari 3, 2020 2 Comments
Lake Matheson

We zijn op het Zuider eiland met Huggle! Inmiddels al een paar dagen in het noorden, maar nu op naar de Westkust. We brengen een bezoek aan de Pancake Rocks en de bekende Franz Josef en Fox Glaciers. Lees je gezellig mee?!

Nelson Lake

Na drie nachten in Nelson (het stadje ontdekken en naar het Abel Tasman National Park) was het tijd om onze trip op het Zuider eiland voort te zetten. Vanaf Nelson reden we richting de Westkust, een prachtige route. Lichamelijk moe van de afgelopen dagen, dus heerlijk toeren en om je heen kijken. We stopten bij Nelson Lake voor een rondje wandelen en af en toe hadden we een plas, koffie of lunchpauze op een mooie plek. Stoppen waar je wilt, altijd je keuken en andere spullen bij de hand: zo’n vrijheid en luxe! 

Pancake rocks & Greymouth

Na wat uren rijden komen we aan de kust terecht en uiteraard brengen we een bezoekje aan de bekende Pancake Rocks. Leuk om een rondje te wandelen. Daarna rijden we door (mooie route langs de kust!) naar Greymouth. Een kustplaatsje waar we boodschappen doen, tanken en op zoek gaan naar een slaapplek voor vannacht. Via de WikiCamps app (deze heeft meer gratis opties dan de CamperMate app) vinden we een mooi plekje aan het strand, vlakbij de pier. Er is wat bewolking en harde wind, maar alsnog een heel mooi plekje (met wc!). We drinken een wijntje, eten (weer eens) een zak chips leeg (onze zwak tijdens het kamperen, haha) en daarna maak ik pindacurry. Super lekker, het recept ga ik binnenkort zeker delen! 

Franz Josef Glacier 

Vanaf Greymouth rijden we door naar de bekende gletsjers. Het begint aardig te regenen wanneer we bij Franz Josef Glacier aankomen, maar we laten ons niet kennen! Regenjas aan, poncho erover en gaan! Een korte wandeling (lijkt soms wel alsof we op de maan lopen) brengt ons bij het uitzichtpunt op de Franz Josef Glacier. Het regent hard en de wolken hangen erg laag, het valt dan ook een beetje tegen vind ik. Je ziet het wel en de omgeving is indrukwekkend, maar zoals ik bij alles vind: de zon maakt het altijd een beetje mooier. Maar goed, dit hoort ook bij Nieuw Zeeland! 

Fox Glacier 

Na een knusse lunch in Huggle klaart het wat op en besluiten we nog een bezoekje aan Fox Glacier te brengen. Weer een stukje wandelen, maar toch weer een andere natuur. Ook hier kun je niet erg dichtbij komen, maar het is wel tof om de gletsjer te zien. Je kunt hier dus ook de bekende “heli & hike” doen, wat heel populair (en mega duur) is. 

Lake Matheson

Lake Matheson ligt vlakbij Fox Glacier. Ook hier kun je wandelen, maar we besluiten op zoek te gaan naar een slaapplek in de buurt en morgen terug te gaan. Het is bewolkt en morgen blijkt de zon te gaan schijnen en dat lijkt ons toch wel wat mooier. 

De volgende ochtend zijn we zo blij dat we Lake Matheson hebben uitgesteld. Al vroeg komen we aan, de zon schijnt en de wolken zijn opgetrokken waardoor we “opeens” alle bergen (sommigen met sneeuw) om ons heen zien! Wauw! 

We lopen een rondje (uurtje) om Lake Matheson heen en om de 5 minuten hebben we een ander prachtig uitzicht op de bergen (waaronder Mount Cook, die we over een tijdje ook willen oplopen). Vooral het punt waar je, als het windstil is, de reflectie van de bergen op het meer ziet. Echt geweldig mooi! 

Met de camera vol foto’s en twee happy faces rijden we weer een paar uur verder richting het zuiden, we gaan naar Wanaka! Wat we daar hebben gedaan, vertel ik je in de volgende blog!

PS. Hieronder nog wat foto’s!

Nelson Lake

Wandelen bij Nelson Lake.

Lunchen met camper

Hoppa! Deur open, tafel uit en lunchen maar! Prachtig!

Westkust Nieuw Zeeland

Yay, de Westkust!

Pancake Rocks

Zie je de pancakes in de rocks?! Stapelen!

Franz Josef Glacier

Poncho aan en gaan! Hier had ik echt het idee over de maan te lopen.

Franz Josef Glacier

Het uitzicht op Franz Josef Glacier.

Fox Glacier

Gelukkig wat opgeklaard. Hier zie je het uitzicht op Fox Glacier.

Lake Matheson

Zo begon de ochtend bij Lake Matheson. Nu al mooi.

Lake Matheson

Ons standaard camper ontbijt: havermout!

varen

Die varen hier overal, zo verschillend, groen en mooi!

Lake Matheson

Dit is toch net een postcard? Lake Matheson met de bergen (waaronder Mount Cook) op de achtergrond!

Lake Matheson

Reflection.

2 Comments

Rachel Kromdijk februari 3, 2020 at 11:20

Wauw wat een mooie foto’s ook weer zeg!

Antwoord
Marit februari 10, 2020 at 21:05

Dankjewel!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram